شناسهٔ خبر: 56196713 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

بایدن: ارتش اوکراین با پیشروی در خط مقدم نبرد، نیروهای روسی را عقب رانده‌ است

صاحب‌خبر -
 

سرویس خارجی: «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد که نظامیان اوکراینی توانسته‌اند پیشروی قابل توجهی در خط مقدم نبرد انجام داده و نیروهای روسی را عقب رانده‌اند.
بایدن در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا می‌توان گفت که جنگ اوکراین در نقطه عطف قرار گرفته است، گفت: به این سوال نمی‌توان پاسخ داد، سخت است چنین چیزی بگوییم ولی مشخص است که اوکراینی‌ها پیشرفت قابل توجهی به‌دست آورده‌اند، اما من گمان می‌کنم که این یک مسیر طولانی خواهد بود. همزمان یک مقام ارشد ارتش آمریکا نیز مدعی شد که نیروهای روس از مرز خارکیف با روسیه، به کشورشان عقب نشستند و دستاوردهای خود را در این استان از دست دادند.در این حال هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که بسته کمک نظامی جدیدی برای اوکراین در راه است. علی‌رغم هشدارهای جدی و تند روسیه به کشورهای غربی درباره تداوم ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین، آمریکا اما در فکر ارائه حمایت نظامی جدیدی به کی‌یف است.
«جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت بسته کمک نظامی جدیدی برای اوکراین در راه است. کربی طی نشست خبری در کاخ سفید توضیح داد: ما در حال بررسی ارائه بسته دیگری از کمک‌های امنیتی و نظامی به اوکراین در روزهای آینده هستیم. وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین، با وجود هشدارهای روسیه ادامه خواهد داشت، گفت: گمان می‌کنم که در روزهای پیش رو، شاهد یک بسته حمایت نظامی دیگر باشید. کاخ سفید پیشتر نیز با صدور بیانیه‌ای گفته بود ما همچنان به حمایت از اوکراینی‌ها ادامه خواهیم داد تا به آنها کمک کنیم در نبرد با روسیه پیروز شوند. پیش از این، «ویلیام لاپلانت» معاون وزیر دفاع آمریکا گفته بود بودجه اختصاص داده شده برای حمایت از اوکراین که برای دو سال طراحی شده، با شروع سال مالی جدید حذف نمی‌شود.
خبر دیگر اینکه صدر اعظم آلمان در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهوری روسیه گفت اقدام مسکو در الحاق بخش‌هایی از خاک اوکراین بدون پاسخ باقی نمی ماند و تحت هیچ شرایطی به رسمیت شناخته نمی‌شود. «اولاف شولتز» تلفنی با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه گفت‌وگو کرد و از پوتین خواست که از طریق راه حل دیپلماتیک، درگیری‌ها در اوکراین متوقف شود و نیروهایش را از این کشور خارج کند. صدر اعظم آلمان در این گفت‌وگوی تلفنی همچنین بر ضرورت تضمین امنیت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا تاکید کرد.توافق انتقال غلات اوکراین نیز از دیگر محورهای گفت‌وگوی صدر اعظم آلمان و رئیس جمهوری روسیه بود. از سوی دیگر وزیر خارجه اوکراین از آلمان بابت ارسال نکردن تانک‌ها و خودروهای زرهی برای نبرد با روسیه انتقاد کرد.
«دیمیترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین، آلمان را به نادیده گرفتن درخواست‌های کی‌یف برای تانک‌های «لئوپارد» و خودروهای زرهی «ماردر» متهم کرد و در توییتی نوشت: برلین برای ارائه نکردن چنین تسلیحاتی، فقط از ترس و بهانه‌های واهی صحبت می‌کند. در چنین شرایطی دفتر رئیس‌جمهوری اوکراین پیش نویس تضمین‌های امنیتی درخواستی کی‌یف را منتشر کرد؛ سندی که روسیه آن را زمینه‌ساز جنگ جهانی سوم خواند. این سند توسط روسای کارگروه تضمین‌های امنیتی بین‌المللی کی‌یف، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اوکراین و دبیرکل سابق ناتو ارائه شد. کی‌یف خواستار فهرستی از اقدامات زیرساختی، فنی، نظامی و اطلاعاتی شده و برخی از این اقدامات باید در صورت حمله یک کشور سوم به اوکراین، به سرعت توسط دیگر کشورها تامین شود. انتشار این سند واکنش روسیه را برانگیخت. دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت ملی روسیه گفت کی‌یف هیچ تضمین امنیتی دریافت نخواهد کرد، زیرا این پیش نویس، مقدمه جنگ جهانی سوم است. او غرب را از خطر یک آرماگدون هسته‌ای بر حذر داشت و گفت، آن‌ها نمی‌توانند دائما به اوکراین سلاح بفرستند و ادعا کنند که دخالت مستقیمی در این مناقشه ندارند.