شناسهٔ خبر: 56617147 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

با از دست دادن مناطق نفتی؛

پول عملیات‌های داعش از کجا تأمین می‌شود؟

با ازدست‌دادن مناطق نفت‌خیر، داعش هم‌اکنون به منابع مالی دیگری چون کشتن چوپان‌ها و سرقت دام‌های آنها روی آورده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسکای نیوز، سخنگوی سازمان تروریستی داعش در پیامی صوتی از حامیان این سازمان در سراسر جهان خواست تا حمایت‌های نقدی و غیرنقدی خود را افزایش دهند، فراخوانی که علی‌رغم برآوردهای قبلی، بحران بزرگ مالی این گروه تروریستی را روشن می‌کند.

پس از اینکه این سازمان تروریستی، مناطق نفتی تحت کنترل خود را از دست داد، برای تأمین مالی عملیات خود در سوریه و عراق با بحران‌های مالی مواجه شده است.گزارش‌ها نشان می‌دهد که از مارس ۲۰۱۹، داعش به منابع مالی دیگری چون کشتن چوپان‌ها و سرقت دام‌های آن‌ها و همچنین اخاذی از روستاهای شرق سوریه روی آورده است.

منابع نظامی سوری گزارش دادند که سرقت‌ها و اخاذی‌های داعش عمدتاً در استان دیرالزور در شرق سوریه و در مناطق مرزی رقه، حلب و حماه انجام شده است.

در این راستا، روزنامه انگلیسی «مترو» گزارش داد که تروریست‌های داعش، با لباس‌های چوپانی یا محلی، دام‌های سرقت شده را در بازارهای دام و یا در مناطق شمالی تحت کنترل نیروهای «قسد» می‌فروشند.

«گرگوری واترز»، محقق در پروژه مبارزه با افراط گرایی (مستقر در نیویورک) دراین‌باره می‌گوید: اخاذی و سرقت به یک فرآیند آسان و سودآور برای داعش تبدیل شده است، زیرا این روش هدف دیگری را دنبال می‌کند و آن افزایش هرج و مرج و متعاقباً افزایش تعداد افراد آواره داخلی است که به معنای عبور غیررسمی بیشتر عناصر داعش است. در واقع، افزایش هرج و مرج و آوارگی، مخفی‌شدن و نفوذ داعش در میان غریبه‌ها را آسان‌تر می‌کند.

واترز افزود: قیمت هر رأس دام حدود ۱۰ هزار لیره سوریه است و سازمان داعش از این طریق، میلیون‌ها ارز محلی جمع‌آوری کرده است که نشان‌دهنده مدل جدید این سازمان برای تأمین مالی است که برای پرداخت حقوق اعضای خود و قاچاقچیان و خرید کالا و گاهی اسلحه استفاده می‌شود.

در این راستا، ترکی الضاری، یکی از مقامات شورای نظامی دیرالزور می‌گوید: سازمان تروریستی از طریق خشونت و یا تهدید به مرگ برای غارت پول از فروشگاه‌ها استفاده می‌کند.

الضاری افزود: داعش این روش‌ها را به طور گسترده در حومه شرقی دیرالزور به کار می‌برد و کسانی که از پرداخت پول امتناع می‌ورزند با منفجر کردن مغازه‌ها، اتومبیل‌ها و حتی خانه‌های خود با مجازات شدید روبرو می‌شوند.