شناسهٔ خبر: 56196349 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد

برنامه‌های جدید دولت برای بزرگداشت شاعران و صیانت از زبان فارسی

دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان و ادب فارسی گفت: این شورا با حضور نمایندگان نهادهای مختلف تلاش می‌کند، زبان فارسی را از هرگونه تطاول حفظ کند و با ترویج واژگان بیگانه که به روش‌های مختلف به فرهنگ ما وارد می‌شود، مقابله کند.

صاحب‌خبر -
 
 
 
 
محمود شالویی مشاور وزیر فرهنگ و دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی به مناسبت بزرگداشت استاد شهریار و روز شعر و ادب فارسی 27 شهریور برگزار خواهد شد در نشستی خبری گفت: از زمان آغاز به کار دولت مردمی و با تاکید وزیر فرهنگ، بزرگداشت ادیبان زبان فارسی با هدف صیانت از زبان فارسی در دستور کار قرار گرفته است که نمونه آن برپایی بزرگداشت باشکوه حکیم نظامی در سراسر کشور طی ماه‌های گذشته و بزرگداشت شهریار، شمس تبریزی و حافظ در روزها و هفته‌های آتی است. وی ادامه داد: در تقویم رسمی کشور بیست و هفتم شهریورماه مقارن با روز بزرگداشت استاد شهریار به عنوان روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است؛ چرا که شهریار حقی بزرگ بر شعر و ادب فارسی دارد که باید برای همیشه ماندگار بماند. دستیار وزیر فرهنگ با اشاره به فعالیت شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی، گفت: این شورا در راستای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی درباره ممنوعیت به کارگیری واژگان خارجی تشکیل شده و با حضور دوازده دستگاه حاکمیتی می‌کوشد زبان فارسی را از هرگونه تطاول حفظ کند و با ترویج واژگان بیگانه که به طرق مختلف به فرهنگ ما وارد می‌شود، مقابله کند.
وی افزود: گسترش زبان فارسی و گویش‌های سرزمینی ایران رویکرد دیگر مورد نظر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی است که با برپایی برنامه‌های ایجابی متعدد پیگیری می‌شود. شالویی با بیان این که وضعیت زبان فارسی‌اندکی نگران‌کننده است، گفت: ایران عزیز در دنیا با شاعران و حکمای بزرگ خود شناخته می‌شود، از این رو شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی می‌کوشد با فعال کردن انجمن‌های ادبی سراسر کشور و راه‌اندازی پویش‌های متنوع، وظیفه صیانت از زبان فارسی و گسترش آن را به طور شایسته به انجام برساند. وی با اشاره به گرامیداشت شمس تبریزی در هفتم مهرماه گفت: سه برنامه در شهر خوی، قونیه و تهران با همکاری ادارات استانی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای بزرگداشت عارف نامدار ایرانی تدارک دیده شده تا از این رهگذر جریان بین‌المللی تازه‌ای برای معرفی شخصیت مولانا ساز شمس تبریزی به راه بیافتد. شالویی همچنین با یادآوری بیستم مهرماه به عنوان روز بزرگداشت حافظ، گفت: برنامه‌های بزرگداشت حافظ محدود به شهر شیراز نخواهد بود. بر این اساس با همراهی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور و رایزنی‌های فرهنگی ایران در نقاط مختلف جهان، برنامه‌های متعددی برای بزرگداشت حافظ برپا می‌شود. در ادامه این نشست، محمود شالویی در پاسخ به پرسشی درباره علت نامگذاری روز بزرگداشت شهریار به عنوان روز شعر و ادب فارسی گفت: شهریار که به عنوان اسطوره زبان ما از تاثیرگذارترین شاعران معاصر ایران است، به ترکی و فارسی شعر سروده است و این نامگذاری بر اهمیت اشعار او تاکید دارد. البته روز بزرگداشت فردوسی هم روز پاسداشت زبان فارسی است تا این مقوله مبارک با نام شاعری تاریخی و شاعری معاصر گره بخورد.
دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی همچنین درباره تعامل این شورا با فرهنگستان و زبان و ادب فارسی گفت: قانون، فرهنگستان را مرجع بررسی واژگان بیگانه و معادل ‌سازی آن در زبان فارسی قرار داده است. از این رو مبنای وزارت فرهنگ تاکید بر نگاه کارشناسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی و همکاری با فرهنگستان در این زمینه است.
گفتنی است، ششمین کنگره بین‌المللی پاسداشت استاد شهریار صبح یکشنبه 27 شهریور با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد.

نظر شما