شناسهٔ خبر: 56933987 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

افزایش ۳۰ درصدی تولید در بخش غلات با اجرای طرح کشاورزی قراردادی

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی تولید در بخش غلات با کشاورزی قراردادی گفت: کشاورزی قراردادی بخش زراعت در کشور آغاز می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز ، سید جواد ساداتی نژاد بعد از ظهر امروز در چهاردهمین جشنواره انار بادرود اظهار داشت: شهرستان نطنز در استان اصفهان یک بهشت کوچک است، شهرستانی که در زمینه باغات در مناطق کویری و کوهستانی در استان اصفهان زبانزد است.

وی ضمن اشاره به پتانسیل محصولات باغی منطقه بادرود شهرستان نطنز افزود: انار بادرود و گلابی نطنز از میوه های شاخص اصفهان هستند، به خصوص انار که از محصولات صادراتی است و در جهان رتبه سوم تولید این محصول را داریم.

ساداتی نژاد تصریح کرد: کل تولید انار در جهان حدود شش میلیون تن است که 1.3 میلیون تن آن در ایران تولید می شود و بخش بالایی از این تولید در شهرستان بادرود اصفهان است.

وی ضمن ابراز تاسف از غفلت به زراعت باغی در سال‌های اخیر در کشور افزود: باغات در کشور ما از نظر ارزآوری اهمیت بالایی دارند، هرچند که در سال های اخیر به دلیل اهمیت زراعت از باغات غفلت شده است.

مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باغداری را یک مزیت نسبی در کشور دانست و گفت: به زودی کشاورزی قراردادی را که در بخش زراعت شروع شده و باعث توسعه زراعت در سال اول دولت سیزدهم شده که حدود 30 درصد افزایش تولید در بخش غلات نیز داشتیم در بخش باغبانی هم اجرایی می‌کنیم و با کشاورزی قراردادی از باغبانی در کشور حمایت می‌کنیم و قطعاً این کار باعث ارزآوری در کشور خواهد شد.

وی ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه مبارزه با آفت انار افزود: در زمینه آفت انار معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی طرح پایلوت را در این منطقه اجرا خواهد کرد تا دیگر شاهد این آفت در باغات نباشیم.

ساداتی‌نژاد تصریح کرد: باغات گلابی نطنز نیاز به نوسازی دارد و باید در زمینه نهال گواهی شده در این منطقه اقدامات ویژه انجام شود، همچنین راه‌اندازی یک باغ مادری در شمال اصفهان یک ضرورت برای این منطقه محسوب می‌شود.

وی در رابطه با صنایع تبدیلی در استان اصفهان گفت: هر سرمایه‌گذاری که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع تبدیلی در اصفهان به خصوص شهرستان بادرود و نطنز باشد در زمینه تسهیلات و واگذاری اراضی به سرمایه گذاران کمک می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: به دلیل کم آبی و کویری بودن منطقه توسعه گلخانه را باید جدی بگیریم و در این خصوص یک خط اعتباری ویژه‌ای را در نظر خواهیم گرفت، همچنین برای احیا و بازسازی قنوات در شمال اصفهان و منطقه بادرود و نطنز 10 میلیارد تومان خط اعتباری در نظر خواهیم گرفت.

وی در خصوص اجرای طرح الگوی کشت عنوان کرد: با دستور رئیس جمهور پس از نیم قرن وزارت جهاد کشاورزی طرح الگوی کشت در کشور اجرایی کرده است که این یک اقدام بسیار مهم است؛ به این معنا که در هر منطقه بر اساس آب و هوا، اقلیم و اکولوژی محصول کشاورزی تولید خواهد شد و این محصول کشاورزی را مورد حمایت قرار خواهیم داد.

وزیر جهاد کشاورزی ابراز داشت: این اقدام از امسال در کشور شروع شده و ما تمام حمایت‌های لازم از جمله بخشودگی آب‌بها و برق‌بها برای چاه‌های کشاورزی را در طرح الگوی کشت پیش می‌بریم و خرید تضمینی را برای محصولات الگوی کشت انجام خواهیم داد تا زحمت کشاورز به هدر نرود.

وی با بیان اینکه با الگوی کشت به اندازه نیاز داخل محصول تولید می‌کنیم و برای صادرات از زمان کشت محصول برنامه ریزی می‌کنیم، گفت: با کشاورزی قراردادی بذر، کود، سم و بیمه را برای کشاورز تامین می‌کنیم تا کشاورز تنها دغدغه تولید محصول را داشته باشد و پس از برداشت با کشاورز تسویه حساب می‌کنیم،

وی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی در دنیا در حال انجام است و با این کار معیشت کشاورز را تامین می‌کنیم‌، تاکید کرد: امسال 83هزار میلیارد تومان خرید تضمینی گندم در کشور انجام شده است و بیش از 25 درصد برنج، 30 درصد جو و 12درصد گیاهان دارویی در کشور افزایش تولید داشته است و در تولید ذرت علوفه خودکفا شده‌ایم. 

وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: در این منطقه 90 هزار راس دام سبک و سنگین داریم، پس از مردمی‌سازی یارانه‌ها بخش تولید دام و طیور فشار زیادی را تحمل کرده است و با وجود تمام این سختی‌ها پای تامین سفره مردم ایستاده‌اند که از تمام تولیدکنندگان تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/804

برچسب‌ها:

نظر شما