شناسهٔ خبر: 56860007 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هفت‌صبح | لینک خبر

اگر به بیماری دیابت دچار هستید این خوراکی‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

صاحب‌خبر -

رپورتاژ آگهی| اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، ممکن است تشخیص اینکه چه غذایی برای شما مناسب‌تر است و به شما کمک می‌کند که سطح قند خون خود را کنترل کنید، دشوار باشد. بااین‌حال، خوشبختانه غذاهای زیادی وجود دارند که با وجود ابتلا به دیابت می‌توانید از آن‌ها لذت ببرید. از سوی دیگر، به‌جای اینکه بر روی غذاهایی که نمی‌توانید بخورید تمرکز کنید، بر روی غذاهایی تمرکز داشته باشید که برای شما مفید هستند. در این صورت، از غذا خوردن لذت بیشتری خواهید برد. ما در این مفقاله قصد داریم چند مورد از غذاها را به شما معرفی کنیم که در شرایط ابتلا به دیابت بسیار مفید و حتی ضروری هستند. بنابراین، اگر می‌خواهید با آن‌ها آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.

ماهی سالمون

ماهی سالمون نه‌تنها مملو از پروتئین است، بلکه سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که این امر می‌تواند از طریق کاهش فشار خون و بهبود سطح کلسترول به مراقبت از سلامت قلب کمک کند. سایر ماهی‌های چرب مانند ماهی تن، ماهی خال‌مخالی و ساردین نیز می‌توانند از سلامت قلب محافظت کنند که این موضوع به‌خصوص برای افراد مبتلا به دیابت مهم است. برای اینکه به ماهی طعم ببخشید می‌توانید از لیمو عمانی تازه، پرک شده یا سیاه استفاده کنید که قیمت آن برای خرید به‌صورت کیلویی مقرون‌به‌صرفه است.

دارچین

2

مطالعات نشان می‌دهند که ادویه معطر می‌تواند به کاهش کلسترول و ثابت نگه داشتن قند خون کمک کند. یک مطالعه نشان داده است که تنها مصرف یک‌چهارم قاشق چای‌خوری دارچین در روز می‌تواند سطح قند و کلسترول خون را بهبود ببخشد. می‌توانید دارچین را در اسموتی، ماست، بلغور جو دوسر و یا حتی قهوه خود بریزید. یکی دیگر از مزایای دارچین این است که دون افزودن شکر و نمک به غذا طعم می بخشد.

آجیل

مطالعات نشان داده‌اند که آجیل به‌ویژه گردو در مبارزه با بیماری قلبی بسیار موثر است و حتی می‌تواند سطح قند خون را بهبود ببخشد. این فواید به لطف سطح بالای چربی‌های غیراشباع در گردو به دست می‌آیند. چربی‌های سالم می‌توانند در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت و همچنین، کند کردن پیشرفت این بیماری‌ها بسیار موثر باشند. بادام و پسته نیز حاوی این چربی‌ها هستند. آجیل کربوهیدرات کمی دارد و درعوض، سرشار از پروتئین و چربی است. بنابراین، می‌تواند به تثبیت سطح قند خون کمک کند.

بلغور جو دوسر

غلات کامل مانند جو دوسر برای بهبود حساسیت به انسولین موثر هستند. آن‌ها حاوی فیبر محلول هستند که این نوع فیبرها سرعت تجزیه و جذب کربوهیدرات را کاهش می‌دهند و بنابراین، می‌توانند به تنظیم قند خون کمک کنند. علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که جو دوسر می تواند در بهبود فشار خون، کلسترول و سطح انسولین ناشتا کمک‌کننده باشد.

لبنیات

لبنیات نه‌تنها به تامین کلسیم و ویتامین D برای داشتن استخوان‌های سالم کمک می‌کنند، بلکه منبعی عالی از پروتئین هستند و در جلوگیری از گرسنگی موثر هستند. مطالعات نشان داده‌اند که شیر، پنیر و ماست می‌توانند به تثبیت سطح قند خون کمک کنند و مصرف این محصولات به مقدار زیاد می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. فرقی نمی‌کند که لبنیات پرچرب مصرف کنید یا کم‌چرب. درواقع، هر دوی این‌ها برای کنترل سطح قند خون کمک‌کننده‌اند اما به یاد داشته باشید که لبنیات پرچرب کالری بیشتری نسبت به لبنیات بدون چربی دارد.

