شناسهٔ خبر: 5687409 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دویچه وله | لینک خبر

احتمال شنود و جاسوسی از مذاکرات اتمی توسط اسرائیل

در پی حمله سایبری به یک شرکت ارائه‌دهنده‌ی خدمات امنیت کامپیوتری، احتمال داده می‌شود که مذاکرات اتمی ایران و گروه ۵+۱ مورد شنود و جاسوسی قرار گرفته‌اند. بنا به گزارش وال استریت ژورنال اسرائیل در پس این حمله سایبری است.

صاحب‌خبر -

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، به احتمال زیاد مذاکرات اتمی ایران و گروه ۱+۵ مورد شنود قرار گرفته‌اند. شرکت کاسپرسکی که نرم‌‌افزارهایی برای مقابله با ویروس‌های کامپیوتری تهیه می‌کند، روز چهارشنبه (۱۰ ژوئن) اعلام کرد که هکرها به شبکه اینترنتی این شرکت حمله کرد‌ه‌اند.

مسئولان شرکت کاسپرسکی تایید کردند که هکر‌ها با نصب بد‌افزار "بسیار پیچیده" در شبکه اینترنتی این شرکت، احتمالاً توانسته‌اند به اطلاعات کامپیوترهای هتل‌هایی که در آن مذاکرات اتمی ایران و گروه ۱+۵ جریان داشته، دست یابند.

به گفته کارشناسان شرکت کاسپرسکی، آثاری از بدافزار پیچیده را در محل‌های برگزاری مذاکرات و کنفرانس‌ها در طی سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ کشف کرده‌اند.

مذاکرات اتمی میان ایران و نمایندگان شش کشور بزرگ (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، آلمان و فرانسه) در شهرهای ژنو، لوزان، مونترو، مونیخ و وین در سطوح مختلف و با ترکیب‌های متفاوت مذاکره‌کنندگان صورت گرفته است.

گرچه مسئولان شرکت کاسپرسکی نامی از هکرهای احتمالی نبرده‌اند، اما تصریح کرده‌اند که ساخت چنین بد‌افزاری "بسیار سخت و پرهزینه" است.

شرکت کسپرسکی تاکید کرد که هکرهای خصوصی قادر به ساخت و استفاده از چنین بد‌افزاری نیستند و باید دست "دولتی" را در این حمله دید که "دارای منافع سیاسی مهم در منطقه" است.

شرکت کاسپرسکی هم‌چنین اعلام کرد که این حملات از طریق بدافزاری با نام دوکو ۲ (Duqu 2.0) صورت گرفته که شباهت زیادی به بدافزار "استاکس‌نت" دارد.

به گفته کارشناسان این شرکت، اغلب کشورهای خاورمیانه و برخی کشورهای آسیایی هدف اصلی این بدافزار بوده‌اند.

«اسرائیل مسئول این حمله است»

بنا به گزارش روزنامه وال استریت‌ژورنال، کشور "اسرائیل در پس این حمله سایبری قرار دارد". در این گزارش آمده است که آمریکا در فوریه ۲۰۱۵ اسرائیل را متهم کرد که با افشای برخی از جزئیات مذاکرات می‌کوشد به روند گفت‌وگوها میان ایران و جامعه بین‌المللی لطمه زند.

اسرائیل تا کنون بارها به روند مذاکرات اتمی انتقاد کرده و مسئولان این کشور تصریح کرده‌اند که حتی دست‌یابی به یک توافق جامع، ایران را از ساخت جنگ‌افزارهای اتمی در آینده باز نخواهد داشت.

برچسب‌ها: