شناسهٔ خبر: 5744312 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رئيس مجلس فردا به ايرلند سفر مي‌کند

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/03/24
رئیس مجلس شورای اسلامی در صدر یک هیئت پارلمانی، صبح فردا به دعوت رئیس مجلس نمایندگان ایرلند به این کشور سفر می‌کند.
به‌گزارش خبرگزاری خانه ملت، قرار است آقای علی لاریجانی در این سفر دو روزه، با مقامات پارلمانی و سیاسی ایرلند از جمله رؤسای مجالس این کشور دیدار و درباره مسائل دوجانبه به‌ویژه موضوعات پارلمانی گفتگو کند.
جمهوری ایرلند دارای یک نظام پارلمانی است و رئیس جمهور که رئیس دولت است برای یک دوره 7 ساله انتخاب می‌شود و می‌تواند برای دو دوره پیوسته نیز انتخاب شود.
مجلس سنا متشکل است از 60 عضو که 11نفر آن را نخست‌وزیر تعیین می‌کند، 6 نفر را دانشگاه‌ها انتخاب می‌کنند و 43 نفر غیرمستقیم انتخاب می‌شوند تا برای دوره‌ای پنج ساله به نمایندگی منافع ویژه و صنفی بپردازند.
دویل (مجلس نمایندگان) متشکل است از 166عضو که برای دوره‌ای پنج ساله با رأی تمام افراد بالغ تحت نظام. تعیین تعداد نمایندگان به نسبت جمعیت هر منطقه است .
نخست وزیر و شورای وزیران را مجلس نمایندگان نامزد و رئیس جمهور انتصاب می‌کند.