شناسهٔ خبر: 57435480 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

رابرت مالی: در صورت شکست دیپلماسی بایدن با گزینه نظامی موافقت می کند/ روسیه: صدور قطعنامه در شورای حکام، احیای برجام را پیچیده کرده است

صاحب‌خبر -
رابرت مالی: در صورت شکست دیپلماسی بایدن با گزینه نظامی موافقت می کند/ روسیه: صدور قطعنامه در شورای حکام، احیای برجام را پیچیده کرده است


خبرگزاری آریا-رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکره کننده ارشد این کشور بار دیگر در اظهاراتی درباره برنامه هسته‌ای ایران و نیز حوادث اخیر در ایران با نشریه فارن پالیسی گفتگو کرده است.
به گزارش خبرگزاری آریا،مذاکره کننده ارشد آمریکا در امور ایران مدعی شد: ایران منزوی‌تر از همیشه بوده و دلیل آن این است که ما با همکاری بسیاری از کشورهای دیگر تلاش کرده‌ایم اطمینان حاصل کنیم حقیقت چیزی که در داخل ایران اتفاق می‌افتد پیش چشم همه عیان است.
وی ادعا کرد: ایران منزوی‌تر از گذشته است و این امر به دلیل اطمینان ما از افشای حقیقت در مورد آنچه در ایران رخ می دهد است.
رابرت مالی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد که تهران بسیار نزدیک به داشتن مواد شکافت پذیر کافی برای ساخت بمب است.
وی با بیان اینکه این امر زمان می برد، اما در عین حال ادعا کرد با این حال نزدیک بودن آنها به داشتن مواد هسته ای کافی نگران کننده است.
این مقام آمریکایی در اظهاراتی تهدید آمیز از گزینه های آمریکا برای جلوگیری از هسته ای شدن ایران گفت: رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده که به عنوان آخرین راه حل، با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد. اما ما هنوز به این مرحله نرسیده ایم و هنوز امید داریم.
رابرت مالی در ارتباط با خواسته های ایران در مذاکرات هسته ای گفت: در میان خواسته‌های چالش‌برانگیز تهران، درخواست این کشور از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود تا تحقیقات درباره ذرات اورانیوم در ایران را متوقف کند.
این مقام دولت بایدن مدعی شد که قبل از اینکه ایران درخواست پایان تحقیقات آژانس را مطرح کند نزدیک به دستیابی به توافق بودیم.
این مقام آمریکایی همچینن گفت که دولت بایدن با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر آتی رژیم صهیونیستی در خصوص این مساله که ایران نباید به سلاح اتمی دست پیداکند، هیچ اختلافی ندارد.
وی در خصوص تلاش احتمالی روسیه برای استفاده از مذاکرات هسته ای برای فشار بر آمریکا در ارتباط با اوکراین گفت: درب دیپلماسی باز است اما ما در برابر حمایت ایران از تجاوز روسیه به اوکراین عقب نشینی نخواهیم کرد.
رابرت مالی در ارتباط با حوادث داخلی ایران نیز گفت: ما معتقدیم که حکومت ایران باید حقوق اساسی بشر را رعایت کند. اما ما نمی‌توانیم مسیر خیزش‌های مردمی در این کشور را تعیین کنیم.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران پیش از این اذعان کرده بود که مذاکرات درباره ازسرگیری اجرای برجام در دستور کار و تمرکز واشنگتن نیست.
وی  ادعا کرد گفت وگوها متوقف شده و به بن‌بست رسیده‌اند و هیچ حرکتی نمی‌کنند و به همین دلیل دیگر در تمرکز ما نیستند.

روسیه: صدور قطعنامه در شورای حکام، احیای برجام را پیچیده کرده است
 معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داد که صدور قطعنامه در شورای حکام، احیای برجام را پیچیده کرده است.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داد وضعیت (در خصوص احیای برجام) بعد از قطعنامه اخیر برخی کشورها در جلسه شورای حکام آژانس در محکومیت ایران بسیار پیچیده شده است.
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز سه شنبه هشدار داد وضعیت (در خصوص احیای برجام) بعد از قطعنامه اخیر برخی کشورها در جلسه شورای حکام آژانس در محکومیت ایران بسیار پیچیده شده است.
وی اضافه کرد: «این مسئله مصداق بارها و بارها افتادن در یک دام است. فضای سیاسی نامطلوب است ولی فاصله بین کشورها چندان زیاد نیست».
ریابکوف افزود: «فکر می کنم در صورت وجود اراده سیاسی برای توافق می توان به سرعت به چنین توافقی رسید».
معاون وزیر خارجه روسیه گفت: «در گذشته، چنین قطعنامه هایی باعث وقفه های طولانی مدت در گفت و گوها شده و اکنون در حساس ترین برهه که توافق در دسترس بود چنین اقداماتی مضر بودند».

