ماجرای حمله تروریستی ایذه که نخستین اخبارش شامگاه چهارشنبه در شبکههای اجتماعی و البته بهطور گسترده در فضای رسانهای و مطبوعاتی رسمی بازتاب داشت. بعد از خبر مشابهی از اصفهان مخابره شد. البته خبرهای دیگری هم از بروز حوادث در مشهد و بوکان در شبکههای اجتماعی منتشر شد. روایتهای مختلفی درباره این حوادث مطرح است اما باتوجه به ابعاد امنیتی این حوادث و نیز دشواریهای کار مستقل خبری، کرده، انتشار گزارش درباره آنها را پیچیده کرده است. اما به طور مشخص درباره حادثه تروریستی ایذه آخرین روایت مربوط به استاندار خوزستان است. اسماعیل خلیلیان دیروز از دستگیری 11 متهم خبر داد. او با اشاره به شهادت شماری از شهروندان در جریان این حادثه، گفت: «یکی از این افراد که در مرزهای شمال غربی دستگیر شده، میخواست با خروج از مرزهای شمال غرب به اروپا و یکی از کشورهای فرانسه یا آلمان خودش را برساند که دستگیر شد.» استاندار خوزستان از مسئولان استان مربوطه خواسته متهم را به خوزستان ارجاع دهند تا با همکاری مسئولان مربوطه و دستگیرشدگان پازلهای مختلف طراحی این حمله تروریستی شناسایی شوند: «سردمداران این حادثه تروریستی در خارج از کشور هستند اما عوامل داخلی قطعا تا نفر آخر شناسایی، دستگیر و به مردم معرفی خواهند شد و زوایای پنهان را اطلاع رسانی خواهیم کرد.»
در حالی که افکار عمومی همچنان در شوک حمله تروریستی ایذه بود، اتفاقی مشابه این بار در اصفهان نگاهها را به خود معطوف کرد. حمله تروریستی که این بار به شهادت ۳ نفر انجامید
این در حالی بود که پیشتر، معاون اقتصادی رئیسجمهوری که روز گذشته در مراسم خاکسپاری شهدای حادثه تروریستی ایذه شرکت کرده بود، تعداد بازداشتشدگان را در آن مقطع زمانی ۳ نفر اعلام کرد. به گفته محسن رضایی متهمان در حال خروج از مرز ماکو، دستگیر شدهاند. در این میان روایت دیگری هم منتشر شده است. مادر کیان پیرفلک یکی از قربانیان این حمله در جریان مراسم تشییع پیکر فرزندش مدعی شد که برخی ماموران به خودروی آنها تیراندازی کردهاند. خبرگزاری فارس دراینباره نوشت: «خانم مولایی مادر کیان معتقد است فرزندش را ماموران کشتهاند. او میگوید ماموران برای امنیتشان به آنها توصیه کردهاند که به سمت اغتشاشگران نروند و هنگامیکه دور زدند همانها به ماشینشان تیراندازی کردهاند.» خبرگزاری فارس در ادامه گزارش خود با استناد به تصاویر دوربینهای مداربسته و اظهارات حاضران در صحنه ادعای مادر کیان را رد کرده است: «پلیس بارها اعلام کرده است که در اغتشاشات از سلاح جنگی استفاده نمی کند. از ادعای خانم مولایی نیز هیچ سندی منتشر نشده است در حالی که چنین اتفاقاتی منطقا نمیتواند توسط دوربین موبایلهای چند صد نفر از حاضرین که در میدان بوده اند ثبت نشده باشد.» این خبرگزاری نوشته که مادر کیان تحت تاثیر رسانههای خارج از کشور این اظهارات را مطرح کرده است.
برخی خبرگزاریها و منابع رسانهای داخلی همان شامگاه چهارشنبه، برخی از جزئیات در خصوص چگونگی وقوع این حمله تروریستی را گزارش کرده و از جمله خبرگزاری فارس با استناد به آنچه بنابر گزارش این خبرگزاری، «شاهدان عینی» روایت کردهاند، نوشت: «گروهی مسلح که سوار بر دو موتور سیکلت بودند، با اسلحههای کلاشینکف به سمت مردم و پلیس تیراندازی کردند و آنها را به رگبار بستند.» این خبرگزاری همچنین درحالی به نقل از یک منبع آگاه از شهادت ۵ نفر و زخمی شدن ۱۰ نفر در این حادثه تروریستی خبر داد که در ادامه باتوجه وخامت حال دو نفر از مجروحان، افکار عمومی ساعاتی را در نگرانی برای احتمال افزایش کشتهشدگان گذراند. احتمالی که در نهایت به قطعیت رسید و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به افزایش شمار کشتهشدگان از شهادت ۷ نفر در این حمله تروریستی خبر داد. حبیب حیبر اسامی شهدای این حمله تروریستی را اینطور اعلام کرد: «رضا شریعتی ۲۵ ساله، کیان پیرفلک ۹ ساله، اشرف نیکبخت ۴۵ ساله، آبتین رحمانی ۱۳ ساله، علی مولایی و ۲ نفر مجهولالهویه هستند.»
