شفقنا – مسئولین ایران می گویند: «شرایط مطلوب برای آرامش و امنیت زائرین ایران از سوی طرف عراقی مقدور نبود و به خاطر حفظ سلامت زائرین، محدودیتهایی برای سفر زائرین به عتبات عالیات به وجود آمد.»
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی اعلام کرد: همه مرزهای منتهی به معابر خروجی زائران به عراق به دلیل نگرانی از امنیت و سلامت زائران تا اطلاع بعدی بسته شد.
به گزارش شفقنا، سیدمجید میراحمدی، رییس ستاد اربعین و معاون امنیتی وزیر کشور، در مرز مهران اظهار کرد:به دلیل اتفاقات نگران کنندهای که در مرزهای شلمچه و مهران به وقوع پیوست و خطرات جدی که برای امنیت و سلامت زائران به وجود آمد، همه مرزهای منتهی به معابر خروجی زائران ما به عراق، تا اطلاع ثانوی مسدود شد.
وی گفت: بعد از اینکه پایانههای مرزی ما تخلیه شد، اوضاع داخلی عراق و چگونگی انجام تفاهماتی را که با مقامات عراقی برای ایجاد سهولت و بسترهای لازم داشتیم و سایر شرایط را بررسی و تصمیم گیری خواهیم کرد که چگونه مرزها باز شود و در آینده در مورد آن اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: فقط به افرادی که هم اکنون در پایانهها حضور دارند اجازه تردد داده خواهد شد.
میراحمدی افزود: به دلیل اتفاقات نگران کنندهای که در مرزهای شلمچه و مهران به وقوع پیوست و خطرات جدی که برای امنیت و سلامت زائران به وجود آمد جلسه فوق العاده ستاد مرکزی اربعین با حضور وزیر کشور، فرماندهان عالی رتبه فراجا، استاندار ایلام و جمعی دیگر از مسئولان مربوط در مرز مهران برگزار شد و وضعیت مرزها بررسی و وقایع، تجزیه و تحلیل شد.
وی ادامه داد: در این جلسه سفری که در عراق داشتیم و مذاکراتی که در آنجا صورت گرفت و تقاضاهای مقامات عراقی مبنی بر کاهش تعداد زوار ایرانی و مشکلات عراق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
میراحمدی در ارتباط تصویری با شبکه خبر با بیان اینکه استمرار وضعیت فعلی قطعاً مخاطرات جدی برای امنیت سلامت زائران را در پی دارد، افزود: همه اعضای شرکت کننده در جلسه روی این موضوع اتفاق نظر داشتند و بسیار نگران بودند؛ اساس نگرانی هم، نبود آمادگی و زمینهها و بسترهای طرف عراقی در سرعت عمل پذیرش زائران، سرعت عمل در نقل و انتقالات و ناکافی بودن امکانات در آن سوی مرز، کثرت جمعیت و هوای گرم است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: همه اینها دست به دست هم داد که خلاف میل خودمان و جمع حاضر در جلسه به این نتیجه برسیم که، چون امنیت و سلامت عموم زائران عزیز برای ما خط قرمز است بنابراین نتیجه این جلسه بعد از ۵ ساعت مشورت این شد که همه مرزهای منتهی به معابر خروجی زائران ما به عراق، تا اطلاع ثانوی مسدود شود.
میراحمدی تاکید کرد: به جهت این که امنیت و سلامت زائران ما با خطر جدی مواجه است این تصمیم سخت گرفته شد.
وی افزود: بعد از این که پایانههای مرزی ما تخلیه شد، اوضاع داخلی عراق و چگونگی انجام تفاهماتی را که با مقامات عراقی برای ایجاد سهولت و بسترهای لازم داشتیم و سایر شرایط را بررسی و تصمیم گیری خواهیم کرد که چگونه مرزها باز شود و در آینده در مورد آن اطلاع رسانی خواهیم کرد.
میراحمدی گفت: برای اینکه زائران از برنامه سفرشان مطلع باشند به همه پایانههای مسافربری ابلاغ شد که همه برنامههای سفر اتوبوسها به سمت مرزهای عراق لغو شوند و به اطلاع همه مسافران هم برسد و وجه بلیت خریداری شده به آنها مسترد شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: عزیزانی هم که در مسیر هستند تلاش کنند برنامه خود را تغییر دهند؛ صرفاً کسانی که در پایانههای مرزی هستند، تلاش میشود در ساعات آینده با مدیریت و کنترل اطمینان بخشی یا توجیه شوند که برگردند یا این که با شرایط اطمینان بخشی از مرز عبور داده شوند.
وی افزود: ان شاء الله بعد از این که وضعیت مورد ارزیابی قرار گرفت اگر تصمیم جدیدی گرفته شد به استحضار ملت شریف ایران خواهیم رساند.
