شناسهٔ خبر: 57748084 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

وزیر ارشاد:

نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی از عقبۀ فرهنگی برخودار است

وزیر ارشاد اظهار داشت: عوامل فرهنگی سبب شکل‌گیری انقلاب شد. اکنون در جنگ نرم حتماً باید از این عقبه به نحو مطلوب استفاده کنیم. این امر شدنی نیست مگر اینکه از پژوهش بهره بگیریم.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه فرهنگ و  هنر خبرگزاری تقریب،  محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد به مناسبت آیین گرامیداشت پژوهش و پژوهشگران که در آن سازمان برگزار شد، با اشاره به اینکه در هفتۀ پژوهش، مجموعۀ وزارت فرهنگ بیشترین قرابت را با مفهوم پژوهش دارد، گفت: ما در همان جا نیازمند مطالعات تخصصی در عرصۀ مطالعات بین‌المللی فرهنگی هستیم. در سایر بخش‌ها هم به صورت غیر متمرکز ساختارهای پژوهشی داریم. تعبیر قرارگاه فرهنگی بین‌الملل تعبیر درستی است. سازمان ارتباطات اسلامی شکل گرفته که این فعالیت‌های فرهنگی مختلفی که جمهوری اسلامی در عرصه بین‌الملل دارد، انضباط دهد.

وی افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری به داشتن تشکیلات قدرتمند در حوزۀ فرهنگی در عرصۀ بین‌الملل نیازمندیم. اگر این حساسیت در دوره‌های پیشین بود، حتماً نیاز به این سازمان و تشکیلاتش بیش از گذشته احساس می‌شد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه دشمن در عرصۀ نبرد رسانه‌ای در برابر نظام اسلامی ما ایستاده است، ابزار مقابله با این جنگ نرم را استفاده از قدرت نرم و عقبۀ فرهنگی دانست و گفت: امروز نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی از این عقبۀ فرهنگی برخودار است؛ همچنان که انقلاب اسلامی ادبیات جدیدی در حوزه جامعه‌شناسیِ انقلاب‌ها ایجاد کرد، به این معنا که عوامل فرهنگی سبب شکل‌گیری انقلاب شد. اکنون در جنگ نرم حتماً باید از این عقبه به نحو مطلوب استفاده کنیم. این امر شدنی نیست مگر اینکه از پژوهش بهره بگیریم.

وی ادامه داد: به موقعیت‌شناسی جدیدی از تحولات جهانی نیاز داریم. تصویری که امروز در تحولات نظام بین‌الملل مشاهده می‌کنیم، حتماً بیانگر این است که باید در حوزه تحلیل، به این اقتضائات جدید توجه کنیم؛ مستلزم اینها عقبۀ پژوهشی است. ما در سازمان ارتباطات اسلامی از غنای لازم فرهنگی برخورداریم.

حجت الاسلام ایمانی‌پور رئیس سازمان ارتباطات اسلامی در ادامۀ این مراسم با اشاره به اینکه اهتمام به چنین مراسمی نشان‌دهندۀ اهمیت سازمان به امر پزوهش است، گفت: شناسایی و شناساندن شاخصۀ کار ماست. شناسایی یعنی مطالعۀ دقیق پیراموان، چه در عرصۀ بین الملل و چه در عرصۀ داخل کشور. وی افزود: مقدمۀ هر کاری پژوهش است. هوشمندسازی و دانش‌بینان کردن دیپلماسی فرهنگی از اهداف اصلی سازمان است؛ اما الزامات آن چیست؟ شناخت محیط بین‌الملل لازمۀ هوشمندسازی است. مسئله دوم، رصد و مطالعه در عرصۀ فعالیت‌های فرهنگی است. جریان‌شناسی، روندشناسی و شناسایی افراد مؤثر از راه‌هایی است که برای دانش‌بینانی در عرصۀ بین‌الملل ضروری است.

ایمانی‌پور ادامه داد: بررسی آسیب‌های درونی از دیگر وظایفی است که برای خود تعریف کردیم. در ادوار مختلف فعالیت‌های سازنده داشتیم، منتها آسیب‌هایی در کار بروده است، اما شناسایی اینها به دانش‌بنیانی کمک می‌کند. بهره‌مندی از تجارب و تجربه نگاری و نهایتاً استفاده از تجارب ما را در روند حرکت به سمت دانش‌بنیانی کمک می‌کند. بنابراین دیپلماسی دانش‌بنیان یعنی استفاده از تمام این ظرفیت‌هایی که عرض کردیم. رئیس سازمان ارتباطات اسلامی یکی از کاستی‌های کشور را فاصلۀ بین علم و عمل دانست و گفت: یکی از مسائل مهم کاربردی بودن پژوهش‌ها در سازمان است؛ امری که دستور کار خود قرار دادیم.

در ادامه‌ برنامه از پژوهشگران برتر ارتباطات اسلامی تقدیر و از آثار مرکز مطالعات راهبردی آن سازمان رونمایی شد. آثاری همچون «اسلام و مسلمانان زیمباوه نوشته رضا عسگری»، «ایران‌شناسان ادبی چین نوشته لیو چیان رایزن فرهنگی چین»، تونس در آیینه فرهنگ (جلد اول) نوشته رایزن فرهنگی تونس»، تصوف در مصر نوشته علی ابوالخیر و عبدالرضا بنی علی»، «نگاهی به ایتالیا، نوشته احمدعلی امیری»، جامعه و فرهنگ سنگال، به قلم محمد علی بصیری و ریحانه فتحی‌پور»، تعلیمات اسلامی در اروپا نوشته لنی فرانکن وبیل جنت و با همکاری حسین چاقمی» از جمله این آثار بود.

پایان‌بخش این مراسم،‌ تقدیر از فرزند شهید فخری‌زاده بود.

انتهای پیام/