به گزارش وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در پی استمرار اظهارات مداخلهجویانه مقامات آلمانی در قبال تحولات داخلی جمهوری اسلامی ایران و مواضع حمایتآمیز آنها از آشوب، اغتشاش و بیثباتی در ایران، "هانس اودو موتسل" سفیر این کشور مقارن شبجاری(جمعه، 18 آذر) به وزارت امور خارجه احضار شد.
در این دیدار، مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به تداوم دخالتهای غیر قابلقبول آلمان در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران به سفیر این کشور ابلاغ و به وی تاکید شد آلمان در حالی مواضع ریاکارانهای را علیه مقابله مشروع جمهوری اسلامی ایران بر ضد ترور و خشونت اتخاذ میکند که امنیت خود در قبال تحولات اخیر داخلی این کشور را خط قرمز میداند.
همچنین به سفیر آلمان خاطرنشان شد: برخوردهای گزینشی و دوگانه مقامات آلمانی، بهنحوی که اقدامات براندازانه را برای دیگران خوب و برای خود بد میدانند، شدیدا تأسفبار است.
در بخش دیگری از احضار، تأکید شد، کارنامه تاریک آلمان نزد مردم ایران در تجهیز صدام دیکتاتور به سلاحهای کشتارجمعی شیمیایی که منجر به شهادت و جراحت هزاران شهروند بیگناه ایرانی از جمله صدها دختر کرد ایرانی شد و نیز همراهی برلین با تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه ملت ایران، این کشور را در جایگاه پاسخگویی به ملت ایران قرار داده و این کشور نمیتواند ملت ایران را برای رعایت حقوق بشر موعظه کند.
سفیر آلمان نیز گفت، مراتب را در اسرع وقت به کشورش منتقل میکند.
در جریان تحولات اخیر در ایران و نوع موضعگیری مقامات آلمانی در مورد این تحولات، در سه ماه اخیر تاکنون چندینبار سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه احضار شده است و تهران به مداخلات آلمان در امور داخلی ایران اعتراض کرده است.
روز گذشته نیز، وزارت امور خارجه آلمان در پی اجرای حکم اعدام «محسن شکاری»، یکی از بازداشتشدگان اخیر در جریان ناآرامیها، سفیر ایران در آلمان را فراخواند.
سفیر ایران به وزارت خارجه انگلیس فراخوانده شد
وزارت امور خارجه انگلیس سفیر ایران در این کشور را فراخواند.
به گزارش رویترز، وزارت امور خارجه انگلیس روز جمعه در پی اجرای حکم اعدام محسن شکاری، یکی از بازداشتشدگان اخیر در جریان ناآرامیها، سفیر ایران در این کشور را فراخوانده است.
جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس در بیانیهای در این زمینه بیان کرد که اعدام محسن شکاری توسط ایران اقدامی شنیع است.
وی در ادامه گفت: ما نظراتمان را برای دولت ایران شفاف ساختهایم. ایران باید فورا اعدامها و خشونت علیه مردم خودش را متوقف کند.
وزارت خارجه آلمان نیز صبح امروز سفیر ایران در این کشور را در اعتراض به اجرای حکم محسن شکاری فراخوانده بود.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، شب گذشته به اظهارات مداخله جویانه برخی از کشورها و مقامات اروپایی به دنبال اجرای حکم اعدام محسن شکاری واکنش نشان داد.
در صفحه توییتر وزارت امور خارجه در این باره آمده است: ایران در مقابله با اغتشاشات، نهایت خویشتنداری را به خرج داده و بر خلاف بسیاری از رژیمهای غربی که حتی معترضان مسالمتجو را نیز بدنام و با خشونت سرکوب میکنند، از روشهای متناسب و استاندارد ضداغتشاش بهره گرفته است. همین امر برای روند قضایی نیز صادق است.
وزارت امور خارجه افزود: اما امنیت عمومی، خط قرمز است. حمله مسلحانه و تخریبگری قابل تحمل نیست، حتی برای آن دسته از رژیمهای غربی که فرصتی یافتهاند تا ریاکارانه برای ایران خطابه بخوانند. غرب باید به جای نمایان کردن عدم صداقت خود، از میزبانی، پشتیبانی و تشویق تروریستها دست بردارد.
تحریمهای جدید کانادا علیه ایران
در ادامه رویکرد مداخلهجویانه نسبت به امور داخلی ایران، دولت کانادا در پی اجرا شدن حکم یکی از بازداشتشدگان در جریان ناآرامیهای اخیر، تحریمهای جدید را علیه ایران اعمال کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت کانادا به تازگی به اتهام نقض حقوق بشر توسط ایران، روسیه و میانمار، تحریمهایی را علیه افراد و نهادهای این کشورها اعمال کرد.
تحریمها علیه ایران شامل 22 فرد در ایران، از جمله مقامات ارشد قوه قضائیه، زندانها، برخی مقامات و چهرهها در رسانههای دولتی میشود.
این تحریمها در پی اجرای حکم اعدام محسن شکاری، یکی از بازداشت شدگان در جریان ناآرامیهای اخیر اعمال شدهاند.
ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا درباره این اقدام تحریمی گفت: کارهای بیشتری باید انجام شود اما کانادا هیچ گاه دست از حمایت از حقوق بشر نخواهد کشید.
تحریمهای حقوق بشری جدید انگلیس علیه ایران
دولت انگلیس امروز با مطرح کردن اتهاماتی، برخی مقامات ایران را تحریم کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت انگلیس در ادامه رویکرد مداخلهجویانهاش نسبت به امور داخلی کشورها از جمله ایران، امروز اعلام کرد تحریمهایی را علیه 30 نفر در سراسر جهان، از جمله مقامات روسی و ایرانی به دلیل مسئول بودن در قبال اقداماتی از جمله آن چه «شکنجه، خشونت جنسی و سرکوب خشونتبار اعتراضات خیابانی» عنوان کرده، اعمال کرده است.
این تحریمها شامل 10 نفر از مقامات ایران میشود که مرتبط با امور زندانها هستند. شش تن از افراد مرتبط با دادگاهها و قوه قضائیه ایران که «مسئول محاکمه معترضان از جمله با حکم اعدام» بودهاند، مشمول این تحریمها شدهاند.
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس درباره این اقدام ادعا کرد: امروز تحریمهای ما در افشای کسانی که در پشت پرده تخطی شنیع اساسیترین حقوقمان قرار دارند، فراتر میرود.