از امروز گذرنامه ویژه اربعین صادر نخواهد شد
سردار اشرفی، فرمانده قرارگاه اربعین فراجا نیز خبر داد: همه پایانه های مسافربری به سمت مرزهای عراق لغو می شود، و وجه بلیت خریداری شده توسط هموطنان عزیز به آنان مسترد خواهد شد، و عزیزانی هم که در مسیر هستند تلاش کنند برنامه خود را تغییر دهند.
فرمانده قرارگاه فراجا گفت: با توجه به شرایط و وضعیتی که در مرز خسروی و مهران برای زائرین عزیز پیش آمد و موجب ناراحتی و مشکلات تنفسی برای عدهای از زائرین عزیز به خصوص زنان و کودکان شد و ظرفیت بسیار محدودی که طرف عراقی داشت و امکان ادامه خدمت مناسب برای زائرین عزیزمان توسط طرف عراقی میسر نشد وزیر محترم کشور به همراه رئیس محترم ستاد مرکزی اربعین با سفر به کشور عراق و پس از تلاشها و فعالیتهای دیپلماسی، متاسفانه فراهم آوردن شرایط مطلوب برای آرامش و امنیت زائرین عزیز کشورمان از سوی طرف عراقی مقدور نبود به خاطر حفظ سلامت زائرین عزیز محدودیتهایی برای سفر زائرین به عتبات عالیات به وجود آمد.
سردار شرفی افزود: زائرانی که هم اکنون در مسیر هستند و به سمت پایانههای در حال حرکت هستند به شرطی که سلامتی آنان به خطر نیافتاد با پیگیریهای لازم میتوانند به تدریج از مرز خارج شوند.
فرمانده قرارگاه فراجا از هموطنان خواست: به سمت پایانههای مرزی حرکت نکنند و در صورت تغییر شرایط و برگشت به شرایط پایدار تصمیمات جدید اطلاع رسانی خواهد شد.
وزیر کشور: زائران به هیچ وجه به سمت مرزها حرکت نکنند
وزیر کشور از زائران اربعین حسینی خواست: حتما حرکت خود را به سمت مرزهای غربی تا اطلاع ثانوی و رفع مشکل در طرف مرزهای عراقی به تاخیر بیاندازند.
به گزارش شفقنا، احمد وحیدی با بیان اینکه هم اکنون برای بازدید از مرزهای غربی در مهران حضور دارد، گفت: بدلیل اینکه عراق ظرفیت تخلیه زائران از پایانه های مرزی خود را با همان سرعت که از مرزهای ما خارج می شود ندارد. ظرف دیروز و شب گذشته حجم بسیار زیادی از زائران در مرزها باقی مانده و قادر به ورود به عراق نشده اند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در مرزها عده ای در حال خروج و عده دیگر در حال بازگشت هستند، افزود: وضعیت ما الان به این ترتیب است که با توجه به این که دیروز و دیشب حجم بسیار زیادی از مردم آمده بودند و دوستان عراقی ما هم ظرفیت ندارند که با سرعتی که ما زائرین را تخلیه می کنیم، آن ها بتوانند تخلیه کنند و از مرز عبور دهند، زائران پشت مرزها و گیت های ورودی عراقی می مانند، اذیت می شوند و هوا هم بسیار گرم است و صلاح نیست چنین تجمعات گسترده ای داشته باشیم.
آقای وحیدی افزود: ما نگران آثار سلامتی این امر بر روی مردم بودیم بنابراین باید کار کاملا کنترل شده انجام شود و به همین دلیل هم از مردم خواستیم عزیزانی که از مبدا قصد حرکت دارند، راه نیافتند چون مرزها، بسیار پر ازدحام است ، و اگر توانستیم به موقع و به طور مطلوبی زائران را از مرز عبور دهیم و طرف عراقی این بستر را فراهم کرد که با سرعت زائران را عبور دهند و در آن سوی مرز هم به میزان کافی اتوبوس فراهم شد ، ما موضوع را به اطلاع مردم خواهیم رساند.
وی در ارتباط اینترنتی با خبر ساعت ۱۱ شبکه خبر از مردم درخواست کرد: مردمی که هنوز راه نیافتاده اند حرکت نکنند.
وزیر کشور با اشاره به گرمای شدید هوا افزود: زائران دقت کنند که برای حفظ سلامتی، حتما بچه های کوچک و عزیزان سالمند به زیارت مشرف نشوند چراکه این جا دمای هوا و رطوبت آن قدر زیاد است که جوانان و افراد میانسال هم دچار مشکل می شوند و طاقت شان تمام می شود.
وزیر کشور از آمادگی پلیس برای مسدود کردن مسیرها خبر داد و گفت: پلیس در همه نقاط تذکر می دهد و مجبور است آن هایی که خارج از استان های مرزی هستند را کنترل کند و خواهش کند که به مسیر خودشان ادامه ندهند.
