شناسهٔ خبر: 57641591 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

احتمال ورود هوای تهران به شرایط «بسیار ناسالم»؛ درخواست وزارت بهداشت برای تشکیل «جلسه‌ اضطرار»/ شهروندان منتظر «باد و باران» باشند!

صاحب‌خبر -

شفقنا- رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به هشدار سطح نارنجی اداره کل هواشناسی استان تهران مبنی بر تداوم شرایط پایداری جو و انباشت آلاینده‌ها از فردا تا پنجشنبه ۲۴ آذر ماه و احتمال ورود به شرایط بسیار ناسالم در ایستگاه‌های سنجش، گفت: از مسئولان استان تهران تقاضا داریم تا جلسه‌ شرایط اضطرار آلودگی هوا را تشکیل داده و تصمیمات لازم برای کاهش مواجهه عموم مردم و بخصوص گروه‌های حساس را اتخاذ کنند.

به گزارش شفقنا ، دکتر عباس شاهسونی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر شاخص کیفیت هوا در شهر تهران ناسالم برای تمام گروه‌ها است، گفت: با توجه به گزارشات واصله از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای شهر تهران امروز شاخص کیفیت هوا در اکثر ایستگاه‌های شهر تهران در محدوده ناسالم برای همه گروه‌ها است. بنابراین آلاینده اصلی ذرات معلق PM۲.۵ و کیفیت هوا در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها قرار دارد.

وی افزود: در ۱۶ ایستگاه از ۲۸ دستگاه دارای داده شاخص آلاینده ذرات معلق PM۲.۵ (۵۷ درصد از ایستگاه‌های شهر) در شرایط ناسالم است که این وضعیت سبب افزایش بیماری‌های قلبی و ریوی و مرگ و میر زودرس در بیماران قلبی و سالمندان و افزایش علائم تنفسی در کل جمعیت می‌شود. بر این اساس توصیه می‌کنیم افراد مبتلا به بیمای‌های ریوی، کودکان و سالمندان از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل اجتناب کنند و سایر افراد نیز باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند و در صورت تردد از ماسک مناسب استفاده کنند.

او تاکید کرد: با توجه به هشدار سطح نارنجی اداره کل هواشناسی استان تهران مبنی بر تداوم شرایط پایداری جو و انباشت آلاینده‌ها از روز چهارشنبه ۲۳ آذر لغایت پنجشنبه ۲۴ آذر ماه و احتمال ورود به شرایط بسیار ناسالم در ایستگاه‌های سنجش در روز آتی از مسئولان استان تهران تقاضا داریم تا جلسه‌ای شرایط اضطرار آلودگی هوا مطابق با مفاد آیین‌نامه اجرایی تبصره ۳ ماده ۳ قانون هوای پاک،‌ تشکیل داده و تصمیمات لازم برای کاهش مواجهه عموم مردم و بخصوص گروه‌های حساس را اتخاذ کنند.

وی تاکید کرد: گروه‌های حساس، سالمندان، بیماران تنفسی و قلبی، زنان باردار و کودکان در شرایط آلودگی هوا، تا حد امکان در سطح شهر تردد نکنند. همچنین ورزشکاران از ورزش در فضای باز پرهیز کنند و افرادی که باید در محل کار حاضر می شوند کمتر در فضای باز حضور داشته باشند.

شاهسونی در خاتمه تاکید کرد: بر اساس مطالعه وزارت بهداشت در ۲۷ شهر با جمعیت تقریبا ۳۵ میلیون نفر مشخص شد در سال ۱۴۰۰ میزان مرگ‌های منتسب به ذرات معلق در کشور، ۲۰ هزار و ۸۰۰ نفر بوده است که از این میان سهم تهران ۶۴۰۰ مرگ اعلام شد. بر این اساس توجه به توصیه‌های بهداشتی برای به حداقل رساندن آثار و عوارض آلودگی هوا ضروری است

آلودگی شدید هوای شیراز/ گروه های حساس در خانه بمانند

محیط زیست فارس آلودگی هوا در شیراز را بیشتر از حد استاندارد اعلام کرد.

به گزارش شفقنا از مهر، بر اساس اعلام محیط زیست فارس شاخص کیفیت هوای کلان شهر شیراز در ساعت ۱۱ صبح سه شنبه عدد ١٠۵ (وضعیت شاخص: ناسالم برای گروه‌های حساس) است.