اظهارات بلینکن درباره ظرفیت غنی‌سازی‌ ایران
وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی در پاسخ به سوالی درباره افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران، در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفت که آمریکا و شرکای اروپایی آن مخالف این اقدامند و قبلا آن را «با صراحت» به ایران اعلام کرده‌اند.
 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی با شبکه سی‌ان‌ان که متن آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که چه واکنشی به افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در برنامه هسته‌ای ایران دارد، گفت: ما همچنان بر این باوریم که بهترین راه رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران، دیپلماسی است. همان طور که می‌دانید، ما یک توافق به نام برجام[توافق هسته‌ای] داشتیم که برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کرد. متاسفانه تصمیم گرفته شد که از این توافق  خارج شویم و در واقع آن‌چه پس از آن شاهدش بوده‌ایم، از سرگیری برنامه هسته‌ای ایران بوده است.
بلینکن در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفت: نه‌ تنها ما، بلکه دیگر شرکای اروپایی‌مان هم با صراحت به آن‌ها [ایران] گفته‌ایم که نباید اقدامات اضافی برای بالا بردن ظرفیت هسته‌ای‌شان انجام دهند، از جمله از طریق غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالاتر. اگر این مسیر را ادامه دهند، برای پاسخ به آن آماده خواهیم بود.
بلینکن در این گفت‌وگو در ادامه مواضع مداخله‌جویانه‌اش با تاکید بر این که جهان «به درستی بر وقایع خیابان‌های ایران متمرکز است»، به اقدامات دولت آمریکا در حمایت از ناآرامی‌ها درایران اشاره کرد.
اظهارات بلینکن درباره برنامه هسته‌ای ایران در پی این مطرح می‌شود که در هفته اول آذرماه، محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی در  حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد: در نطنز ظرفیت جدید و زنجیره‌های جدید گازدهی شروع شده و در فردو ظرفیتی که تولید 20 درصد می‌کرد را به 60 درصد رساندیم.
بلینکن همچنین در گفت‌وگو با شبکه ان‌بی‌سی که متن آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، در پاسخ به سوالی درباره رقابت تیم‌های ملی فوتبال ایران و آمریکا در جام جهانی 2022 قطر، گفت: به نظر من بازیکنان ایرانی با شجاعت و روحیه‌ای فوق‌العاده در این مسابقه عمل کردند و دیدن کار این ورزشکاران عالی بود.
او در ادامه گفت: مسلما وقتی کشورهایی که مقابل هم بازی می‌کنند، از منطقه‌ای کاملا متفاوت باشند، رقیب هم باشند یا روابطشان متنشج باشد، تاثیر آن می‌تواند تعمیم پیدا کند. من فکر می‌کنم بازیکنان آمریکایی در زمین واقعا موقرانه و در عین حال موفق عمل کردند.‌

دیدار نمایندگان ایران، چین و روسیه در وین

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین از نشست سه‌جانبه هیات‌های ایران، چین و روسیه در وین درباره «مسائل مشترک» خبر داد.
 میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در صفحه توییترش با اعلام دیدار سه‌جانبه نمایندگان روسیه، چین و ایران درباره «مسائل مشترک»، آن را یک «مثلث جدید دیپلماسی چندجانبه» تلقی کرد.
اولیانوف در ادامه نوشت: بسیاری از کشورها طرفدار چندجانبه گرایی و مخالف تلاش‌ها برای سر پا نگه داشتن جهانی یک‌جانبه به هر قیمتی هستند.

نتانیاهو: توافق هسته‌ای احتمالا مرده است
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق و احتمالاً آینده رژیم صهیونستی در گفتگو با فاکس نیوز، ادعا‌هایی درباره اعتراضات در ایران و آینده توافق هسته‌ای مطرح کرد.
 به ادعای نتانیاهو، اقدامات اخیر دولت ایران بسیار گویای آن است که ممکن است تهران به توافق هسته‌ای جدید پایان دهد.
 نتانیاهو پس از انتشار کتاب خاطرات جدید خود با عنوان «بی بی: داستان من» در گفتگو با فاکس نیوز مدعی شد: «توافق هسته‌ای احتمالاً مرده است، زیرا تمام جهان دیدند که چهره واقعی تهران چیست.»
نتانیاهو همچنین با دفاع از ناآرامی‌ها در ایران، گفت که برای ادامه این وضعیت، هم به تحریم‌های فلج کننده و هم به تهدید نظامی نیاز است و اسرائیل آماده است بدون توجه به تأیید آمریکا خودش اقدامات لازم را انجام دهد.
ادعاهای نتانیاهو در حالی مطرح شده است که نتایج انتخابات اخیر رژیم صهیونیستی و تشکیل دولت بعدی به رهبری مشترک چهارگانه بنیامین نتانیاهو، بزالل اسموتریچ، ایتمار بن گویر و آریه درعی، عمق تأثیرات منفی کابینه ائتلافی نتانیاهو بر وحدت جامعه صهیونیستی و نزاع درباره ماهیت «هویت اسرائیل» را آشکار کرد.


نظر شما