اما در حالی که افکار عمومی همچنان در شوک حمله تروریستی ایذه بود، اتفاقی مشابه این بار در اصفهان نگاهها را به خود معطوف کرد. حمله تروریستی که این بار به شهادت ۳ نفر انجامید و در ادامه فرماندهی انتظامی استان اصفهان با صدور اطلاعیهای از شهادت سرهنگ اسماعیل چراغی، یکی از مدافعان امنیت مردم در یگان ویژه پلیس، بر اثر جراحات این حادثه تروریستی در ملکشهر اصفهان خبر داد. این در حالی بود که پیشتر از محمدحسین کریمی و محسن حمیدی بهعنوان دو تن از دیگر حافظان امنیت شهر اصفهان که در حادثه تروریستی در ملکشهر اصفهان به شهادت رسیدند.
علاوه بر این دو حادثه تروریستی اما خبرگزاریها همچنین از حمله دیگری گزارش دادهاند که «عصر پنجشنبه در محدوده چهارراه حرعاملی مشهد» رقم خورده و طی آن، «برخی افرادی که با تهدید و ارعاب قصد تعطیلی کسبه این محل را داشتند و پس از حضور نیروی انتظامی و عوامل حافظ امنیت، متفرق شده بودند، به محل بازگشته و با چاقو به ۵ بسیجی که دورتر از محل درگیری عوامل انتظامی ایستاده بودند، حمله کرده و ۳ نفر را شهید و ۲ نفر از آنها را زخمی کردند.» بسیجیانی که روز گذشته پیکرشان به خاک سپرده و نامشان دانیال حسینزاده و حسین زینالزاده اعلام شد. همزمان آنطور که خبرگزاری تسنیم در گزارشی آورده «پیکر یکی از شهدای مدافع امنیت بوکان، در ارومیه تشییع میشود. مهدی اثنیعشری از سربازان گمنام امام زمان(عج) و رحیم سحابی از نیروهای سپاه نیز در درگیری با آشوبگران در بوکان به شهادت رسیدند.» شهدایی که مراسم تشییع پیکر یکی از آنان پس از اقامه نماز جمعه در ارومیه برگزار شد و پس از آن، بهمنظور خاکسپاری به تهران منتقل شده است.
اما چنانکه اشاره پیرو این حوادث تلخ و بهخصوص آنچه در ایذه رقم خورد و به جان باختن شماری از شهروندان عادی از جمله دو کودک انجامید، رئیس قوه قضاییه به دستگاههای مسئول اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی دستور داد تا با نهایت سرعت و دقت، تمامی دستاندرکاران جنایت ایذه و اصفهان را تعقیب کنند. این در حالی بود که همزمان دستیار ویژه معاون اول رئیس جمهوری نیز در سخنانی در این رابطه گفت: «نهادهای ذیربط اقدامات خوبی در زمینه پیگیری عملیات تروریستی ایذه انجام دادهاند و معاون اول رئیسجمهوری هم بر شناسایی و مجازات عوامل این حادثه تاکید کرد.»
همزمان در حالی شاهد موج گسترده واکنش افکار عمومی و البته چهرههای شاخص سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به این وقایع بودیم، برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به این فجایع واکنش نشان دادند. چنانکه علی لاریجانی با تسلیت به بازماندگان این حادثه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «حوادث تاسفآور این روزها، در برخی شهرها بهخصوص ایذه بار دیگر نشان داد که اینگونه جنایات در شرایطی رخ میدهند که زمینههای بهم ریختگی امنیتی در کشور بهوجود آید. جوانان عزیز توجه فرمایند که امروز اقداماتی که فضای آرامش را از کشور بگیرد، با هر زمینهای که انجام شود، موجب سوءاستفاده بغضآلود بیگانگان میگردد و زیان آن نصیب ایران و ایرانیان میشود. خیرخواهی و آیندهنگری برای اصلاح امور کشور به آرامش و ثبات نیاز دارد. امید است به عنایت الهی به زودی در کشورمان محقق گردد.» همچنین محمدرضا عارف ضمن تسلیت به بازماندگان حوادث تروریستی ایذه و اصفهان، تاکید کرد که این فجایع، «نشان از این دارد جریان مرموزی میخواهد مطالبات مردم را که بعضا در قالب برخی تجمعات اعتراضی مطرح می شود به سمت و سوی انحرافی و رفتارهای خشن سوق دهد.» او نوشت: «به همین دلیل میطلبد مردم فهیم ایران بهویژه جوانان عزیز ضمن پیگیری مطالبات خود هوشیاری خود را در برابر این جریان مرموز و تحرکات ایذایی آنها حفظ کنند و نگذارند خشونت طلبان میداندار شوند.» عارف همچنین ابراز امیدواری کرد که «رویکرد نهادهای مدافع امنیت کشور هم بهجای محدودیت برای گروههای مرجع پیشگیری از وقوع چنین حوادث تلخ باشد.»
نظر شما