شناسهٔ خبر: 56245874 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

گزارش لحظه به لحظه پارسینه از كشتى آزاد قهرمانى جهان؛

۲ طلا، ۳ نقره و ۲ برنز ره آورد تیم ملی کشتی آزاد/ ایران نائب قهرمان شد+ عکس و فیلم

روز پایانی مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان امروز در ۳ وزن برای کشورمان به پایان خواهد رسید و شاگردان پژمان درستکار از ساعت ۲۰ برای کسب ۲ مدال طلا و یک برنز روی تشک خواهند رفت.

صاحب‌خبر -
به گزارش پارسینه؛ یک طلا توسط کامران قاسمپور، دو نقره توسط حسن یزدانی و محمد نخودی و دو برنز توسط یونس امامی و امیرحسین زارع تاکنون عملکرد تیم ملی کشتی آزاد ایران را در ۷ وزنی که به پایان رسیده، رقم زده است. با اینکه قهرمانی آمریکایی‌ها یک شب قبل از پایان مسابقات قطعی شده و ایران با نتایج به دست آمده، روی سکوی نایب قهرمانی قرار خواهد گرفت، اما شب مهمی برای پژمان درستکار و شاگردانش در پیش خواهد بود.
 
رحمان عموزاد پدیده کشتی ایران در فینال وزن ۶۵ کیلوگرم مقابل حریف آمریکایی خود قرار خواهد گرفت. از سوی دیگر رضا اطری بعد از ۵ دوره حضور در مسابقات جهانی بالاخره به فینال وزن ۶۱ کیلوگرم راه یافته و امیدوار به کسب مدال طلاست. البته که محمدحسین محمدیان در وزن ۹۷ کیلو به سد محکم کایل اسنایدر برخورد کرد و امشب باید برای کسب مدال برنز روی تشک برود.
 
در ادامه این گزارش می‌توانید آخرین اخبار از روز پایانی مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان را دنبال کنید:
 

در دیدار پایانی وزن ۶۵ کیلوگرم، رحمان عموزاد به مصاف جان دیاکومیهالیس از آمریکا رفت که در یک لحظه، هر دو کشتی گیر چند بار به پل رفتند که در نهایت حساب کار ۸ بر ۶ به نفع کشتی گیر آمریکایی شد. در ادامه کار عموزاد حریف را خاک کرد تا وقت اول با نتیجه ۸ بر ۸ به پایان برسد. در وقت دوم نیز نماینده کشورمان حریف را یک بار حریف را از تشک خارج کرد و دو بار هم او را خاک کرد تا با پیروزی ۱۳ بر ۸ قهرمان جهان شود.

اين دومين و آخرين مدال طلاى ايران در مسابقات جهانى بلگراد بود كه بازهم با شكست يك كشتى گير آمريكايى به دست آمد.

رضا اطری در فینال وزن ۶۱ کیلوگرم در مقابل ری هیگوچی از ژاپن و نایب قهرمان المپیک ریو قرار گرفت که در همان ابتدای کار در خاک حریف قرار گرفت و یک بار هم فیتیله پیچ شد تا حساب کار ۴ بر صفر شود. در ادامه نیز هیگوچی یک بار دیگر اطری را خاک کرد و پس از آن هم دو بار او را به پل زد تا در همان ۳ دقیقه نخست با نتیجه ۱۰ بر صفر به پیروزی برسد و نماینده کشورمان صاحب مدال نقره شود.

* آذربایجانی‌ها که تا اینجای کار عملکرد فاجعه باری داشته اند و علی رغم در اختیار داشتن ترکیب اصلی خود، تنها در وزن ۹۲ کیلوگرم به وسیله عثمان نورماگومدوف موفق به کسب ۱ مدال برنز شده اند و ۶ کشتی گیر دیگرشان از دور رقابت‌ها کنار رفته اند، امروز و در هر ۳ وزن پایانی برای رسیدن به سکوی سومی تلاش خواهند کرد تا شاید بتوانند از حیثیت خود دفاع کنند.

