شناسهٔ خبر: 56765792 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

شیوع آنفلوآنزا؛ موج آنفلوآنزا و سرماخوردگی زودتر از موعد رسیده است/ بیماران با چه علائمی به پزشک مراجعه کنند؟

صاحب‌خبر -
شیوع آنفلوآنزا؛ موج آنفلوآنزا و سرماخوردگی زودتر از موعد رسیده است/ بیماران با چه علائمی به پزشک مراجعه کنند؟
خبرگزاری آریا- با شروع موج آنفلوانزا در کشور، شاهد افزایش مراجعات به درمانگاه‌ها و اورژانس بیمارستان‌ها هستیم.

 بیماران با چه علائمی به پزشک مراجعه کند؟
یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی، به بیماران مبتلا به آنفلوانزا توصیه کرد حتما در منزل بمانند و استراحت کنند.
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری آریا، با شروع موج آنفلوانزا در کشور، شاهد افزایش مراجعات به درمانگاه‌ها و اورژانس بیمارستان‌ها هستیم. در حالی که گفته می‌شود، با اولین عطسه و آبریزش بینی، نیازی نیست حتماً پزشک ما را ویزیت کند.
بهترین توصیه برای افرادی که آنفلوانزا گرفته اند، قرنطینه و استراحت خانگی است.
خوردن مایعات، ویتامین‌ها، سبزیجات و…، از دیگر توصیه‌ها برای بیمار مبتلا به آنفلوانزا است.
اما، سوالی که مطرح می‌شود، این است که چه موقع باید نزد پزشک برویم.
علی اسدالهی امین فوق تخصص بیماری‌های عفونی، گفت: اگر بعد از گذشت سه روز از ابتلاء به آنفلوانزا، تب بیمار ادامه پیدا کرد، سرفه‌های او خلط دار شد و دچار تنگی نفس گردید، لازم است حتماً به پزشک مراجعه کند.
وی تاکید کرد: شاید سرفه‌های خشک تا چند وقت ادامه داشته باشد که مشکل خاصی نیست، اما اگر سرفه‌ها خلط دار شد، می‌تواند خطرناک باشد.

شیوع سرماخوردگی های فصلی و شبه آنفلوانزا
بیماریهای تنفسی که اکنون شایع است، همه سرماخوردگی های فصلی و شبه آنفلوانزا هستند.
رییس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از شیوع سرماخوردگی های فصلی و شبه آنفلوانزاابتدای امسال تاکنون هیچ موردی از ابتلا به ویروس آنفلوانزا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه مشاهده نشده است و همه بیماریهای تنفسی و سرماخوردگی‌ های رایج شبه آنفلوانزا بوده است.
دکتر زهرا نهبندانی افزود: بیش از 70 درصد بیماری‌ های تنفسی شایع در فصل پاییز، سرماخوردگی‌ ها ویروسی و شبه آنفلوانزا هستند اما باید توجه داشت با توجه به کاهش رعایت دستورالعمل های بهداشتی، امکان مواجهه با موج ابتلا به آنفلوانزا در بین افراد جامعه وجود دارد بنابراین استفاده از ماسک و رعایت سایر دستورالعمل های بهداشتی به طور جدی توصیه می‌ شود.
وی با بیان اینکه فعالیت ویروس‌ هایی که سرما دوست هستند در فصل پاییز و زمستان بیشتر می‌ شود، بیان کرد: از طرف دیگر به دلیل سرایت و انتقال بالای بیماریهای تنفسی و همچنین بازگشایی مدارس در این ایام، بیماریهای تنفسی در بین کودکان بیشتر شایع است.
نهبندانی تصریح کرد: برخی از مردم به اشتباه از آن به عنوان سویه جدید بیماری کرونا یا آنفلوآنزا یاد می‌ کنند، در حالی که اینگونه نیست و جای نگرانی ندارد و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، شستشوی دست‌ ها و رعایت فاصله‌ گذاری اجتماعی و استفاده از تهویه مناسب در کلاس های درس و منزل و محیط کار می‌ توان از ابتلا به این بیماری‌ های تنفسی هم جلوگیری کند.
رییس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: 99 درصد سرماخوردگی‌ ها ویروسی هستند و ویروس‌ها چون خود محدود کننده هستند، اگر شما هیچ اقدامی هم برای درمان انجام ندهید، این بیماری‌ ها پس از یک تا دو هفته درمان می‌ شود.
نهبندانی افزود: برای درمان سریعتر سرماخوردگی‌ها و بیماری‌های ویروسی، نوشیدن مایعات گرم، استراحت و خواب کافی، مصرف میوه ها و سبزیجات تازه و ویتامین سی و خودداری از مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب و دارای ادویه توصیه می‌ شود.

