شناسهٔ خبر: 56239989 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

عرضه دو خودروی دیگر در بورس کالا/ عرضه خودرو در بورس کالا قیمت خودرو را کاهش می دهد؟

صاحب‌خبر -
عرضه دو خودروی دیگر در بورس کالا/ عرضه خودرو در بورس کالا قیمت خودرو را کاهش می دهد؟
خبرگزاری آریا- بورس کالای ایران چهارشنبه (30 شهریور)، میزبان عرضه دو خودروی دیگنیتی و کارا از گروه بهمن است.
به گزارش سرویس اقتصادی خبرگزاری آریا، براساس اطلاعیه بورس کالای ایران، چهارشنبه این هفته, 38 خودروی دیگنیتی سفید (تریم مشکی)، 38 خودروی دیگنیتی سفید (تریم قرمز)، 38 خودروی دیگنیتی مشکی (تریم مشکی)، دیگنیتی مشکی (تریم قرمز) باقیمت پایه 821 میلیون و 500 هزار تومان روی تابلوی معاملات می‌رود.دیگنیتی و کارا روی تابلوی معاملات بورس کالا
تالار خودروی بورس کالا همچنین در این روز، میزبان عرضه 175 دستگاه کارای تک کابین با قیمت پایه 291 میلیون و300 هزار تومان و 121 دستگاه کارای دو کابین با قیمت پایه 301 میلیون و 500 هزار تومان خواهد بود.
زمان تحول این خودرو‌ها 30 آبان امسال اعلام شده است.
سه شنبه هفته گذشته (22 شهریور) هم بورس کالا شاهد عرضه 100 دستگاه خودروی شاهین بود که 39 دستگاهِ آن با تحویل 23 مهر امسال فروخته شد. این عرضه 50 میلیون تومان زیر قیمت بازار بود.

کوتاهی دست دلالان با عرضه خودرو در بورس کالا
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت عرضه خودرو در بورس کالا را راهی برای کوتاهی دست دلالان عنوان کرد و گفت: عرضه خودرو در بورس کالا می‌تواند قیمت‌ها را کنترل و شفاف کند.
امیرحسن کاکایی افزود: بزرگترین مشکل صنعت خودرو این است که بعد از تحریم‌ها به جای اینکه توسعه صنعت خودروسازی و قطعه سازی را پیش بگیریم، آن را به گونه‌ای قیمت گذاری کردیم که باعث از بین رفتن سرمایه، کاهش نقدینگی، افزایش هزینه‌ها و در نهایت کاهش ظرفیت تولید شد.
 وی با بیان اینکه در گذشته سالانه یک میلیون و 600 هزار خودرو تولید می‌شد، اما به مرور زمان این تعداد کاهش یافت، گفت: تولید خودروسازان هر ساله روند کاهشی داشته به طوری که سال گذشته کمتر از یک میلیون خودرو تولید شد.
 این کارشناس خودرو ادامه داد: در حالی که مسئولان اعلام کرده اند که تولید خودرو افزایشی خواهد بود، اما اقتصاد این اجازه را نمی‌دهد همانطور که امسال نیز تولید یک میلیون و 600 هزار خودرو در دستور کار خودروسازان بود، اما با گذشت نیمه نخست سال نبود تغییر چندانی در تولیدات، بعید است تا پایان سال به یک میلیون و 600 هزار دستگاه برسیم.
 استاد دانشگاه علم و صنعت، آزادسازی قیمت‌ها را راهکاری در رفع مشکلات صنایع خودروسازی دانست و گفت: مشکل این است که آزادسازی قیمت خودرو انجام نمی‌شود و مسئولان آن را قبول نمی‌کنند.
 کاکایی با بیان اینکه راه دیگر شفافیت قیمت خودرو، عرضه در بورس کالاست، افزود: عرضه خودرو در بورس کالا از طرفی می‌تواند قیمت‌ها را کنترل و شفاف کند و دلال‌ها کمتر می‌توانند وارد این بازار شوند، اما از طرفی هم با چالش‌هایی رو به رو خواهد بود که کارشناسان بورس باید پاسخگوی آن باشند.
 عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: افزایش تولید به یک میلیون و 600 هزار خودرو نیاز به سرمایه دارد که باید زیرساخت آن فراهم شود؛ زمانی که سرمایه به سمت تولید برود، این صنعت سود آور خواهد شد، اما اکنون نقدینگی خودروسازان کم است و زیان ده شده اند.

خودرو با عرضه در بورس گرانتر از قیمت واقعی به فروش می‌رسد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: از آنجاکه میزان عرضه و تقاضای خودرو متناسب نیست بنابراین با عرضه خودرو در بورس، این امکان وجود دارد برخی خودروها بیش از 200 میلیون تومان گرانتر از قیمت واقعی خود به فروش می‌رود.
لطف اله سیاه کلی درباره عرضه خودرو در بورس، گفت: از آنجاکه میزان عرضه و تقاضای خودرو متناسب نیست بنابراین با عرضه خودرو در بورس، این امکان وجود دارد برخی خودروها بیش از 200 میلیون تومان گرانتر از قیمت واقعی خود به فروش می‌رود.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت، باید به جای استفاده از بورس برای عرضه خودرو سامانه‌ای مجزا متناسب با شرایط این کالا ایجاد می‌کرد که متاسفانه علیرغم تمای وعده‌ها سامانه‌ای برای عرضه خودرو ایجاد نشد.
وی اضافه کرد: هرچند عرضه در بورس شفافیت به دنبال دارد اما افزایش قیمت خودرو که ناشی از فروش مزایده‌ای این کالا در بورس است به جیب چه کسی می‌رود؟ چرا این پول از جیب مردم برداشته می‌شود و به دست دلالان یا واسطه‌گران می‌رسد؟
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: بورس برای عرضه خودرو نیست و در هیچ یک از کشورها نیز خودرو در بورس عرضه نمی‌شود زیرا بورس محل عرضه کلان است و محل تک فروشی نیست، وزیر صمت پاسخ دهد اگر بورس محل مناسبی برای عرضه است چرا کالایی مانند سیب‌زمینی را در آن عرضه نمی‌کنند؟! باید به این پرسش پاسخ داده شود که این خروجی‌های ناب از کدام عطاری بیرون می‌آید؟

نظر شما