شناسهٔ خبر: 56726123 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

پارادوکس سیاسی!

در کشاکش فضای ناآرامی‌های اخیر، مجید تفرشی با حضور در صدا و سیما به نکته‌ای اشاره کرد که جای تامل داشت. این استاد دانشگاه در لابه لای صحبت‌های خود عنوان کرد. «خیال می‌کنند شاه، چون امتیاز داد سقوط کرد، این اشتباه است، محمدرضا پهلوی به این دلیل سقوط کرد که دیر و در زمان ضعف و استیصال امتیاز داد.»

صاحب‌خبر -

فرارو- در کشاکش فضای ناآرامی های اخیر، مجید تفرشی با حضور در صدا و سیما به نکته‌ای اشاره کرد که جای تامل داشت. این استاد دانشگاه در لابه لای صحبت‌های خود عنوان کرد. «خیال می‌کنند شاه، چون امتیاز داد سقوط کرد، این اشتباه است، محمدرضا پهلوی به این دلیل سقوط کرد که دیر و در زمان ضعف و استیصال امتیاز داد.» هرچند تفرشی نخستین شخصی بود که این موضوع را در رسانه ملی مطرح کرد.

اما عباس عبدی پیش‌تر در صفحه توییتری خود به نکته مشابهی اشاره کرده بود. این تحلیلگر سیاسی در یکی توییتی نوشته بود: پارادوکس اصلاحات حکومتی. اگر در اوج قدرت هستید. پس نیازی به امتیاز دادن و اصلاحات نمی‌بینید. بعد که ضعیف شدید می‌گویند اصلاحات نکنید، چون سقوط می‌کنید. اول باید قوی شوید. ولی چگونه می‌توانید بدون اصلاحات قوی شوید؟ پس ضعیف‌تر و سپس مضمحل خواهید شد. وقت را از دست ندهید اصلاحات کنید.

البته او پیش‌تر هم به این نکته اشاره کرده بود. او معتقد است یک ویژگی سیاستمدار این است که باید گامی را بردارد که اگر خواست عقب بیاید بتواند. عبدی معتقد است که اگر گام‌هایی برداشته شود که عقبگرد آن هزینه زیاد داشته باشد، درست نیست.  او در صحبت‌های خود عنوان کرد: سیاست حکومت را نگاه کنید که دقیقاً همین‌طور است؛ می‌ترسد از گامی که جلو رفته عقب بیاید، چون فکر می‌کند هزینه‌اش خیلی زیاد است. زیرا از ابتدا این گام را با منافع بسیار بسیار زیادِ صفر و صدی تعریف کرده است.

اما آیا عقب نشینی همیشه به معنی ضعف است؟ این عقب نشینی یا اصلاح رویکرد باید در چه زمانی و چگونه رخ دهد؟ این‌ها سوالاتی است که صادق زیبا کلام، داوود آقایی و منصور حقیقت پور اساتید علومی سیاسی به آن‌ها پاسخ داده اند؟