صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري موج، سعيد قاديپاشا در حاشيه برگزاري سمينار دو روزه قوانين و مشکلات حقوقي حرفه پزشکي که در سالن پيامبر اعظم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان نور برگزار شد، اظهار کرد: به رغم همه زحمات و تلاشهاي جامعه پزشکي، ميزان شکايات از اين قشر رو به افزايش است، به طوري که در سال گذشته 6 هزار و 838 پرونده در کميسيونهاي پزشکي قانوني بررسي و منجر به صدور راي شد.
وي با اشاره به افزايش 32 درصدي شکايات از پزشکان در سال 93 نسبت به سال 92، بيان داشت: پس از بررسي شکايات رسيده به کميسيونها از مجموع 6 هزار و 838 پرونده، 59 درصد پزشکان تبرئه و 41 درصد نيز محکوم شدند.
مدير کل آموزش و همکاريهاي علمي سازمان پزشکي قانوني کشور، بيشترين شکايتها را مربوط به رشتههاي متخصصان جراحي زنان و زايمان عنوان کرد و ادامه داد: شکايت از متخصصان ارتوپدي در رتبه دوم و متخصصان جراحي عمومي در رتبه سوم قرار دارد.
اين مسوول رتبه چهارم شکايتها از جامعه پزشکي را مربوط به دندان پزشکان عنوان کرد و گفت: شکايت از متخصصان جراحي پلاستيک و ترميمي در رتبه پنجم قرار دارد.
قاديپاشا بيشترين علت شکايتها از پزشکان را در بحث کوتاهي از درمان عنوان کرد و ادامه داد: ساير علل شايع شکايتها برخورد نامناسب، عدم ارتباط مناسب بين پزشک و بيمار، عدم اخذ رضايت و برائت توسط پزشکان معالج و نداشتن آگاهي کافي به قوانين و مقررات است.
مدير کل آموزش و همکاريهاي علمي سازمان پزشکي قانوني کشور تصريح کرد: اگر پزشک معالج قبل از هرگونه اقدامات درماني و جراحي توضيحات و آگاهي لازم را ارائه کند و بيمار با آگاهي کامل و با تصميم خود درمان و جراحي شود، جلوي بسياري از شکايتها گرفته ميشود.
وي خاطرنشان کرد: بهدليل عدم گذاشتن وقت کافي توسط پزشک جراح براي بيمار و ندادن توضيحات کافي، بيمار قادر به تصميم درست و صحيح براي اقدامات بعدي خود نيست و از عمل جراحي و اقدام درماني انجام شده انتظاري دارد که پس از عمل جراحي برآورده نميشود و همين امر سبب شکايت از پزشک معالج ميشود.
قاديپاشا در پايان گفت: اين شکايتها در حالي صورت ميگيرد که شايد اصلا کوتاهي در امر درمان صورت نگرفته ولي چون پزشک وقت کافي براي ارائه توضيحات لازم و کافي به بيمار نگذاشته و توضيحات کامل داده نشده سبب شکايت و گاهي محکوميت پزشک معالج به رغم زحمات زياد ميشود.∎