صاحبخبر - استاکس نت، اولينبار در تاريخ ۱۳ ژوئيه ۲۰۱۰ توسط ضدويروس ويبياي۳۲ شناسايي شد و معروف ترين ويروس از مجموعه ابزار حملات سايبري است که از سوي دولت آمريکا و رژيم صهيونيستي ساخته و با هدف متوقف ساختن برنامه هسته اي و غني سازي اورانيوم در ايران مورد استفاده قرار گرفت.
اين بدافزار با استفاده از نقص امنيتي موجود در ميانبرهاي ويندوز، با آلوده کردن رايانههاي کاربران صنعتي، فايلهاي با قالب اسکادا که مربوط به نرمافزارهاي WinCC و PCS7 شرکت زيمنس است را جمعآوري کرده و به يک سرور خاص ارسال ميکند که هنوز به طور رسمي مشخص نشده که کدام مرکز تحقيقاتي آمريکايي و صهيونيستي در ساخت اين بدافزار نقش داشته اند.
با اين حال اين "نيويورک تايمز" بود که در نهايت به ابهامات موجود پيرامون استاکس نت پايان داد و اظهار داشت که رژيم صهيونيستي و آمريکا به طور مشترک در ساخت اين اين بدافزار نقش داشته اند. از سويي ديگر در ژوئيه سال ۲۰۱۳ ميلادي، ادوارد اسنودن نيز اعلام کرد اين بدافزار با همکاري مشترک آمريکا و اسرائيل ساخته شده است.
در اين ميان اگرچه برخي اخبار غيررسمي از منابع خارجي از تعويق بهره برداري نيروگاه بوشهر به دليل حمله کرم رايانه اي استاکس نت خبر دادند، ادعايي که هيچ گاه به اثبات نرسيد، اما بررسي هاي موسسات تحقيقاتي بين المللي نشان داد که هر فرد يا سازماني که اين بدافزار را نوشته در رسيدن به هدف خود موفق نشده است زيرا استاکس نت نتوانسته تا اندازه اي که سازنده آن در نظر داشته زنده باقي بماند و اکنون حتي در ايران که بيشترين حملات را از جانب آن دريافت کرده نيز به طور کامل کنترل شده و از بين رفته است.
با اين وجود به نظر مي رسد ماجراي جاسوسي هاي هسته اي همچنان ادامه دارد و شرکت امنيتي کاسپرسکاي (Kaspersky)، يکي از بزرگترين شرکتهاي نرمافزاري در حوزه امنيت سايبري، اعلام کرد سه هتل ميزبان مذاکرات هستهاي ايران و گروه 1+5 هدف ويروسي قرار گرفتهاند که به نظر ميرسد توسط جاسوسان اسرائيلي استفاده ميشدند. اين ويروس نسخه بهبوديافته ويروسي به نام دوقو (Duqu) بود که مقامات کنوني و سابق آمريکا و بسياري از کارشناسان امنيت سايبري بر اين باور هستند که دوقو براي انجام پيچيدهترين عمليات جمعآوري اطلاعات توسط رژيم صهيونيستي مورد استفاده قرار گرفته است.
علي رغم اينکه ايران معتقد است همواره احتياط لازم را دراين باره به خرج داده با اين حال نگراني جدي خود را نسبت به امنيت اماکن محل برگزاري مذاکرات هسته اي نيز اعلام کرده است و هم اکنون مذاکره کنندگان تغيير محل مذاکرات از وين اتريش به شهر يا حتي کشوري ديگر را پيگيري مي کنند.
نکته اي که بايد متذکر شد اين است که آمريکا و اسرائيل همواره تلاش داشتند تا با تبليغات منفي و وارونه سازي واقعيات، ايران را بزرگترين و جدي ترين خطري توصيف کنند که از طريق حملات سايبري سيستم شبکه قدرت آنها را تهديد مي کند؛ اين در حالي است که همواره آغازگر حملات سايبري خودشان بوده اند. بنابراين لازم است ايران با انعکاس گسترده جاسوسي هاي اخير، همچنان که تا کنون افکار عمومي را در مذاکرات هسته اي با خود همراه کرده، تلاش کند تا کارشکني هاي اسرائيل و آمريکا را در مجامع بين المللي مطرح و آنها را مزيد بر علت بي اعتمادي خود، نسبت به بازرسي يا دسترسي هاي ماموران آژانس (که احتمال جاسوسي از آنها بالا است) قرار دهد.∎