بابک افقهی ظهر امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قزوین که در سالن جلسات باغستان برگزار شد، اظهار داشت: دولت سیزدهم در شرایطی کار را از دولت قبل تحویل گرفت که نرخ تورم کشور بیش از 50 درصد بود و از طرفی 60 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برداشت شده بود.
وی اضافه کرد: با این وجود دولت سیزدهم هیچگاه در پی اجرای شیوهها تورمزایی مانند افزایش پایه، چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی نرفت و رئیسجمهور همواره تأکید دارند که تکمیل طرحهای نیمهتمام عمرانی در استانها و به ویژه مناطق محروم بدون استفاده از این روشها تورمزا انجام شود که البته این شرط ریاستجمهوری کار ما را کمی دشوار کرد.
افقهی افزایش دومینووار حقوق و دستمزدها در شش ماه پایانی دولت قبل را یکی از اقدامات غیرمسئولانه دانست و تصریح کرد: همچنین دولت دوازدهم در اقدامی عجیب در قانون بودجه 1400 سقف منابع پایه را با 44 درصد افزایش به 935 میلیارد تومان رساند. به این معنی که ما مصارف واقعی داشتیم، اما نمیتوانستیم منابع 935 میلیارد تومانی را محقق کنیم.
وی اصلاح ساختار بودجه را یکی از اقدامات اساسی دولت سیزدهم برشمرد و ادامه داد: اتمام طرحهای نیمهکاره استان قزوین که در دولتهای گذشته شروع شده به 3 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و تکمیل این طرحها هم 16 سال طول میکشد. ضمن اینکه در استانهای دیگر برخی طرحهای نیمهتمام به آثار باستانی تبدیل شدند که حدود 2 دهه از آغاز آنها میگذرد.
افقهی یادآور شد: علت افزایش طرحهای نیمهتمام هم این بود که دولت در سالهای قبل بزرگ شد و بیشتر بودجه کشور صرف هزینههای جاری دولت میشد. بنابراین با یک دولت حجیم و فربه نمیتوانیم به اهداف توسعه اقتصادی و عمرانی برسیم و باید دولت خود را کوچک و چابک کند.
علت تأخیر در اجرای طرح متناسبسازی حقوق کارمندان چه بود؟
معاون استانهای سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اجرای طرح مردمیسازی یارانهها گفت: در 6 ماهه نخست سال جاری 142 هزار میلیارد تومان یارانه به مردم پرداخت شده که در مقایسه با کل یارانه پرداختشده در سال قبل بیش از 65 درصد افزایش یافته است. خوشبختانه با اجرای این طرح جلوی انحراف در تخصیص ارز 4200 تومانی گرفته شد.
افقهی درباره علت تأخیر در اجرای طرح متناسبسازی حقوق کارمندان و بازنشستگان بیان کرد: علت طول کشیدن اجرای این طرح این بود که دولت نمیخواست با اجرای طرح متناسبسازی تورم جدیدی به جامعه تحمیل شود.
وی همچنین از افزایش اختیارات استانها در قانون بودجه سال 1402 خبر داد و افزود: با این افزایش اختیارات هر استانی میتواند بر اساس ظرفیتهای و مزیتهای نسبی خود برای توسعه برنامهریزی کرده و هر استان میتواند به پیشران اقتصادی در یک حوزه تخصصی تبدیل شود.
رفع برخی از مشکلات استان قزوین به جسارت مدیران نیاز دارد
استاندار قزوین هم در این مراسم با بیان اینکه برطرف کردن بسیاری از مشکلات استان قزوین به بودجه و اعتبار نیاز ندارد، گفت: برخی از چالشهای ایجادشده در استان قزوین را میتواند با مدیریت جهادی، جسارت مدیران در تصمیمگیری و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی برطرف کرد و در این زمینه به مدیرانی با وسعت دید بالا احتیاج داریم.
محمدمهدی اعلایی با اشاره به اینکه رفع برخی مشکلات استان قزوین 20 سال زمین مانده است، تصریح کرد: این مسئله برای مردم پذیرفتنی نیست و به همین خاطر این مشکلات را باید با برنامهریزی مناسب و اتکا به عزم انقلابی و روحیه جهادی از پیش پای مردم برداریم.
وی اضافه کرد: افزایش خدمترسانی به مردم به حفظ اقتدار ملی ما کمک میکند و هر جایی که خدمات صادقانهای به مردم ارائه کردیم و مدیران ما متعهدانه پای کار خدمت بودند، مردم از ما راضی بودند و با چالشهای کمتری روبهرو بودیم.
استاندار قزوین در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش امروز دشمنان برای آسیب زدن به نظام و کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه به خاطر داشتن ملتی باهش و بادرایت که از قدرت تشخیص بالایی برخوردارند، توانستیم نقشههای پلید دشمنان را با شکست مواجه کنیم. در ضمن نظام ما متکی به حمایت مردم است و به همین خاطر توطئههای دشمن راه به جایی نمیبرد.
اعلایی با اشاره به رفتن ابوالفضل یاری از جایگاه ریاست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قزوین افزود: این مدیر برای تصدی مسئولیت بالاتری در سطح ملی از استان میرود و رفتن او به درخواست مدیران سازمان برنامه و بودجه کشور صورت گرفته است. در ضمن ریاست جدید این سازمان فردی مجرب، مسلط و صاحبنظر محسوب میشود.
به گزارش تسنیم، در این مراسم با اهدای لوح از زحمات 7 ساله ابوالفضل یاری ریاست قبلی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قزوین تجلیل شد و سعید وکیلی با دریافت حکم انتصاب به عنوان ریاست جدید این سازمان معارفه شد.
منبع: تسنیم
نظر شما