دبیر کمیسیون تأمینکنندگان برنج کشور از توقف واردات برنج و چای هندی برای متعادلسازی تزار تجاری با این کشور خبر داد.
مسیح کشاورز با اعلام خبر توقف واردات برنج از هند، تأکید کرد: این توقف موقتی است و در آینده در صورت لزوم و فراهم شدن شرایط، بار دیگر از سر گرفته خواهد شد.
وی توضیح داد: توقف واردات برنج از هند برای متعادلسازی تزار تجاری با این کشور است و در صورت متعادل شدن آن یا حرکت به سمت مثبت شدن، در صورت لزوم از سر گرفته خواهد شد.
به گفته کشاورزی توقف واردات از هند تنها مختص برنج نیست و دیگر محصولات کشاورزی مانند چای را نیز شامل میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که توقف واردات برنج از هند تا متعادلسازی تراز تجاری خللی در تأمین نیاز بازار برنج ایجاد نمیکند، گفت: در حال حاضر نیازمند واردات برنج از هند نیستیم، چرا که به میزان کافی برنج خارجی برای تأمین نیاز کشور وارد و ذخیره شده است.
کشاورز میزان واردات برنج خارجی از ابتدای سال تاکنون توسط بخش دولتی را بیش از 223 هزار تن و توسط بخش خصوصی را 921 هزار تن اعلام کرد.
وی یادآور شد: هر چند ذخایر برنج خارجی پاسخگوی نیاز بازار کشور است، اما برای اینکه در ماههای پایانی سال همراه افزایش تقاضا برای مصرف برنج، دچار خلاء در بازار این کالا نشویم، واردات 400 هزار تن برنج خارجی از منابع دیگر پیشبینی شده است.
دبیر کمیسیون تأمینکنندگان برنج کشور با اشاره به افزایش تولید برنج در کشور در سال جاری، این اطمینان را داد که مشکلی در بازار برنج برای تأمین نیاز کشور به وجود نخواهد آمد.
وی تصریح کرد: البته ما با کمیسیون کشاورزی مجلس و وزیر جهادکشاورزی جلسه داشتهایم و از آنها خواستهایم که اقدامات لازم برای مثبت شدن سریعتر تراز تجاری صورت گیرد تا در آینده و در صورت لزوم، امکان واردات برنج از هند فراهم باشد.
گفتی است، شایگان ادیبی، مجری طرح برنج وزارت کشاورزی، میزان تولید برنج در سال جاری را فراتر از 2 میلیون و 400 هزار تن عنوان کرده و گفته است: این حجم تولید نسبت به میانگین سالهای تولید نرمال حدود 20 درصد افزایش تولید دارد و نسبت به سال گذشته که میزان تولید کمتر از نرمال بوده، حدود 30 درصد افزایش داشته است./
نظر شما