* در حالی که تیم روسیه به دلیل محرومیت در این از دوره رقابت‌ها حضور ندارد، اما کشتی گیران بسیاری از این کشور به عضویت سایر تیم‌ها به ویژه کشور‌های اروپایی در آمده اند و حضور پررنگی در این مسابقات داشته اند. به طوری که ۳ تن از این کشتی گیران به دیدار فینال راه پیدا کرده اند و حتی زلیمخان آباکاروف توانست با شکست توماس گیلمان آمریکایی و مدافع عنوان قهرمانی وزن ۵۷ کیلوگرم، نخستین مدال طلای تاریخ کشور آلبانی را به دست آورد.

* با شکست ۱۱ بر صفر مجاهد چلیک مقابل ولادیسلاو بایتسایف از مجارستان، تیم ترکیه با تک مدال طلای طا‌ها آکگول به کار خود در این دوره از رقابت‌ها پایان داد.

* آرسن هاروتیونیان ارمنستانی در یک دقیقه پایانی توانست ۶ امتیاز را از اسلام دودائف آلبانیایی بگیرد تا با پیروزی ۱۲ بر ۱۱ در این دیدار، راهی دیدار رده بندی وزن ۶۱ کیلوگرم شود.

* حریف محمدیان مشخص شد. ماگومدخان ماگومدوف از آذربایجان و قهرمان امسال اروپا با نتیجه ۱۱ بر صفر زبیگنیف بارانوفسکی از لهستان را شکست داد تا حریف محمدحسین محمدیان در دیدار رده بندی وزن ۹۷ کیلوگرم شود.

* دارندگان مدال برنز سال ۲۰۱۹ جهان یعنی باجرانگ پونیا از هند و اسماعیل موساکایف از مجارستان، با گذر از سد رقبای خود توانستند به دیدار رده بندی وزن ۶۵ کیلوگرم راه پیدا کنند.

* آخرین مسابقه مرحله شانس مجدد نیز در وزن ۶۱ کیلوگرم برگزار شد که گئورگی وانگلوف بلغارستانی با نتیجه ۴ بر صفر اسلام بازرگانوف آذربایجانی را مغلوب کرد و به دیدار رده بندی راه یافت.

* در اولین دیدار رده بندی وزن ۶۱ کیلوگرم، آرسن هاروتیونیان ارمنستانی با نتیجه ۱۲ بر صفر مقابل ست گراس آمریکایی به پیروزی رسید و مدال برنز جهان را مانند سال گذشته از آن خود کرد.

* دیگر مدال برنز وزن ۶۱ کیلوگرم نیز به نارانخو نارمانداخ از مغولستان رسید که با حساب ۹ بر صفر از سد گئورگی وانگلوف بلغارستانی عبور کرد.

 اگر محمدحسین محمدیان بتواند به مدال برنز دست پیدا کند، تیم ملی کشتی آزاد ایران برای نخستین بار در یک دوره از رقابت های قهرمانی جهان صاحب ۸ مدال خواهد شد تا بهترین نتیجه تاریخ ایران از حیث تعداد مدال به ثبت برسد.

 پس از پایان رقابت های ۷ وزن و همچنین مشخص شدن فینالیست های ۳ وزن آخر، قهرمانی تیمی آمریکا با گذشتن از مرز ۱۹۰ امتیاز قطعی شده است و ملی پوشان کشورمان نیز با حداقل ۵۰ امتیازی که در روز پایانی به دست خواهند آورند، به ۱۴۵ امتیاز رسیده و بر سکوی دوم خواهند ایستاد.

اما رقابت بر سر آخرین سکوی تیمی تا لحظات آخر نیز با حساسیت دنبال خواهد شد و سه کشور گرجستان، مغولستان و ژاپن که به ترتیب با ۵۳، ۴۹ و ۴۳ امتیاز در رتبه های سوم تا پنجم قرار دارند، به دنبال کسب عنوان سومی خواهند بود.

 

دیدارهای رده بندی و فینال ۳ وزن پایانی این رقابت ها، از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه امشب (یکشنبه) به وقت ایران آغاز می شود.