موج آنفلوآنزا و سرماخوردگی زودتر از موعد رسیده است/ کمبود مقطعی آنتی بیوتیک وجود دارد
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از افزایش 40 درصدی توزیع آنتی بیوتیک کودکان خبر داد.
حسین شمالیحسین شمالی گفت: آنتی بیوتیک به میزان سال‌های قبل تولید شده است، اما موج آنفلوآنزا و سرماخوردگی زودتر از موعد رسیده و مصرف آنتی بیوتیک بسیار افزایش یافته است.
وی افزود: مصرف آنتی بیوتیک در درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی تأثیری ندارد، اما هم برخی از تجویز‌ها در زمینه آنتی بیوتیک، غیر منطقی است و هم خودسرانه، آنتی بیوتیک بسیار مصرف می‌شود.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ادامه داد: تمهیدات لازم در زمینه تولید آنتی بیوتیک اندیشیده شده و از ماه‌ها پیش مواد اولیه تأمین شده است.
شمالی گفت: توزیع آنتی بیوتیک کودکان از هفته گذشته 40 درصد افزایش یافته است، ضمن آنکه میزان تولید در آبان در مقایسه با مهر حدود دو برابر خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون حدود 3 تا 3 و نیم میلیون از انواع آنتی بیوتیک برای اطفال تولید می‌شود که این رقم به 6 میلیون خواهد رسید.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ادامه داد: کمبود مقطعی آنتی بیوتیک وجود دارد، اما این به معنای نبود آنتی بیوتیک نیست، شاید ذخیره آنتی بیوتیک مانند گذشته در داروخانه‌ها زیاد نباشد، اما در بیشتر داروخانه‌ها آنتی بیوتیک موجود است.
شمالی با بیان اینکه کمبود مقطعی آنتی بیوتیک وجود دارد و این کمبود مقطعی نیز به سرعت رفع می‌شود، گفت: برای فصل سرد سال و شیوع بیماری‌های تنفسی پیش بینی‌های لازم شده بود، اما موج آنفلوآنزا و سرماخوردگی که همیشه از اواخر آبان آغاز می‌شد، امسال از اواخر شهریور در کشور شیوع پیدا کرده است، همچنین به صورت غیرمنطقی برای درمان آن، آنتی بیوتیک تجویز می‌شود، به همین علت با کمبود مقطعی آن مواجه شدیم.
وی افزود: هم اکنون تولیدکننده‌ها در زمینه قیمت آنتی بیوتیک مشکلی ندارند، سازمان غذا و دارو در چندین جلسه که با آنان داشته، قیمت را اصلاح کرده است و اگر تولیدکننده‌ای درخواست افزایش قیمت دارد، این درخواست غیرمنطقی است.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ادامه داد: همچنین برای آنکه یک ذخیره راهبردی داشته باشیم تصمیم گرفتیم با توجه به مصرف بالای انواع آنتی بیوتیک‌های خوراکی، به عنوان یک ذخیره راهبردی واردات نیز داشته باشیم.

در روزهای همه گیر شدن آنفلوانزا چه نکاتی را رعایت کنیم ؟
استفاده از ماسک و مایعات تا پرهیز از حضور در اماکن عمومی و خود درمانی راهکارهای پیشگیری از بیماری های مُسری است.
مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت مواردی را برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا به مردم یادآور شده است : این مرکز همچنان بر پوشاندن دهان و بینی با ماسک برای کاهش ابتلا به آنفلوآنزا تاکید دارد .
شستشوی مداوم و مکرر دست ها (ترجیحاً با آب و صابون و به طریقه صحیح ) از دیگر نکاتی است که بر آن تاکید شده است.
نوشیدن آب و مایعات کافی و استراحت کردن،استفاده از داروهای ضد ویروسی در صورتی که سیستم ایمنی آسیب پذیری داشته باشید و البته بنا به تشخیص و تجویز پزشک!
عدم استفاده خودسرانه داروهای آنتی بیوتیک؛ این داروها بر روی سرماخوردگی و آنفلوانزا و بیماری های ویروسی تاثیری ندارند و پرهیز و عدم حضور در اماکن عمومی و تجمعات از جمله مواردی است که مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا بر آنها تاکید کرده است.


نظر شما