عصر ایران - شرکت ژاپنی گلدوین (GOLDWIN) فعال در زمینه تولید پوشاک ورزشی با مشارکت دیگر شرکت ژاپنی سینفلاکس (Synflux)، فعال در زمینه مد، یک سامانه الگوریتمی با هدف به صفر رساندن ضایعات پارچه را توسعه می دهند.
این سامانه که به نام سین-گرید (SYN-GRID) شناخته می شود از فناوری اختصاصی Algorithmic Couture سینفلاکس استفاده می کند که ضایعات پارچه دور ریز طی تولید لباس را به میزان یک سوم کاهش می دهد.
این نرم افزار ترکیبی از یادگیری ماشینی و فناوری سه بعدی است. به گفته کازویا کاوازاکی مدیرعامل سینفلاکس، این نرم افزار داده های سه بعدی لباس هایی که قصد طراحی آنها را داریم، آنالیز می کند و روش تولید با ضایعات حداقلی را پیشنهاد می دهد. این در شرایطی است که عملکرد اصلی، راحتی، زیبایی و موارد دیگر پوشاک ورزشی حفظ می شود.
نخستین موارد وارد خط تولید شده و محصولات طی ماه نوامبر در دو فروشگاه لوازم ورزشی نیوترالورکس (Neutralworks) و نورث فیس (The North Face) در ژاپن عرضه می شوند.
فناوری Algorithmic Couture چگونه به تولید پایدار منجر می شود
تیم گلدوین از فناوری Algorithmic Couture سینفلاکس در فناوری برش الگوی کاغذی خود که سطوح لباس سه بعدی را به ماتریسی از مثلث ها و مربع ها تبدیل می کند، وارد کرده است. در مورد الگوهای معمولی، تکه های غیرضروری بسیاری هنگام برش به دلیل انحناهایی اجتناب ناپذیر وجود دارند، اما سامانه سین-گرید با استفاده از داده های الگوی سه بعدی به طور اتوماتیک داده های الگوی دو بعدی با ضایعات کم ایجاد می کند. از این طریق، می توان میزان ضایعات پارچه را کاهش داد.
این همکاری هموار کردن مسیر برای معرفی روش های تولید اخلاقیتر و پایدارتر در صنعت مد را هدف قرار داده است. در همین راستا، دو شرکت ژاپنی از قدرت فناوری های محاسباتی و مواد جدید برای حل کردن مشکلات پیچیده موجود در زنجیره تامین و در مقیاس بزرگتر، مشکلات سیاره زمین استفاده می کنند.
با استفاده از سامانه سین-گرید، توسعه دو محصول پشمی برای نیوترالورکس شامل بلوز و شلوار و یک کاپشن برای برند نورث فیس با پارچه GORE-TEX انجام شده است. آیتم های نوترالورکس از هشتم نوامبر عرضه می شوند و کاپشن نورث فیس از 18 نوامبر به فروش خواهد رسید.