شناسهٔ خبر: 56750549 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: رجا | لینک خبر

برطرف کردن پوکی استخوان با خوردن روزانه ۶ آلو

بر اساس تحقیقات جدید محققان، گنجاندن آلو در رژیم غذایی روزانه به سلامت استخوان‌ها کمک کرده و مانع پوکی استخوان می‌شود.

صاحب‌خبر -
بر اساس تحقیقات جدید محققان، گنجاندن آلو در رژیم غذایی روزانه به سلامت استخوان‌ها کمک کرده و مانع پوکی استخوان می‌شود.
 
به گزارش رجانیوز به نقل از هلث،  بیماری پوکی استخوان یا از دست دادن توده و تراکم استخوان، بسیاری از افراد، به ویژه افراد بالای 50 سال را درگیر کرده که در نهایت منجر به افزایش خطر شکستگی در استخوان ها می شود.
 
در آخرین مطالعه انجام شده روشن شده است که خوردن 5 تا 6 آلو خشک در روز می‌تواند توده و تراکم استخوان را حفظ کرده و از پیشرفت پوکی استخوان جلوگیری کند.
 
محققان در مطالعه دوم در ارتباط با پوکی استخوان دریافتند که از دست دادن سلامت استخوان با فرآیندهای التهاب  در بدن مرتبط است و آلو خشک به عنوان ضد التهاب در بدن عمل می کند.
 
پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوان‌های فرد تراکم و جرم خود را از دست می‌دهند و احتمال شکستگی استخوان‌ها افزایش می یابد. طبق گزارش بنیاد ملی پوکی استخوان، حدود 10 میلیون آمریکایی به این عارضه مبتلا هستند و 44 میلیون نفر دیگر فاقد تراکم استخوان بوده و در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند.
 
بنا بر آمارها نیمی از زنان بالای 50 سال و از هر چهار مرد یک نفر درآمریکا در معرض خطر شکستگی استخوان قرار دارند. از دست دادن توده و تراکم استخوان می تواند در هر سنی رخ دهد. با این حال، پوکی استخوان در میان افراد مسن شایع‌تر است.
 
پوکی استخوان بیشتر در زنان یائسه رخ می دهد.  بین سال‌های 2017- 2018، 19.6  درصد از زنان بالای 50 سال درآمریکا به این عارضه مبتلا شدند – این آمار درصدی بالاتر از تعداد زنانی بوده که دچار حملات قلبی، سکته مغزی یا سرطان سینه شده‌اند.
 
استخوان های لگن، مهره های نخاعی و مچ دست شایع ترین محل شکستگی به دلیل پوکی استخوان هستند، اگرچه ممکن است این اتفاق در هر استخوانی رخ دهد اما اغلب برای افراد مسن، شکستگی‌های لگن می‌تواند بسیار شایع تر باشد.
 
در نخستین تحقیقات روشن شد که پوکی استخوان می تواند به دلیل التهاب در بدن رخ داده و رفته رفته استخوان میزان تراکم خود را ازدست بدهد اما به نظر می رسد افرادی که در رژیم غذایی خود روزانه از آلو استفاده کرده اند بیشتر از  ابتلا به این بیماری در امان باشند.
 
محقق اصلی  این یافته ها دکتر "مری جین " به Medical News Today  در این باره گفت:«یافته‌های ما نشان می‌دهد که هرچه التهاب بیشتر باشد، سلامت استخوان ضعیف‌تر است.التهاب ممکن است واسطه مهمی برای از دست دادن استخوان پس از یائسگی باشد که با استفاده از الگوی رژیم غذایی مناسب می توان تا حد زیادی آن را تعدیل کرد.» 
 
چرا آلو؟
 
دکتر "مری جین سوزا"  از تیم تحقیقاتی توضیح داد که محققان سال هاست که به دنبال ارتباط بین آلو خشک و سلامت استخوان بوده اند.
 
وی افزود:  "آخرین تحقیقات ما بزرگترین کارآزمایی را با گروهی متشکل از بیش از 200 زن یائسه برای بررسی ارتباط بین آلو خشک و سلامت استخوان  نشان می دهد. آلو خشک یک مداخله غذایی امیدوارکننده و غیردارویی برای  حفظ تراکم استخوان است که قدرت  استخوان ها را افزایش می دهد."
 
این پزشک متخصص اظهار کرد: "مطالعه ما اولین مطالعه ای است که نشان می دهد مصرف فقط 5 تا 6 آلو خشک در روز از کاهش تراکم استخوان در لگن جلوگیری می کند، شکستگی لگن در افراد مسن سبب از کار افتادگی این افراد و بستری شدنشان در بیمارستان می شود و کیفیت زندگی آنها را به شدت تحت تاثیر خود قرار می دهد." 
 
خوردن آلو به صورت روزانه تراکم حجمی قشر مغزاستخوان را حفظ می کند، در حالی که گروهی که در رژیم غذایی خود آلو نداشته اند وضعیت جسمانی بدی را با شکستگی در نواحی مختلف استخوان تجربه کرده اند. 
 
شش آلو در روز کافی است
 
محققان شرکت کنندگان را به سه گروه تقسیم کردند. گروه اول آلو نخورند. گروهی دیگر روزانه 5 تا 6 آلو می خوردند و گروهی دیگر 10 تا 12 آلو در روز مصرف می کردند.
 
دکتر سوزا گفت: «آنچه نتیجه این تحقیق ظرف 6 ماه  نشان داد روشن کرد که تنها مصرف 5 الی 6 آلو برای مقابله با پوکی استخوان می تواند کافی باشد در حالیکه افرادی که تعداد آلوهای بیشتری مصرف کردند تفاوت چندانی با گروه کم مصرف نداشتند.آلو حاوی پتاسیم، مس ،ویتامین K و همچنین پلی فنول است – ترکیبات زیست فعالی که به نظر می رسد در تشکیل استخوان نقش اساسی دارند.
 
این پزشک به اثرات ضد التهابی آلو اشاره کرد و گفت : نخستین عملکرد آلو کاهش التهاب در بدن است و با وجود ریز مغذی های ذکر شده در آن می تواند سلامت استخوان های ما را تضمین کند.
 
برای سلامت استخوان چه بخوریم
 
"میشل روتنشتاین"، متخصص تغذیه ، قلب و عروق  به سایت "مدیکال نیوز تودی" بیان کرد که بهتر است برای حفظ سلامت استخوان ها از غذاهایی استفاده کنیم که مانع تحلیل بافت استخوانی می شود. این رژیم شامل مصرف مقادیر کافی کلسیم، ویتامین D، منیزیم، پتاسیم و ویتامین K از غذاهاست.
 
متخصص تغذیه ، قلب و عروق افزود:  به شدت توصیه می کنم کلسیم را از غذاهایی مانند ساردین، ماست و سبزی ها دریافت کنید. سایر غذاهای غنی از ویتامین K، منیزیم و پتاسیم عبارتند از بادام و سبزیجات برگ‌دار مانند چغندر و کلم پیچ.
 
منبع: ایران آنلاین