شناسهٔ خبر: 5762515 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه فرهیختگان-قدیمی | لینک خبر

فراکسیون رهروان ولایت مانع از استیضاح فانی و بررسی طرح هسته‌ای می‌شود

ماموریت میانه‌روها

صاحب‌خبر -

میانه‌روهای مجلس در دفاع از دولت وارد عمل می‌شوند. فراکسیون رهروان ولایت به نمایندگی از این طیف دیروز در جلسه اعضای خود به این نتیجه رسید که نخست مانع از اعلام وصول مجدد و به جریان افتادن طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش شود و در ادامه بررسی طرح «الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای» که به زعم اعضای این فراکسیون می‌تواند محدودیت‌هایی را برای دولت ایجاد کند به تاخیر اندازند.
کمال‌الدین پیرموذن، عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت در تشریح جلسه صبح دیروز این فراکسیون ضمن بیان این خبر اعلام کرد که حاضران در جلسه بر ضرورت همکاری و تعامل بیشتر فراکسیون رهروان ولایت با دولت همزمان با سالگرد انتخابات ۲۴ خرداد که منجر به پیروزی حسن روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهور دولت یازدهم شد، تاکید کردند.
این اعلام تعامل از سوی اعضای فراکسیون رهروان ولایت در حالی مطرح شد که طی روزهای اخیر دولت حسن روحانی بیش از هر زمان دیگری به‌خصوص از جانب تندروهای حاضر در مجلس تحت فشار قرار دارد.
از ارائه مکرر طرح سوال از وزرا که عموما منجر به صدور کارت زرد شده است و آخرین آن مربوط به صدور کارت زرد دوم به علی جنتی وزیر ارشاد در جلسه علنی هفته گذشته می‌شود و به جریان افتادن طرح‌های استیضاح وزرا که قریب‌الوقوع‌ترین آن طرح استیضاح علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش، است تا تهیه طرح‌هایی که به‌منظور ایجاد محدودیت در مسیر حرکت دولت به‌طور ویژه در مذاکرات هسته‌ای، ازجمله فشارهایی است که از جانب مجلس به دولت وارد می‌شود.
در همین حال یوناتن بت‌کلیا، نماینده اقلیت آشوری و کلدانی در مجلس شنبه در گفت‌وگو با فرهیختگان گفته بود: «من چهار دوره در مجلس حضور داشته‌ام، اما متاسفانه کارهایی در این مجلس می‌شود که تا به حال مشابه آن را ندیده‌ام. هیچ زمانی این همه طرح در مجلس ارائه نشده است. در این دوره فقط سعی می‌شود طرح‌های مختلفی مطرح، تایید و به قانون تبدیل ‌شود. خود این قانون‌ها در بسیاری موارد باعث بستن دست و پای دولت می‌شود.»
فشارهای تندروهای مجلس به دولت در حالی روزبه‌روز افزایش می‌یابد. که مجلس نهم، در سال پایانی عمر خود قرار دارد و به عقیده ناظران عمده تندروهای حاضر در این مجلس چون امیدی به این ندارند که بتوانند حداقل برای یک دوره دیگر کرسی‌های سبز بهارستان را به دست آورند آخرین تلاش‌هایشان برای ناکام گذاشتن دولت یازدهم در مسیر عمل به وعده‌هایش را به کار گرفته‌اند.
بر این اساس با وجود آنکه در سال پایانی عمر این مجلس نمایندگان می‌توانند طرح‌های اولویت‌دار بسیاری به‌منظور کاهش مشکلات مردم به‌ویژه در حوزه اقتصادی در دستور کار قرار دهند یا برای رونق کسب‌وکار و خروج از رکود با دولت همراهی بیشتری داشته باشند، برخی تندروهای این مجلس با رویکرد سیاسی و جناحی تمرکز خود را بر این قرار داده‌اند که چطور می‌توانند دولت را از مسیر حرکتی خود خارج و به بن بست هدایت کنند. در همین راستا در سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی»، وقت بسیاری از وزرا، در کمیسیون‌های مجلس برای پاسخگویی به سوالات هدف‌دار نمایندگان عمدتا وابسته به جریان خاص صرف می‌شود یا در راهروهای مجلس برای رایزنی به‌منظور انصراف نمایندگان از طرح استیضاح.
به نظر می‌رسد که فراکسیون رهروان ولایت تصمیم گرفته است برای کاهش این فشارها وارد عمل شود. فراکسیون رهروان ولایت با حدود 170 نماینده عضو به‌عنوان بزرگ‌ترین فراکسیون و با در اختیار داشتن اکثریت کرسی‌های هیات‌رئیسه مجلس به‌ویژه ریاست مجلس قدرتمندترین و بانفوذ‌ترین فراکسیون مجلس محسوب می‌شود.
به گفته کمال‌الدین پیرموذن، عضو شورای مرکزی این فراکسیون، در جلسه شورای فراکسیون رهروان مقرر شد هیات‌رئیسه مجلس با جلب نظر نمایندگان، از استیضاح فانی، وزیر آموزش و پرورش جلوگیری و ترتیبی اتخاذ کند که طرح‌های اولویت‌دار در مجلس بررسی شود.
او همچنین با اشاره به بررسی طرح برخی نمایندگان برای ایجاد محدودیت در مذاکرات هسته‌ای تحت عنوان «الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای» و با تاکید بر اینکه این طرح برای ایجاد محدودیت در اختیارات و قدرت مانور تیم‌ مذاکره‌کننده در چانه‌زنی‌های سیاسی ارائه شده است، گفت: «در جلسه فراکسیون رهروان ولایت مقرر شد در بررسی این طرح فوریتی و همچنین طرح یک‌فوریتی الزام دولت، تاخیر ایجاد شود و بررسی آن عقب بیفتد.»