از گروه‌های حساس خواسته شده است با توجه به آلودگی هوا از تردد غیر ضروری در فضای باز و فعالیت‌های سنگین خودداری کنند

آلودگی هوا مدارس و دانشگاه‌های اصفهان را تعطیل کرد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: توجه به ادامه سکون هوا تا روز پنجشنبه، تمامی مقاطع تحصیلی در مناطقی که روز گذشته تعطیل اعلام شدند به همراه با شهر سجزی و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی فردا تعطیل است.

منصور شیشه فروش با اعلام این خبر، اظهار کرد: با توجه به ریزش هوای سرد، افت دما و تداوم آلاینده‌های جوی، کمیته اضطرار آلودگی هوا در استانداری اصفهان تشکیل شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: با توجه به ادامه سکون هوا تا روز پنجشنبه مقرر شد تمامی مقاطع تحصیلی در مناطقی که روز گذشته تعطیل اعلام شدند همراه با شهر سجزی فردا نیز تعطیل شوند.

وی با اعلام اینکه تمامی مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها نیز تعطیل خواهند بود، افزود: البته طبق گزارش پلیس راهور امروز (سه شنبه، ۲۲ آذرماه) ترافیک اصفهان ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشت.

شیشه فروش ادامه داد: در کمیته اضطرار آلودگی هوا مقرر شد در چهارراه‌های شهر اصفهان، مراکز سلامت توسط مراکز بهداشت دایر شود، همچنین توصیه می‌کنیم گروه‌های حساس از ماسک استفاده کنند.

وی از پایش‌های مستمر توسط اداره کل محیط زیست استان خبر داد و افزود: صنایعی که در شعاع ۵۰ کیلومتر شهر اصفهان هستند نیز باید فعالیت خود را کم کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: براساس پیش بینی هواشناسی روز پنجشنبه یک سامانه از غرب استان وارد می‌شود و تاحدودی بار آلایندگی هوای اصفهان را تخلیه خواهد کرد.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون تنها یک روز هوای پاک در اصفهان داشتیم، گفت: طی این مدت ۱۳۵ روز سالم، ۱۲۲ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۸ روز ناسالم برای عموم گزارش شده است.

هوای اراک برای همه گروه ها ناسالم است

 رئیس مرکز پایش آلودگی هوای استان مرکزی گفت: شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای اراک در ساعت ۱۱ صبح امروز ۱۶۰ و هوا برای همه گروه‌ها ناسالم است.

به گزارش  مهر، علی محرابیان اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای، متوسط شاخص کیفیت هوای اراک در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۱۱ صبح روز سه شنبه ۲۲ آذر برابر با عدد ۱۴۳ و شاخص کیفیت هوا ناسالم برای گروه‌های حساس بود.محرابیان گفت: شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای اراک در ساعت ۱۱ صبح امروز ۱۶۰ و هوا برای همه گروه‌ها ناسالم است.

رئیس مرکز پایش آلودگی هوای استان مرکزی به وجود آلاینده دی اکسید گوگرد در هوای شهر اراک اشاره کرد.صباغیان بافقی گفت: تعطیلی مدارس و پیش دبستانی ها یقینا نخواهد توانست راه حل خوبی برای موضوع آلودگی هوا باشد و باید سازمان ها و نهادهایی که موظف شده اند که در اجرای قانون هوای پاک همکاری کنند، به وظایف خود عمل کنند.

نایب رییس کمیسیون امور داخلی کشور: آلودگی هوا و ترافیک پایتخت حاصل کم کاری مدیران شهری

محمدرضا صباغیان بافقی نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار تهران پرس با اشاره به معضل ترافیک تهران گفت: متاسفانه در این روزها که شاهد آلودگی هوا در پایتخت هستیم، ترافیک تهران هم در عصرها به یک فاجعه تبدیل شده و در حال حاضر معضل آلودگی هوا و ترافیک یکی از معضلات تهرا ناست.

وی ادامه داد: موضوع آلودگی هوا و ترافیک تهران باید یکی از اولویت های شورای شهر و شهرداری تهران باشد اما از سوی دیگر باید راه های عملی برایش برنامه ریزی و اجرایی شود.

صباغیان باقی تاکید کرد: تعطیلی مدارس و پیش دبستانی ها یقینا نخواهد توانست راه حل خوبی برای موضوع آلودگی هوا باشد و باید سازمان ها و نهادهایی که موظف شده اند که در اجرای قانون هوای پاک همکاری کنند، به وظایف خود عمل کنند و کوتاهی از انجام وظیفه شان، آن چیزی است که امروز در پایتخت با آن مواجه هستیم.

