شناسهٔ خبر: 5682501 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

وال‌استریت‌‌ژورنال: هتل‌‌های میزبان مذاکرات ایران هدف حمله‌های جاسوسی اسرائیل قرار گرفته‌‌اند

شرکت امنیت سایبری "کاسپرسکای" گزارش داده ۳ هتلی که میزبان مذاکرات هسته‌‌ای ایران و گروه ۱+۵ بوده هدف حمله ویروس‌‌های جاسوسی قرار گرفته‌‌اند

صاحب‌خبر -

به گزارش «نسیم»، یک شرکت امنیت سایبری بعد از آنکه سال گذشته هدف یک حمله هکری با ویروس‌هایی قرار گرفت که ظاهراً متعلق به رژیم صیهونیستی بودند، به تحقیق درباره گروه‌های دیگری پرداخت که قبل‌تر هدف حمله واقع شده‌ بودند. 

شرکت کاسپرسکای بعد از بازرسی میلیون‌ها رایانه در سرتاسر جهان متوجه شد سه هتل اروپایی هدف حملات اولیه بوده‌اند، در حالی که نتایج تحقیقات از هتل‌های دیگر اروپایی نشانی از آلودگی آنها به ویروس‌های رایانه‌ای برملا نمی‌کرد.  

محققان در شرکت کاسپرسکای در ابتدا نمی‌دانستند از این تحقیقات چه نتیجه‌ای باید بگیرند اما مدتی بعدتر بررسی‌ها آشکار ساخت هتل‌های هدف حمله در موضوع مشترک بوده‌اند و آن اینکه این حملات درست پیش از میزبانی مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 صورت گرفته‌اند.

شرکت "کاسپرسکای" اکنون به این نتیجه رسیده که این بدافزار، نسخه پیشرفته‌ای از بدافزار "دوکو" (Duqu) بوده که به گونه‌ای با کرم رایانه‌ای "استاکس‌نت" مرتبط است و اولین بار در سال 2011 کشف شده بود.  

وال‌استریت‌ژورنال این خبر را بر اساس گزارشی از کاسپرسکای که توسط این روزنامه آمریکایی و کارشناسان امنیتی بیرونی بررسی شده، منتشر کرده است. مقامات فعلی و پیشین آمریکایی و بسیاری از کارشناسان مسائل امنیت رایانه معتقدند اسرائیل "دوکو" را برای انجام حساس‌ترین عملیات گردآوری اطلاعات حساس طراحی کرده است.  

وال‌استریت‌ژورنال حدود سه ماه پیش هم از قول مقامات ارشد آمریکایی گزارش داده بود که رژیم صهیونیستی در سال 2014 از مذاکرات هسته‌ای ایران جاسوسی کرده است. مقامات در آن زمان جزئیات اندکی درباره تاکتیک‌های این رژیم ارائه کردند. 

یافته‌های این شرکت امنیت سایبری که قرار است روز چهارشنبه علنی شوند، حقایقی جدید درباره بهره‌بردای از ویروس‌های مخفیانه برای انجام عملیات جاسوسی روشن می‌سازند. ضمن اینکه آنها اولین شواهد علنی در تأیید جاسوسی از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 و عاملان آن فراهم می‌کنند. 

با آنکه اسپرسکای، مطابق روال مرسوم و سیاست‌های خاص خود این بار هم از اشاره به نام اسرائیل به عنوان عامل طراحی این حمله خودداری کرده اما به روش‌هایی ظریف، ظن خود  از نقش رژیم صهیونیستی را نشان داده است. به عنوان مثال، عنوان گزارش این شرکت "The Dugu Bet" است که Bet دومین حرف الفبای عبری است. 

محققان کاسپرسکای معترفند پرسش‌های زیادی درباره نحوه استفاده از این ویروس و اینکه چه اطلاعاتی به سرقت‌رفته‌اند بدون پاسخ مانده‌اند. اما به گفته آنها یک احتمال این است که هکرها  توانسته باشند با در دست گرفتن هدایت سامانه‌هایی از هتل که به رایانه، گوشی، آسانسور و دستگاه‌های هشدار متصل می‌شوند گفت‌وگوها را شنود کرده و فایل‌های الکترونیکی را به سرقت برده باشند.