شناسهٔ خبر: 57668982 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

واکنش سخنگوی سازمان ملل به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن

19 دی: استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل در واکنش به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن این نهاد بین المللی، آن را تصمیمی از سوی اکوسوک دانست و گفت که دبیرکل سازمان ملل دخالتی در آن نداشته است.

صاحب‌خبر -
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران درباره قطعنامه ضدایرانی آمریکا در شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) و لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل افزود: این یک تصمیم از سوی اعضای اکوسوک بود و دبیرکل سازمان ملل در آن دخالت نداشته است.
دوجاریک در پاسخ به سوالی درباره مشورت با بخش حقوقی سازمان ملل درباره این اقدام ضد ایرانی آمریکا نیز گفت که اطلاعی از مشورت ندارد.
سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه دبیرکل مدافع اصلی چندجانبه گرایی و منشور سازمان ملل است، آیا این حرکت تهدیدی برای چندجانبه گرایی نبود؟ پاسخ داد: موضع دبیرکل این است مشارکت کشورها در چندجانبه گرایی در نهاد های مختلف بین المللی مهم است. رعایت اصولی که در منشور سازمان ملل به آن اشاره شده و احترام به حقوق بشر اهمیت دارد.
دوجاریک در پاسخ به سوالی درباره ارتباط این موضوع با برجام گفت: باید بتوانیم به مسایل مختلف رسیدگی کنیم. نمی توانم بگویم مساله زنان در ایران و برجام به یکدیگر مرتبط هستند اما کشورهای عضو، مسایل مختلف را به صورت همزمان دنبال می کنند.
آمریکا قطعنامه سیاسی لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را روز چهارشنبه ۱۴ دسامبر ۲۰۲۲ / ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱ در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (اکوسوک) که این کمیسیون زیر مجموعه آن است، مطرح کرد که با ۲۹ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع به تصویب رسید.
کشورهای بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به قطعنامه پیشنهادی برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رأی مخالف دادند.
آمریکا و متحدان غربی اش یعنی اعضای اتحادیه اروپا و کانادا و کشورهای آرژانتین و شیلی، کلمبیا، گواتمالا، پرو و پاناما به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل رای مثبت دادند و کشورهایی چون مکزیک، تایلند و تونس رای ممتنع دادند.
نمایش ضدایرانی آمریکا به بهانه حمایت از زنان ایرانی و همسو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران در حالی برگزار شد که دولت جو بایدن و متحدان غربی آن، به رغم ادعای رویکرد دیپلماسی همزمان با آغاز حوادث اخیر در ایران، با دخالت در امور داخلی تهران و همسو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران، از این ناآرامی ها پشتیبانی کرده اند و اکنون با خاتمه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل، بدعتی خطرناک را در سازمان ملل برای کشورهای غیرهمسو با خود پایه گذاری کرد.