به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در استان کرمانشاه از مجموع 4560 نفر شاغل در بخشهای دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی 3313 نفر به عنوان پرستار، 70 نفر به عنوان بهیار، 392 نفر به عنوان کمک پرستار، 433 نفر به عنوان هوشبر و 352 نفر به عنوان کارشناس اتاق عمل فعالیت دارند.
از 1120 نفر شاغل در بخشهای غیردانشگاهی نیز 700 نفر به عنوان پرستار، 64 نفر به عنوان بهیار، 124 نفر به عنوان کمک پرستار، 105 نفر به عنوان هوشبر و 131 نفر به عنوان کارشناس اتاق عمل مشغول فعالیت هستند.
هماکنون 2602 تخت بیمارستانی فعال در استان وجود دارد و با توجه به این تعداد تخت نسبت پرستار به تخت فعال در استان 1.27 است که با شاخص جهانی 2.5 پرستار به ازای هر تخت فاصله دارد و کثرت شیفتهای کاری نیز به دلیل کمبود پرستار به سختی کار آنها افزوده شده است.
به علاوه کادر درمان به تازگی شرایط سخت کرونایی را پشت سر گذاشته و فرسودگی ناشی از این وضعیت هنوز در این قشر اثرگذار است.
در گفتوگویی با پرستاران دریافتیم عمده گلایه پرستاران در استان کرمانشاه که به نظر میرسد در سراسر کشور وجود داشته باشد عدم برقراری عدالت در سیستم پرداخت کارانه است به طوری که پرستاران میگویند بودجه در نظر گرفته شده در طرح تحول سلامت بین پزشکان متخصص شاغل تقسیم شده و کارانه آنها چندین برابر سایر کادر درمان است.
پرستاران اعتقاد دارند طرح تحول سلامت هر چند اقدامی مؤثر در کشور بوده، اما تمامی افراد درگیر در حوزه سلامت در این طرح مورد توجه قرار بگیرند.
از دیگر مشکلات پرستاران افزایش شیفتهای کاری است که به کمبود نیرو برمیگردد و این در کنار دریافتیهای کم ممکن است ناخودآگاه کیفیت کار را کاهش دهد و این در حالی است که فارغالتحصیلان بسیاری علاقهمند هستند در این شغل خدمت کنند.
رضا پوررضا کلهری، مدیر گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه عدالت در توزیع کارانه دریافتی از دغدغههای کشوری است، اظهار داشت: بین کارانه پرستاران و پزشکان متخصص تفاوت معناداری وجود دارد و این موضوع از مطالبات 15 ساله جامعه پرستاری است.
وی با بیان اینکه آییننامه طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری از ابتدای امسال به تمام دانشگاهها ابلاغ شده است گفت: پرداخت اولیه این طرح که مربوط به سه ماه ابتدای امسال است به صورت علیالحساب پرداخت شده و براساس الگوی موجود و بر مبنای عملکرد واریز میشود.
مدیر گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: کارانه پرداختی از بخشهای معمولی تا تخصصی را شامل میشود و افرادی که در بخشهای تخصصی فعالیت دارند دریافتی بیشتری نسبت به سایرین دارند.
وی عنوان کرد: براساس مصوبات وزارت بهداشت تا پایان سال 1401 علاوه بر کارانه قاصدک، پرداخت تعرفه گذاری نیز به آنها تعلق می گیرد و از سال بعد بر مبنای عملکرد تخصصی پرستار پرداخت میشود.
کلهری با بیان اینکه تعرفه پزشکان و پرستاران از هم جدا شده است گفت: در دهه گذشته مهمترین دستاورد جامعه پرستاری طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری بوده است.
وی با اشاره به اینکه در دانشگاه 4500 نفر و در بخش خصوصی 1100 نفر و در مجموع 5700 نفر در گروه پرستاری فعالیت میکنند افزود: براساس سیاستهای دانشگاه علوم پزشکی 10 درصد از تمام پرستاران و همکارانی که در خارج از دانشگاه فعالیت دارند در روز پرستار تقدیر میشوند و شامل 500 نفر از پرستاران است.
کلهری با بیان اینکه با مصوبه بهرهوری مجلس در سال 92 ساعت کاری پرستاران کاهش یافت عنوان کرد: هر سال سه تا 10 درصد به نیروهای پرستاری استان افزوده میشود و استان کرمانشاه از این نظر جزو استانهای برتر کشور قرار دارد.
مدیرگروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: با تمام تمهیدات انجام شده به دلیل کمبود نیروی انسانی مجبور هستیم در ساعاتی از شبانهروز بیشتر از تعهد کاری از پرستاران استفاده شود.
انتهای پیام/
∎