شناسهٔ خبر: 57754700 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

علی‌رغم برخی ادعاها

فروشگاه‌ها مملو از کالاهای اساسی است

صاحب‌خبر -
 
 
 
 
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفته است، کالاهای اساسی بدون هیچ دغدغه‌ای برای کشور تامین بوده به‌طوری ‌که تا پایان اردیبهشت کالاهای اساسی دپو شده‌اند.
به گزارش خبرنگار مهر، رصد بازار حاکی از انباشت کالاها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، خرده‌فروشان، میادین میوه و تره‌بار و میوه‌فروشان خرد دارد. کافی است برای خرید به یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای سطح شهر بروید. انواع برندها در بخش لبنیات از شیر کم‌چرب و پرچرب تا انواع فراورده‌های شیری همچون پنیر، کره، خامه و... سبد محصولات بخش فروش را تکمیل کرده است. همچنین گفتنی است قیمت‌ها در آذرماه کم‌ترین تغییر را تجربه کردند.
بازار حبوبات با انواع محصولات از نخود و ماش تا جو پرک و بلغور گندم بخشی از سفره غذایی ایرانیان را تشکیل می‌دهند. قیمت در این بخش از بازار کالاهای اساسی تثبیت شده بوده و انواع لوبیا، عدس، جو، سویا و... نیاز خانواده‌ها را تأمین می‌کند.
وضعیت بازار گوشت قرمز و سفید
بازار گوشت هم با توجه به قدرت خرید مردم با انباشت مواجه بوده است به‌طوری که تشکل‌ها و اتحادیه‌ها برای برقراری تعادل در بخش تولید و توزیع گوشت مرغ از مردم خواستند تا با خرید گوشت‌های مازاد موجود در بازار همراه با مسئولان دولتی شوند تا روند تولید و عرضه با کمترین مشکل ادامه پیدا کند.
مسعود امراللهی، مدیرکل نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید مرغ در سطح کشور در وضعیت مطلوبی است، گفت: در حال حاضر تولید مرغ به‌صورت روزانه حدود ۸۰۰ تن بیش از نیاز بازار بوده که باعث پیشی گرفتن عرضه از تقاضا شده است.
مدیرکل نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، ورود تشکل‌های صنعت طیور برای جمع‌آوری مرغ مازاد نیاز بازار و حذف عوارض صادرات مرغ را از جمله راهکارهای لازم برای جلوگیری از زیان تولیدکننده‌های مرغ برشمرد.
سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی هم در جلسه قرارگاه امنیت غذایی بر اهمیت رصد هوشمند و برخط زنجیره تأمین مرغ کشور تاکید و اظهار کرد: رصد هوشمند زنجیره تأمین گوشت مرغ به‌صورت آزمایشی آغاز شده و نتایج مثبتی داشته است.
وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع، تکمیل و تقویت سامانه‌های این بخش در دستورکار قرار دارد.
ساداتی‌نژاد با اشاره به نقش اتحادیه‌ها در مدیریت بازار گوشت مرغ کشور هم تصریح کرد: در چند روز گذشته با ورود اتحادیه‌ها و همراهی مردم شاهد مدیریت بازار گوشت مرغ کشور بودیم. تنظیم بازار مردمی که برای اولین‌بار در کشور رقم خورده است. تجربه بسیار خوبی بود و برای نخستین‌بار در ۴۰ سال صف خرید برای حمایت از تولیدکننده تشکیل شد.
بازار گوشت قرمز هم وضعیت خوبی داشته و قصابی‌های خرده‌فروش در کنار فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیازمندی‌ها را در این بخش پوشش داده‌اند. مشماهای کشیده‌شده روی شقه‌های گوشتی حاکی از آن است که بازار عرضه نسبت به تقاضا پیشی گرفته و فروشندگان برای تازه نگه‌داشتن گوشت‌ها از پوشش‌های مشمایی استفاده می‌کنند.
تولید تخم‌مرغ بیش از نیاز بازار
تخم‌مرغ در فصول سرد سال یکی از مواد غذایی محبوب مردم بوده به‌ویژه این روزها که به نوعی جایگزین گوشت شده است. در حال حاضر تولید ماهانه تخم‌مرغ کشور بیش از ۱۰۰ هزار تن برآورد می‌شود که در این‌باره محمد مرادی یکی از فعالان بازار تخم‌مرغ کشور گفت: ابتدای سال با توجه به جمعیت و سرانه مصرف میزان مورد نیاز تناژ تولیدی از سوی وزارت جهاد کشاورزی احصا می‌شود. پس از اعلام نیازمندی سالانه بازار، تکلیف تولیدکنندگان روشن شده و برای تولید برنامه‌ریزی می‌کنند.
وی افزود: عمده تولید تخم‌مرغ در نیمه دوم سال انجام می‌شود؛ علاوه ‌بر اینکه معمولاً با برودت هوا مصرف تخم‌مرغ افزایش می‌یابد.
وی درباره آمار تولید و نیاز بازار اضافه کرد: تولیدکنندگان با ظرفیت کامل فعالیت داشته و پیش‌بینی می‌شود آمار تولید تخم‌مرغ تا پایان سال به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد که این عدد یک رکورد به‌شمار می‌رود. این در حالی است که آمار تولید تخم‌مرغ در سال گذشته یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن بود.
درخصوص قیمت تخم‌مرغ شایعاتی مطرح شده بود حاکی از افزایش این ماده پروتئینی که پیگیری خبرنگار مهر حاکی از آن است هنوز ستاد تنظیم بازار مصوبه‌ای برای افزایش قیمت تخم‌مرغ نداشته است.
آجیل و شیرینی با قیمت مناسب
شیرینی و آجیل هم این روزها بازار داغی دارد. رصد این بخش از بازار هم گویای تأمین محصولات بیش از نیاز بازار است. علی بهره‌مند از اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه قنادی تهران با بیان اینکه برای شب یلدا، شیرینی افزایش قیمتی نخواهد داشت، گفت: آرامش در بازار حاکم است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
در بخش دیگر این بازار، رئیس اتحادیه آجیل‌فروشان تهران هم گفت: آجیل ممتاز شب‌یلدا کیلویی ۳۵۰ هزار تومان تعیین شده و در صورت تخلف با فروشندگان برخورد می‌شود.
آجیل از جمله تنقلاتی است که روزگاری در شب‌نشینی خانواده‌های ایرانی، مصرف روزانه داشت. غلامرضا خدامی درباره بازار آجیل با اشاره به آجیل شب‌یلدا که شامل پسته، بادام درختی، بادام هندی، فندوق، گردو، باسلوق، انجیر، توت، برگه، کشمش و نخود می‌شود، گفت: برخی فروشندگان برای کاهش قیمت سلیقه‌ای عمل کرده و بادام‌زمینی ریز یا درشت، میوه خشک ارزان‌تر یا نخودچی را در آجیل شب یلدا مخلوط کرده تا قیمت‌ها کاهش پیدا کند.
رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار تهران تاکید کرد: کمبودی در بازار خشکبار وجود نداشته و آجیل شب‌یلدا با قیمت مناسب تأمین است.
کالاهای اساسی تأمین است
درباره بازار کالاهای اساسی هم مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: کالاهای اساسی بدون هیچ دغدغه‌ای برای کشور تأمین بوده و تا پایان اردیبهشت کالاهای اساسی دپو شده‌اند.
سیدسعید راد اضافه کرد: تا پایان شهریور به واردات روغن نیازی نبوده و نیز برنج با انواع قیمت تأمین است.

برچسب‌ها:

نظر شما