لوبیا

حبوبات سرشار از فیبر و پروتئین هستند و بنابراین، باعث ایجاد احساس سیری در شما می‌شوند. لوبیاها نیز منبع کربوهیدرات هستند و در هر نصف فنجان لوبیا، حدود 20 گرم کربوهیدرات وجود دارد. مطالعات نشان داده‌اند افرادی که هر روز یک فنجان لوبیا یا بیشتر از آن مصرف می‌کنند می‌توانند قند خون خود را بهتر تنظیم کنند و فشارخون خود را نیز کاهش دهند. خوشبختانه لوبیا ارزان است و در بسیاری از غذاها نیز قابل‌استفاده است.

بروکلی

کلم بروکلی و سایر سبزیجات چلیپایی مانند کلم پیچ، گل کلم و کلم بروکسل حاوی ترکیبی ضدالتهابی به نام سولفورافان هستند که این ترکیب در کنترل قند خون بسیار کمک‌کننده است و از رگ‌های خونی در برابر آسیب‌های مرتبط با دیابت محافظت می‌کند. کلم بروکلی نه‌تنها از کالری و کربوهیدرات کمی برخوردار است، بلکه سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C و آهن است.

کینوا

3

این غلات کامل که سرشار از پروتئین است، یک جایگزین فوق‌العاده برای پاستا یا برنج سفید محسوب می‌شود. در هر یک‌دوم فنجان کینوا، سه گرم فیبر و چهار گرم پروتئین وجود دارد. میزان بالای فیبر و پروتئین در کینوا به این معنی است که این خوراکی به‌آرامی هضم می‌شود، شما را سیر نگه می‌دارد و درنتیجه، می‌تواند از افزایش سطح قند خون جلوگیری کند. علاوه بر این، کینوا سرشار از مواد معدنی مانند آهن و منیزیم است.

می‌توانید برای افزایش طعم و فواید کینوا به آن نمک دریایی هم بزنید. نمک دریایی دارای انواع مختلفی ازجمله آبی، صورتی هیمالیا و رژیمی است و یک درمان طبیعی برای دیابت محسوب می‌شود. نمک دریایی یکی از بهترین انواع نمک است که قیمت آن با توجه به مزایایی که دارد مناسب است.

اسفناج

یکی از بهترین منابع منیزیم اسفناج است که منیزیم از انسولین برای جذب قند موجود در خون و مدیریت موثرتر قند خون استفاده می‌کند. اسفناج همچنین، مملو از ویتامین K و فولات است و در هر دو فنجان اسفناج خام تنها دو گرم کربوهیدرات و 14 کالری وجود دارد. اسفناج خام را می‌توانید هم در سالاد و هم در انواع اسموتی‌ها استفاده کنید یا می‌توانید آن را با سیر و روغن زیتون تفت دهید تا یک میان‌وعده سالم تهیه کنید.

روغن زیتون

روغن زیتون بیشتر به دلیل داشتن میزان بالایی از اسیدهای چرب یک غیر اشباع (MUFA) برای مدیریت بیماری دیابت موثر است. مطالعات نشان می‌دهند که رژیم غذایی سرشار از MUFA می‌تواند به کاهش مقاومت انسولین کمک کند و به سلول‌ها کمک کند که به انسولین بدن واکنش بهتری نشان دهند. روغن زیتون، افزایش قند خون را به حداقل می‌رساند و همچنین، ویتامین‌های مهمی مانند ویتامین A و E را به بدن شما می‌رساند.

درنهایت، اگر بیماری دیابت به‌خوبی مدیریت نشود، خطر ابتلا به سایر بیماری‌های جدی نیز افزایش می‌یابد. بااین‌حال، مصرف برخی غذاها که در کنترل قند خون موثر هستند می‌تواند خطر عوارض بیماری دیابت را به‌طور چشمگیری کاهش دهد. در این مقاله با چند مورد از این غذاها آشنا شدید که اگر به دیابت مبتلا هستید حتما آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

نظر شما