رقیب آمریکایی رحمان عموزاد در فینال وزن ۶۵ کیلوگرم، در ۴ مبارزه قبلی خود مجموعا در ۱۳ دقیقه و ۳۲ ثانیه موفق به کسب ۳۴ امتیاز شده و نکته جالب اینکه هیچ امتیازی از دست نداده است. عموزاد نیز در ۴ مبارزه خود در مدت زمات ۲۱ دقیقه و ۳۱ ثانیه ۳۶ امتیاز کسب کرده و ۵ امتیاز نیز از دست داده است.

ری هیگوچی نایب قهرمان المپیک ریو از ژاپن و رقیب سرسخت رضا اطری در فینال وزن ۶۱ کیلوگرم، در ۳ مبارزه قبلی خود جمعا در مدت زمان ۹ دقیقه و ۵۵ ثانیه موفق به کسب ۳۶ امتیاز شده و ۷ امتیاز نیز به رقبایش داده است.اطری نیز در ۴ مبارزه قبلی در مدت زمان ۲۲ دقیقه موفق به کسب ۲۶ امتیاز شده و ۷ امتیاز نیز از دست داده است.

محمدحسین محمدیان در دیدار رده بندی وزن ۹۷ کیلوگرم، آخرین نماینده ایران در این رقابت هاست که برای کسب مدال برنز به روی تشک خواهد رفت.

عباس جدیدی در گفتگو با "ورزش سه": به هر حال حسن یزدانی یک ابرقهرمان است. حسن یزدانی قهرمان بزرگی است که چشم و چراغ ملت است و همه هم از او انتظار دارند ولی این انتظارات بار روحی و روانی را برای حسن یزدانی خیلی بالا می‌برد. ببینید اصلا نباید این همه فشار وارد کرد به این طفلک. مردم، جویباری‌ها و ... جز طلا از یزدانی چیزی نمی‌خواهند. این  که نمی‌شود... واقعا فشار روحی را برای این جوان و این قهرمان ارزنده  بالا می‌‎برند. آخر شما نمی‌دانید.. خود شما تا حالا روی تشک رفته‌اید؟ کشتی خیلی سخت است.

 ابراهیم جوادی(قهرمان سابق کشتی جهان و مربی سابق تیم ملی): اینکه می‌گویند هجمه‌ها بر روی حسن یزدانی بوده قبول ندارم، این ورزش یک ورزش انفرادی است، در کل حسن یزدانی در فینال مسابقات هیچ عملکرد درخشانی ازخود به نمایش نگذاشت.

برای طلا باید خون بدهید؛ صورت کامران قاسمپور در افت و خیز شدید کشتی‌اش مقابل کاکس آمریکایی چنین زخمی شد‌.

این هم صحنه‌ای از پایان رقابت کشتی قاسمپور و کاکس و درختکن سرمربی تیم ملی کشتی آزاد که قاسمپور را از کنار تشک به راهرو می‌برد. این بهترین خبر پس از روز خوب کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی بود و بیش از همه برای درستکار معنا داشت.

پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی برای مسابقات فینال، تی‌شرت متفاوتی می‌پوشد که پرچم ایران را تداعی می‌کند. او دیشب برای اولین بار با این تی‌شرت جدید طلای خوشرنگ این رقابت‌ها را گردن‌آویز کشتی‌گیر خود دید.

جیدن کاکس حریف شب گذشته کامران قاسمپور علاوه بر تبریک به کشتی‌گیر ایرانی در پایان مسابقه، روی سکو هم از رقیبش دلجویی کرد و همچنین در مصاحبه بعد از فینال، این کشتی‌گیر ایرانی را یک حریف باهوش و توانا دانست تا احترام کاملی به برنده طلای جهان گذاشته باشد.

باید به نقش حامد میرعمادیان، دستیار اول پژمان درستکار در نتایج به دست آمده هم اشاره کرد؛ مربی ای که سال قبل هم در کنار درستکار حضور داشت.

