محدودیتهای اینترنتی حالا تاثیرات بیرونی خود را حتی در تجارت ایران با مهمترین بازارهای صادراتی نشان میدهد به طوری که حمید حسینی از قطع روابط تاجران داخلی و خارجی در عراق و افغانستان و سوریه خبر داده است.
خبرآنلاین - بر اساس گزارش سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران؛ در ۱۰ روز نخست قطعی اینترنت در کشور، حدود ۸۹ درصد ارتباطات شرکتهای ایرانی با مشتریان خارجی آنها قطع شده است و این روند متاسفانه همچنان ادامه دارد.
بر اساس آنچه که «نت بلاکس» به عنوان سازمان غیردولتی ناظر بر اینترنت برآورد کرده این خسارت ساعتی حدود ۱.۵ میلیون دلار معادل حدود ۵۲ میلیارد تومان و چیزی نزدیک به ۱۲۶۰ میلیارد تومان در روز است.
این مساله موجب از دست رفتن بخشی از بازارهای صادراتی و کاهش محسوس اعتماد تجار خارجی نسبت به بخش خصوصی تجارت ایران است.
برای نمونه محدودیت اینترنتی سبب شده تا روابط تجاری ایران و عراق به عنوان یکی از بازارهای مهم صادراتی دستخوش مشکلات فراوانی شود. جهانبخش سنجابی، دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق نیز رسما اعلام کرده است: در ۷ ماهه سال جاری در زمینه صادرات کالا به عراق به لحاظ وزنی به میزان قابل توجهی با افت مواجه بودیم.
قرار بود از دانشبنیانها حمایت شود
حمید حسینی، فعال بخش خصوصی درباره تاثیرات و تبعات محدودیتهای اینترنتی ایران بر روابط تجاری با سایر کشورها گفت: بسیاری از ارتباطات بخش خصوصی کشور از طریق اینترنت و فضای مجازی صورت میگیرد برای نمونه حداقل همه امور زندگی شهروندان عراق از طریق فیسبوک یا واتساپ انجام میشود و اصلا تلفن ثابت ندارند؛ بنابراین همه ارتباطات و روابط، رد و بدل کردن مدارک، اسناد و ... از طریق اقتصاد دیجیتال انجام میشود.
وی تصریح کرد: در سالی که قرار بود از دانشبنیانها و افزایش تولید حمایت شود؛ اقتصاد دیجیتال را مختل کردهاند و به اصطلاح دلخوشیم که اینترنت داریم در حالی که باید توجه داشت عراقیها اصلا اهل استفاده از ایمیل در مراودات خود نیستند و بدین صورت تجارت خارجی با عراق دچار مشکلات جدی شده است.
بازارهای اطراف ایران چگونه مراوده دارند؟
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی گفت: البته شاید برخی کشورهای دیگر در مراودات تجاری از ایمیل استفاده میکنند اما در مورد عراق، سوریه، افغانستان و ... چنین امکانی وجود ندارد و کمتر اهل استفاده از ایمیل هستند.
وی تاکید کرد: لذا در مراوده با این کشورها به شبکههای اجتماعی متکی بودیم و محدودیتها و قطع شدن شبکههای اجتماعی باعث شده ارتباطات ما با این کشورها بهشدت لطمه بخورد و بازار بعضی از اقلام صادراتی را در عراق، سوریه و برخی کشورهای همسایه از دست بدهیم.
اعتماد از دست رفته مردم را ترمیم کنید
حسینی درباره حرکت ایران به سمت جزیره شدن در بحث ارتباطات جهانی و تجارت خارجی و آسیبهای ناشی از این مساله؛ خطاب به دولتمردان و مسوولان توصیه کرد: دولت باید بتواند به مردم امید دهد و بتواند افقگشایی کند؛ دولت باید اعتماد کاهشیافته در میان مردم را ترمیم کند و چشماندازی نشان دهد تا جامعه با امید به زندگی ادامه دهد زیرا هنگامی که امید را از جامعهای میگیریم ؛ آن جامعه هیچ تلاش و کوششی نمیکند. وی تاکید کرد: متاسفانه جریانات اخیر به شدت سرمایه اجتماعی را کاهش داده و از اعتماد مردم به دولت و مجموعه حاکمیت کاسته است و دولت در این برهه باید به زحمت کار شاقّ و سختی را انجام دهد که بتواند دوباره اعتمادسازی را انجام دهد.
نظر شما