آقای وحیدی از آمادگی سایر دستگاهها برای اعزام زائران اربعین خبر داد و گفت: همه این جا بسیج هستند، همه نیروها، نیروهای انتظامی، استانداری و هلال احمر پای کار هستند اما در هر حال جمعیت بسیار فراوان است. اما به محض اینکه طرف عراقی آماده و شرایط تسهیل شد ، ما اعلام خواهیم کرد که عزیزان دیگر هم به خیل زائران حسینی بپیوندند.
استاندار خوزستان: «در عراق کسی نیست آب دست زائران بدهد!»
استاندار خوزستان گفت: دیروز حدود ۱۴۰ هزار نفر از دو مرز چذابه و شلمچه وارد عراق شدند. برای افراد حاضر در پشت مرز اتوبوس عازم شد تا به سمت العماره اعزام شوند.
آقای خلیلیان بیان کرد: «هم اکنون خروجی شهرها به سمت مرز چزابه و شلمچه بسته است. به هیچوجه سمت این دو مرز حرکت نکنید. در خاک عراق امکاناتی وجود ندارد. حتی آنجا کسی نیست که آب دست زائران بدهد.»
رئیس ستاد مرکزی اربعین: زئران حاضر در عراق سریعتر سفر خود را پایان دهند/ مشکل کمبود آب داریم
رئیس ستاد مرکزی اربعین با تأکید بر اینکه زائران هر چه زودتر برنامه زیارتی خودشان را پایان دهند، گفت: سفر زیارتی ایام اربعین باید کوتاه و حداکثر 5 روز باشد.
به گزارش شفقنا، سیدمجید میراحمدی پیش از ظهر امروز جمعه 18 شهریور در گفتوگوی تلویزیونی در مورد آخرین وضعیت مرزها و تردد زائران حسینی اظهار داشت: علیرغم اینکه حجم تراکم زائران در پایانههای مرزی همچنان زیاد است، اما این وضعیت در حال کنترل است و تلاش میکنیم در انتقال زائران به عتبات، ضمن کنترل، مدیریت نیز صورت گیرد.
وی با بیان اینکه متأسفانه همچنان مشکلات آن سوی مرز وجود دارد، افزود: برخی از زائران که از مرز چذابه عبور کردهاند، وسیله نقلیه لازم جهت انتقال آنها به عتبات وجود ندارد.
سعی میکنیم زائران را جهت بازگشت از مرزها قانع کنیم
رئیس ستاد اربعین ادامه داد: سعی میکنیم حتیالمقدور زائران را قانع کنیم که از پایانههای مرزی برگردند، اما وضعیت از ساعات قبل بهتر شده و اگر همکاری لازم صورت گیرد وضعیت بهتر میشود.
میراحمدی با تأکید بر اینکه زائران محترم به هیچوجه به سمت مرزها حرکت نکنند، گفت: مخاطرات غیرقابل پیشبینی برای زائران محتمل است؛ انشاالله با همکاری زائران هم سلامتی خودشان و هم سایر زائران تأمین شود.
در نجف کمبود آب وجود دارد
وی در توصیهای به زائرانی که در عراق حضور دارند نیز، گفت: خواهش میکنم زائران هر چه زودتر برنامه زیارتی خودشان را پایان دهند؛ سفر باید کوتاه و حداکثر 5 روز باشد و مدت ماندگاری در کربلا نیز نهایتاً 1 روز باید باشد، با توجه به اخباری از سوی مسئولان و مقامات نجف ارسال میشود، در این شهر کمبود آب وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما در صدد این هستیم همانگونه که در تلاش برای حل مشکلات این سوی مرز هستیم، مشکلات آن سوی مرز را نیز حل کنیم.
آقای میراحمدی تصریح کرد: به دلیل شرایط خاص آب و هوایی و همچنین مشکلاتی که عزیزان عراقی در آن سوی مرز ها دارند که بخشی از آن خارج از اراده آنها به وقوع میپیوندد، میطلبد ما تصمیمات پیشگیرانه از مخاطرات احتمالی را جدی بگیریم و انشاالله بتوانیم با یک مدیریت صحیح وضعیت را ساماندهی کنیم.
سفیر ایران در عراق: زائران مدت اقامتشان در کربلا و نجف را کوتاه کنند
سفیر ایران در عراق از زائران ایرانی خواست که سفر خود برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی را مدیریت ومدت اقامتشان در کربلا و نجف را کوتاه کنند.
محمد کاظم آل صادق گفت: از زائران عزیز کشورمان تقاضا می کنیم بدلیل گرمای زیاد، کمبود آب، یخ و عدم وجود زیرساخت های کافی، سفرشان برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی را مدیریت کنند و همچنین مدت اقامتشان را در کربلا و نجف کوتاه کنند، تا دیگر زائران عزیز و هموطنانمان بتوانند به فیض زیارت نائل شوند.
وی همچنین تاکید کرد: در همین جا لازم می دانم که از مردم عزیز، شریف و مهمانواز عراق که ما یملک خودشان را در طبق ضیافت قرار می دهند صمیمانه تشکر و سپاسگزاری کنم.