حمید سوریان: کشتی‌گیران تیم ملی کشتی آزاد نتایج قابل قبولی تاکنون داشتند و به نسبت ۱۰ وزن امیدوارم تعدا مدال‌های ما به عدد ۸ مدال برسد.  یک چهره جوان به نام عموزاد در عرصه ملی معرفی شد که مطمین باشید او سال‌های سال خواهد درخشید و با مدال‌های او و اطری و محمدیان کلکسیون افتخارات در بلگراد تکمیل خواهد شد. مردم دعا کنند تا با ادامه این روند نیز  شاهد موفقیت بیشتری باشیم.

علیرضا دبیر: از مربیان می‌خواهم در باشگاه‌ها به کشتی‌گیران فنون زیر گیری، کتف، پا و خاک کردن را بیاموزند .به طور قطع جایگاه این فنون مربوط به ایران است و کشتی‌گیران نمی‌توانند جلو این مهارت ما ایستادگی کنند. ایران، روس و امریکا سه قدرت برتر کشتی آزاد به حساب می‌آیند. زیرگیری ایرانی، کشتی بلدی روس‌ها و قدرت بدنی و جسمانی آمریکا زبانزد است.

تصویری از کامران قاسمپور در سالن تمرین در حالی که جیدن کاکس رقیب او نیز کمی دورتر در عکس مشاهده می‌شود. قاسمپور اولین طلای کاروان ایران در این رقابت‌ها را به دست آورد و اولین شکست را به آمریکایی‌ها تحمیل کرد. این دومین طلای متوالی او بود و نشان از تولد یک قهرمان کلاس جهانی جدید در کشتی ایران داشت.

لحظه‌ای که یونس امامی می‌توانست مدال برنز را با طلا عوض کند اما او با وجود اینکه خود را به پشت کایل دیک رساند، نتوانست زانوی این کشتی‌گیر سخت‌بباز و چغر آمریکایی را به تشک آشنا کند و از وی در این لحظه امتیاز بگیرد و سرنوشت کشتی تعیین‌کننده‌اش را تغییر بدهد؛ کاری که باید در سال‌های آینده از طرف یونس انجام شود.

هنوز مسابقات به پایان نرسیده نقد پژمان درستکار سرمربی تیم ملی آغاز شده است اما شاید بهتر باشد با بررسی نتیجه کلی تیم ملی در این رقابت‌ها و همچنین دوره دو ساله درستکار درباره این مسئله نظر بهتری داد.

سرلک کشتی‌گیر وزن ۵۷ کیلوگرم ایران که با شکست مقابل حریف چینی از دور رقابت‌ها کنار رفت، غصه‌دارترین کشتی‌گیر ایرانی حاضر در رقابت‌های جهانی صربستان بوده است. فدراسیون کشتی از این جوان سبک‌وزن که شاید توانش را در مسابقات انتخابی از دست داده بود، حمایت خواهد کرد تا او را برای رقابت‌های سال آینده آماده کند.

امیرمحمد یزدانی و امیرحسین زارع دو کشتی‌گیر جوان ایران، روی سکوها به تشویق و هدایت هم‌تیمی‌های خود مشغول هستند؛ این نشانه‌ای از روح همبستگی در میان کشتی‌گیران ملی‌پوش ایران است.

نمایش شب گذشته محمدحسین محمدیان مقابل کایل اسنایدر یکی از ضعیف‌ترین کشتی‌های تیم کشتی آزاد در این دوره از رقابت‌ها بود. اگرچه حریف آمریکایی با کوله باری از مدال‌های جهانی سرسخت و حتی غیرقابل شکست به نظر می‌رسید اما در نحوه نمایش محمدیان، کوچک‌ترین اثری از میل به حمله و شجاعت وجود نداشت. این در حالی بود که انتظار می‌رفت بعد از سال‌ها حضور در کشتی و حضور در رقابت‌های انتخابی مختلف، محمدیان از این فرصت به بهترین شکل استفاده کند؛ به خصوص که قبلا هم اسنایدر را شکست داده است. البته محمدیان شانس کسب مدال برنز را دارد و احتمالا روی سکو خواهد رفت اما توقعات از او کمی بیشتر بود.

