شناسهٔ خبر: 57392322 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

250 هزار عضو سازمان نظام پرستاري کشور

صاحب‌خبر -
250 هزار عضو سازمان نظام پرستاري کشور
خبرگزاری آریا-رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: این سازمان 250 هزار عضو دارد و ماموریت این سازمان صنفی، حرفه‌ای و آموزشی است.
به گزارش خبرگزاری آریا، دکتر محمد میرزابیگی افزود: با سالمند‌تر شدن جامعه و تغذیه نادرست و بیماری‌های مزمن ، نیاز به خدمات پرستار در حال افزایش است.
وی افزود: پیشگیری از بروز بیماری‌ها و کاهش عوارض بیماری یکی از وظایف پرستاری است.
دکتر میرزابیگی گفت: پرستاران ایران در طیح برتر جهانی آموزش می‌بینند، اما متاسفانه در بیمارستان‌ها خدمات متناسب با آموزش ارائه نمی‌شود.
وی با اشاره بر 250 هزار نفر عضو این سازمان گفت: 50 هزار نفر دانشجو، حدود 140 هزار نفر در بیمارستان‌های دولتی، سی هزار نفر در بیمارستان‌های تامین اجتماعی و نظامی و مابقی پرستاران در بخش‌های خصوصی دیگر فعال اند یا بازنشسته شده اند.
دکتر میرزابیگی‌ با تبریک روز پرستار و ولادت با سعادت حضرت زینب (س) یادآور شد، پرستاری در ایران گرامی داشته می‌شود.
وی اضافه کرد: رفع مسائل صنفی پرستاران راجع به ارتقای کیفیت خدمات به شهروندان و مراقبت‌های پرستاری بهتر خواهد شد.
میرزابیگی گفت: با رعایت استاندارد پرستار در بیمارستان بیماران خدمات بهتری دریافت کرده و در زمان کمتری بهبود خواهند یافت و درمان مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.
وی افزود: سازمان نظام پرستاری در بخش‌های آموزشی و مباحث صنفی پرستاران خدمات ارائه می‌دهد.
میرزابیگی در ادامه گفت: پرستاران تنها گروهی هستند که برای ارائه مراقبت‌های پرستاری در جامعه حضور دارند و در دانشگاه مباحث علمی را می‌آموزند.
و ادامه داد: هر بیمار در زمان بستری در بیمارستان 16ساعت تحت نظر پرستار است و تنها 8 ساعت پزشکان حضور دارند.
وی افزود: پرستار مدافع نظام سلامت است که باید در هر شرایطی از شیوع کرونا تا آلودگی هوا، بدون هیچ تعطیلی در بیمارستان‌ها فعال باشد.
میرزابیگی با بیان اینکه مقام معظم رهبری خواستار تکریم پرستاران شده است؛ گفت: رئیس جمهور دستور‌های متعددی در این زمینه داده  و در مجلس شورای اسلامی نیز قوانینی در این زمینه تصویب شده است.
رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: رئیس جمهور تنها در سال گذشته 22 دستور در زمینه پرستاری صادر کرده است.
میرزابیگی گفت: مجلس شورای اسلامی نیز حدود پنج قانون در این زمینه تصویب کرده است، علیرغم این گلایه‌هایی وجود دارد، اما جامعه پرستاری آنقدر فرهیخته است که این گلایه‌ها را به حساب بدنه کلیت نظام نگذارد.
رئیس سازمان پرستاری گفت: برخی از عملکرد‌های بعضی مدیران به‌گونه‌ای است که نظام هزینه می‌کند، اما نارضایتی در پی دارد.
وی اضافه کرد: در دوره پنجم نظام پرستاری طرح قاصدک متوقف شد و معوقات کارانه و اضافه کار پرستاران نیز از دو سال کاهش یافت و فوق العاده ویژه فصل دهم پرستاران پرداخت شد و این با فوق العاده خاص متفاوت است.
میرزابیگی گفت: تا دو سال گذشته 52 هزار پرستار استخدام شده اند، اما در این دوره استخدامی نداشتیم.
وی با اشاره به اجرای تعرفه گذاری پرستاری گفت: خدمات پرستاری هم بر اساس ارزش نسبی خدمات پرستاری مانند دیگر گروه‌های پروانه دار نظام پزشکی محاسبه می شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: کارانه پرستاران از محل ارائه خدمات خودشان باشد که همان آیین نامه باز تولید است.
وی افزود: اعتبار پرداخت تعرفه گذاری  در سبد بیمارستان‌ها قرار گرفته است که  بیمه‌ها آن را  می‌پردازند.
میرزابیگی یادآور شد: باید خدمات پرستاری به صورت هوشمند ثبت شود که  آیین نامه آن نوشته شده است.
وی گفت: دستورالعمل‌های خدمات پرستاری و نظارت بر خدمات و همچنین باز تولید آن، تدوین شده است.
وی گفت: برخی از مراکز درمانی خدمات پرستاران را ثبت نکردند یا امکان آن را نداشتند و این امر موجب ناهماهنگی بود اما از 2 هفته گذشته تعرفه گذاری پرستاری به صورت علی الحساب پرداخت شده، اما پرستاران بدانند در آینده خدمات آنها ثبت شده و بیمه‌ها بر اساس رسیدگی به عملکردشان کارانه پرداخت می کنند.
بیمه ها 5200 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای قانون تعرفه گذاری در اختیار دارند و مشکلی در پرداخت به ازای خدمات پرستاری بر اساس تعرفه گذاری وجود ندارد.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: سازمان تا اجرای کامل قانون، لحظه‌ای پیگیری‌ها را رها نخواهد کرد و هم اکنون 99 درصد اجرای قانون انجام شده است.
وی در ادامه گفت: تعرفه گذاری خدمات پرستاری در منزل نیز تدوین شده است.

نظر شما