شناسهٔ خبر: 57632446 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

عین‌اللهی: جمعیت افزایش نیابد دچار بحران می‌شویم

وزیر بهداشت: مسئله سالخوردگی جمعیت یکی از مشکلات پیش روی کشور است و اگر در مدت ۷ سال افزایش جمعیت نداشته باشیم دچار بحران می‌شویم.

صاحب‌خبر -

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از مشکلات کشور موضوع سالخوردگی جمعیت است و فقط یک دریچه هفت ساله داریم که اگر در این ۷ سال افزایش جمعیت را در دستور کار قرار ندهیم، کشور دچار بحران خواهد شد.

در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش مشترک کمیسیون‌های فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان در مورد نحوه عملکرد دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دستور کار قرار گرفت و بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص، گفت: یکی از مشکلات کشور موضوع سالخوردگی جمعیت است و فقط یک دریچه هفت ساله داریم که اگر در این ۷ سال افزایش جمعیت را در دستور کار قرار ندهیم، کشور دچار بحران خواهد شد.

وزیر بهداشت و درمان افزود: در مجلس انقلابی طرحی درحمایت از جمعیت و خانواده تصویب شد که ابلاغ آن با شروع کار دولت سیزدهم مصادف شد.

وزیر بهداشت و درمان افزود: از ۱۷۳ ماده این قانون، ۴۳ ماده و حدود ۶۰  آن به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ارتباط با وزارت بهداشت است و برای اجرای این قانون، قرارگاه جوانی جمعیت با مسئولیت وزیر تشکیل  و تا امروز۱۵ جلسه در این باره تشکیل شده است.

تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور قانون جوانی جمعیت را با مسوولیت رییس دانشگاه اجرا می‌کنند

وی درباره موفقیت هایی که وزارتخانه در اجرای این قانون بدست آورده است، تصریح کرد: تسریع در اجرایی سازی قانون، ایجاد هماهنگی در سطح ستادها و دانشگاه‌های وزارتی انجام شد و در حال حاضر تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور قانون جوانی جمعیت را با مسوولیت رییس دانشگاه اجرا می‌کنند.

عین اللهی یادآور شد: درهرقرارگاه ۹ کمیته وجود دارد که مسوولیت اجرای قانون و برنامه ریزی برای فرهنگ سازی و نظارت و پایش را دارد. البته تاکنون ۷ دستور عمل را با امضای وزیر ارائه دادیم و ۲۴ بخش نامه هم معاونان برای جوانی جمعیت کشور در نظر گرفتند و هدف آسان سازی و ارزان سازی خدمات بهداشتی و درمانی شود.

وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه وزارتخانه برای بند به بند قانون موارد اجرایی را درنظر گرفته است،اظهار داشت: به عنوان مثال اصلاح دستورالعمل غربالگری ناهنجاری ها، راه اندازی سامانه باروری سالم، اصلاح دستورعمل دارویی برای جلوگیری از سقط عمدی، ابلاغ راهنمای حفظ و مراقبت از سلامت، ابلاغ عوارض خطرناک سقط عمدی، ابلاغ راه اندازی مراکز درمانی ناباروری، ابلاغ پوشش رایگان بیمه مادر باردار، ابلاغ بخش نامه هایی برای مرخصی زایمان و دورکاری برای زنان باردار، ابلاغ بخش نامه هایی برای استفاده از مرخصی تحصیلی و دیگر اقدامات سبب اجرای قانون شده تا وظایف خود را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از شاخصه های مهم رتبه بندی دانشگاه ها، موفقیت دانشگاه ها در موضوع جوانی جمعیت است، گفت: سامانه ۱۹۰ و ثبت شکایات مردمی نیز را نیز راه‌اندازی کردیم که شکایت مردم را جمع بندی می‌کند. البته برای اقدامات انجام شده هیچ اعتباری در نظر گرفته نشده است و امیدواریم در بودجه سال ۱۴۰۲ بودجه لازم برای نهادهایی که در این باره فعال هستند،اختصاص داده شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: موضوع فرهنگ سازی درباره قانون جوانی جمعیت بسیار مهم است و باید در رسانه ها، صدا و سیما و سایر نهادها موضوع فرهنگ سازی مورد توجه قرار بگیرد./ایرنا