به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه با اشاره به اینکه لبنان به قدرت حزبالله نیاز دارد تأکید کرد که اسرائیل تحت فشارهای حزبالله مجبور به توافق در پرونده ترسیم مرزهای دریایی شد.
«ولید جنبلاط» در یک گفتگوی رسانهای درباره آخرین تحولات این کشور اعلام کرد: امیدوارم که در روزهای پایانی زندگی سیاسیام لبنان جدیدی به وجود بیاید و این لبنان جدید دور از فرقهگراییهای سیاسی باشد؛ یعنی همان چیزی که در توافق طائف بر آن تأکید شده است.
ولید جنبلاط در گفتگو با شبکه البیسی لبنان اظهار داشت: من در آخرین دیداری که با مسئولان حزبالله داشتم گفتم که آرزو دارم وارد جنگ نشویم؛ زیرا لبنان خسته شده است. اکنون میبینم که این آرزوی من برآورده شد. من شخصاً مجدداً با حزبالله تماس خواهم گرفت یا نماینده خود را مأمور انجام این کار میکنم؛ چرا که گفتگو در این شرایط ضروری است.
رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه در ادامه تأکید کرد: من از میشل معوض برای نامزدی ریاستجمهوری لبنان حمایت میکنم اما همچنان راه برای توافق درباره سایر اسامی نیز باز است و افراد دیگری نیز هستند که صلاحیت دارند. در زمان حاضر اکثریت پارلمان در دست هیچکس نیست و آن چیزی که من با حزبالله درباره آن حرف زدم و «نبیه بری» نیز پیشنهاد داد این بود که بهسمت انتخاب یک رئیس جمهور توافقی حرکت کنیم.
ولید جنبلاط درباره بحران اقتصادی لبنان و گفتگو با صندوق بینالمللی پول ابراز کرد: ما چگونه میتوانیم با این صندوق تعامل داشته باشیم درحالی که شروط خود را به ما دیکته میکند؟ صندوق بینالمللی پول در تاریخ خود شکستهای بزرگی خورده است و در اینجا لازم است یک رئیس جمهور باتجربه و متخصص در امور اقتصادی روی کار بیاید، همچنین باید یک صندوق حاکمیتی در لبنان تأسیس گردد که از سود حاصل از استخراج و فروش گاز محافظت کند. من نگرانم که در سایه عدم وجود چنین صندوقی، برخی از طریق شرکتهای بینالمللی از پرونده استخراج گاز از دریای مدیترانه بهنفع خود سوءاستفاده کنند و به همین دلیل نیاز به رئیس جمهور و دولتی کارآمد برای مقابله با فساد و جلوگیری از فروپاشی کشور داریم.
جنبلاط در ادامه با اشاره به نقش پررنگ حزبالله در لبنان اعلام کرد: انکار حضور حزبالله یک اشتباه محاسباتی بزرگ است. ما مشکلاتی در داخل کشور داریم که باید آنها را حل کنیم و امروز بهموازات ترسیم مرزهای دریایی اقداماتی در خصوص تغذیه برق به کشور نیز انجام میگیرد. من از دولت سوریه نیز میخواهم که برای ترسیم مرزهای زمینی با لبنان اقدام کند.
وی درباره نشست روز پنجشنبه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور و اینکه آیا جریان 8 مارس هنوز نامزد مشخصی برای ریاستجمهوری آینده ندارد، گفت: نمیتوان بهطور قطعی در این زمینه صحبت کرد و «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده یکی از این نامزدهاست که چالشهایی درباره او وجود دارد.
رئیس حزب سوسیالیتترقیخواه درباره روابط خود با حزبالله گفت: من ارتباط مستقیم با شخص سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله ندارم و اخیراً درباره جنگ اوکراین و روسیه با وفیق صفا، مسئول واحد هماهنگی و ارتباطات حزبالله صحبت کردیم.
این مسئول لبنانی در ادامه به پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی اشاره و تأکید کرد: من به این روند خوشبین هستم، ما بعد از 10 سال آنچه را میخواستیم به دست آوردیم و توانستیم میدان قانا را نصیب خود کنیم و همچنین مسیر زمینی و دریایی را جدا سازیم.
ولید جنبلاط تأکید کرد: اسرائیل تحت فشارهای حزبالله در پرونده مرزبندی تسلیم و مجبور به توافق شد. پهپادهای حزبالله (پهپادهایی که حزبالله در ماه جولای بهمنظور اخطار به صهیونیستها به فراز میدان گازی کاریش در منطقه مورد مناقشه فرستاد) و همچنین نیاز اروپا به گاز مدیترانه نیز تأثیر زیادی در انجام این توافق داشت. لبنان به قدرت دفاعی حزبالله نیاز دارد اما بهتر است که این جنبش دفاعی در کشور تحت نظارت دولت باشد. در هر صورت حزبالله در پرونده مرزبندی ثابت کرد که در دیپلماسی نیز مهارت بالایی دارد و به همین دلیل از آن میخواهیم به پرونده ترسیم مرزهای زمینی با سوریه نیز ورود کند.
از سوی دیگر، «یونی بن مناخیم» تحلیلگر مسائل عربی گفت که حزبالله با ارسال چهار پهپاد غیر مسلح کنترل امور را به دست گرفت و موفق شد مذاکرات را به نفع لبنان تغییر دهد.
گفتنی است از ابتدای جولای، به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیرهسازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل به نزدیکی میدان گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی شدت یافت.
در این میان حزب الله لبنان به شدت با زیادهخواهی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و به شکلهای مختلف هشدار داده است تا زمانی که مرز آبی لبنان و منطقه اقتصادی آن در دریای مدیترانه و تکلیف میدانهای گازی به ویژه «قانا» و «کاریش» مشخص نشود، با هر اقدامی از جمله اشغال پهنه دریایی، اکتشاف و استخراج به شکلهای مختلف مقابله میکند.
«آموس هوکشتاین" میانجی آمریکایی پیش نویس پیشنهادی توافقی را به مقامات های لبنان و مسئولان رژیم صهیونیستی درباره ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی و بهره برداری از منابع انرژی موجود در این منطقه ارایه داده است که دو طرف در حال بررسی آن هستند.
بر اساس برخی گزارش های رسانه ای رژیم اسرائیل، مقامات این رژیم با این پیش نویس موافق هستند و نبیه بری رئیس مجلس لبنان نیز اعلام کرده که این کشور در حال بررسی متن پیشنهادی برای اعلام نظرنهایی خود نسبت به آن است.
....................................
پایان پیام/ 167
∎