شناسهٔ خبر: 5652782 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

حزب علي عبدالله صالح از مذاکرات ژنو استقبال کرد

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/03/19
حزب کنگره ملی متعلق به علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن که با گروه انصارالله متحد شده است، از مذاکرات صلحی که قرار است در ژنو برگزار شود، استقبال کرد در عین حال متذکر شد اعضای این حزب هنوز به این مذاکرات دعوت نشده‌اند.
سخنگوی این تشکل بانفوذ در بیانیه‌ای اعلام کرد: «کنگره ملی از برگزاری کنفرانسی مشورتی بدون پیش‌شرط و تحت نظارت سازمان ملل در ژنو درباره ترکیب سیاسی در یمن به گرمی استقبال می کند».
به گزارش خبرگزاری فرانسه از صنعا، حزب کنگره ملی در عین حال خاطر نشان کرد هنوز هیچ دعوتنامه‌ای برای شرکت در این مذاکرات دریافت نکرده است.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل شنبه اعلام کرد مذاکرات صلح یمن از 14 ژوئن (24 خرداد) در ژنو سوییس آغاز می‌شود.
وی بار دیگر مصرانه از همه طرف‌های یمنی خواست به خاطر مردم یمن با حسن نیت و بدون پیش‌شرط در این مذاکرات شرکت کنند.
دولت در تبعید یمن و انصارالله حضور خود را در این مذاکرات که به پایان دادن به هفته‌ها مناقشه‌ای اختصاص دارد که تاکنون بیش از دو هزار کشته بر جا گذاشته است، تأیید کردند.
اما عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور فراری یمن دوشنبه لحن تندی اتخاذ کرد و هر گونه «آشتی» با انصارالله را منتفی دانست.
علی عبدالله صالح سال 2012 در پی قیام‌های دوران موسوم به «بهار عربی» پس از 30 سال از قدرت کنار رفت اما در رأس کنگره ملی که حزب اصلی یمن است باقی ماند.
125/138