رئیس فراکسیون محیط زیست: پرونده ترک فعل دستگاه ها در خصوص آلودگی هوا به قوه قضائیه ارجاع شد

رئیس فراکسیون محیط زیست: پرونده ترک فعل دستگاه ها در خصوص آلودگی هوا به قوه قضائیه ارجاع شد
سمیه رفیعی گفت: فراکسیون محیط زیست در رابطه با موضوع آلودگی هوا پیگیری هایی به انجام رسانده و با دادستان محترم صحبت کردیم و اعمال ماده 234 داشتیم و یک پرونده کاملا تکمیل و به قوه قضائیه ارسال کردیم.

سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در رابطه با تدابیر فراکسیون محیط زیست برای آلودگی هوا گفت: آلودگی هوا موضوعی نیست که بخواهیم فصلی و کوتاه مدت نسبت به آن برخورد داشته باشیم بلکه یک فرآیند است و ما از دهه 70 شمسی در رابطه با بحث آلودگی هوا برنامه داشتیم و عملیات طراحی کردیم و برایش بودجه تعریف شده است.

وی افزود: نباید بعد از گذشت سی سال دوباره راه حل های همیشگی را ادامه دهیم. یکی از اتفاق هایی که در طول این همه سال باید می افتاد گسترش حمل و نقل عمومی بود که متاسفانه در ضعیف ترین حالت خود است. به نظر می رسد در واقع سیاست ها بر روی خودروهای سواری است؛ یعنی سیاست های تشویقی. ما کشوری هستیم که توانایی تامین سوخت استاندارد را داریم.

وی در ادامه گفت: بحث بهینه سازی مصرف در حوزه انرژی از کارهایی بوده که می توانستیم در سالهای گذشته انجام دهیم اما در فرهنگ مردم خیلی اتفاق مهمی را رقم نزدیم. در 8-7 سال گذشته وضعیت نیروگاه ها خوب نبوده و هیچ ٱوِرهالی صورت نگرفته است؛ از لحاظ استفاده از سوخت باید تجهیزات بهتر باشد و این از کارهایی است که عقب افتاده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: آنچه که مهم است مواجهه ما با آلودگی ها است که این را به صورت یک پدیده یا ایوِنت یا یک فرآیند ببینیم، باید در دستور کار برنامه ریزی ها صورت بگیرد و در صحن مجلس هم قرار است راجع به آن تذکر داده شود.

رئیس فراکسیون محیط زیست خاطر نشان کرد: حتما محیط زیست بیشترین وظایف را در این زمینه برعهده دارد و محیط زیست در هوای پاک وظیفه کوردینیتوری و هماهنگی کننده دارد. باید بقیه دستگاه ها را مدیریت و نظارت کند و کارهای آنها را دنبال کند، حتما قصوری در این زمینه از سوی محیط زیست رخ داده ولی بقیه دستگاه ها هم دخیل هستند. جنس قصور سازمان محیط زیست از جنس نظارت است اماسایر دستگاه ها قصورشان عملیاتی و عملکردی است و جزء وظایفشان بوده که باید انجام می دادند.

سمیه رفیعی گفت: فراکسیون محیط زیست در رابطه با موضوع آلودگی هوا پیگیری هایی به انجام رسانده است و با دادستان محترم صحبت کردیم و اعمال ماده 234 داشتیم و یک پرونده کاملا تکمیل شده به قوه قضائیه ارسال کردیم که در شعبه یک دادسرای کارکنان دولت و کارشناس به دوستان معرفی شده است. سال های گذشته راهکار دادیم؛ راهکار بلند مدت ومیان مدت هم دادیم.

رئیس فراکسیون محیط زیست در پایان تصریح کرد: نکته دیگر اینکه ما امسال یک برنامه داریم و خودم بالشخصه پیگیر آن هستم و به دستگاه ها مراجعه می کنم و با کارشناسان صحبت می کنم و برکات خوبی خواهد داشت و پیگیری ها انجام شده و این را هم باید پیگیری کنند. تا بحال مجلس نظارتی نداشته و الان که ما نظارت ها را انجام می دهیم، خیلی کارها روی زمین مانده مثل تدوین استاندارد ملی سوخت یکی یکی خودش رانشان می دهند.