 صحبت‌های شب گذشته علیرضا دبیر درباره نحوه آماده‌سازی کشتی‌گیران آمریکایی برای شرکت در مسابقات جهانی این دوره، با واکنش‌هایی در فضای رسانه‌ای کشتی مواجه شده است. دبیر دیشب اشاره کرد که ایران در علم تمرین از آمریکا عقب است و سپس به کلمه مکمل‌ها و ... اشاره کرد که به‌صورت تلویحی منظورش این بود که ورزشکاران آمریکایی برای حضور در این دوره از رقابت‌ها آماده‌سازی خاص و ویژه و شاید مشکوکی داشته‌اند.

این تصور هنوز تلخ‌ترین لحظه رقابت‌های کشتی آزاد سال ۲۰۲۲ در صربستان برای ماست؛ عکسی که تبدیل به یک تصویر کلاسیک از مسابقه تیلور - یزدانی می‌شود. لحظه‌ای که تیلور خشم پس از شکست سال گذشته را با فریادی بلند بیرون می‌ریزد.

تصویری از رحمان عموزاد کشتی‌گیر فنی، تکنیکی و جوان ایران که شب گذشته با پیروزی ۹-۲ مقابل حاجی‌ علی‌اف قهرمان جهان به دیدار فینال رسید؛ این ژشت عموزاد بعد از کشتی دلچسبش سوژه رسانه‌های اجتماعی شده است. او که امشب با حریف آمریکایی مبارزه خواهد کرد، در صورت کسب طلا یکی از بهترین کشتی‌گیران این دوره از رقابت‌ها خواهد بود.

 به نظر می رسد جو سکوها آنقدر به نفع ایران بوده که حتی برخی تماشاگران خارجی هم به طرفداری از ایران می پردازند. در این تصویر یک هوادار اهل اسلواکی را می بینیم که پیراهنی را با عکس یکی از قهرمانان این کشور بر تن کرده، اما پرچم ایران را در دست گرفته است.

با کسب اولین مدال طلای کاروان کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی، حمید سجادی وزیر ورزش با انتشار پیامی، کسب این طلا را به کاروان کشتی و البته ورزش ایران تبریک گفت. حمید سجادی در پیامش نوشته است: این پیروزی درخشان توسط کامران قاسم‌پور آزادکار برومند و توانمند ایران زمین و کسب طلای جهان را به این پهلوان ایران اسلامی، همه ملت بزرگ و سربلند ایران، جامعه ورزشی و به ویژه کشتی، مدیران، مربیان و کادر فنی تبریک می‌گویم و توفیق و سربلندی روزافزون برای ورزشکاران کشور را آرزومندم.

 

تصویری از یونس امامی کشتی‌گیر شایسته ایران روی سکوی توزیع مدال‌های وزن ۷۰ کیلوگرم؛ او که مثل اغلب کشتی‌گیران دیگر ایران که از طلا نگرفتن ناراضی بودند، با چهره‌ای گرفته روی سکو رفت و در نهایت بغضش روی سکوی سومی مسابقات شکست.

 

محمدحسین محمدیان امشب برای کسب مدال برنز به مصاف برنده دیدار میان زبیگنیو بارانووسکی از لهستان و ماگومدخان ماگومدوف از آذربایجان می رود. این دو کشتی گیر در مرحله شانس مجدد ظهر امروز رودررو هم قرار می گیرند.

رحمان عموزاد که روز گذشته مدعیان زیادی را با درخشش خود زمین گیر کرد، امشب در فینال با جان دیاکومیهالیس از آمریکا کشتی می گیرد. این آخرین رویارویی ایران و آمریکا در جریان مسابقات جهانی صربستان خواهد بود.

رضا اطری، نفر پنجم المپیک توکیو امشب در دیدار فینال به مصاف ری هیگوچی دارنده مدال نقره المپیک از ژاپن می رود.