شناسهٔ خبر: 56070317 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

وضعیت نابسامان مرز خسروی

با نزدیک شدن به آخر هفته و اربعین حسینی، بسیاری از زائران در تکاپوی تهیه بلیت برای پیوستن به زائران اربعین هستند. اما آنها نه‌تنها برای بلیت پرواز اربعین، بلکه برای تهیه بلیت اتوبوس هم با مشکلاتی مواجه هستند. هم اکنون تعداد زیادی از زائران در قسمت ایرانی مرز خسروی مستقر هستند که از گیت بازرسی فراجا گذر کرده‌اند ولی به دلیل نبود وسیله نقلیه برای جابه‌جایی در طرف عراقی(منذریه) فعلا تردد آنها متوقف شده‌ است.

صاحب‌خبر -
با توجه به تقاضای بالا برای سفرهای زمینی به عراق در بازه زمانی کوتاه، مسئولان وزارت کشور از زائران خواسته‌اند در صورت امکان با خودروهای شخصی به مرزها بروند. با وجود این، برخی زائران که امکان رفتن به مرزها با خودروی شخصی را ندارند، به تهیه بلیت اتوبوس و قطار اقدام می‌کنند. حضور گسترده زائران اربعین در مرز خسروی و بسته بودن مرز در عراق، سبب ازدحام زائران شده‌است. زائرانی که مرز خسروی را برای تردد انتخاب کرده‌اند، چند ساعتی است که با وجود درج شدن مُهر خروج از ایران در گذرنامه‌هایشان، به دلیل نبود وسایل نقلیه در این مرز، به آنها اجازه ورود به کشورعراق داده نمی‌شود.
این مسأله موجب شد تا سردار محمد شرفی، رئیس قرارگاه اربعین فراجا، از پایانه مرزی خسروی بازدید کند. او با اشاره به انبوه جمعیت زائر در این پایانه مرزی، بیان کرد: طرف عراقی به لحاظ رساندن آب و جابه‌جایی و حمل و نقل زائران شرایط مساعدی ندارد؛ به همین دلیل زائران عزیز از این بابت دچار مشکل شده‌اند.
وی تصریح کرد: استاندار کرمانشاه و سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و فرماندهان و مسئولان با تشکیل جلسه در پایانه مرزی خسروی، در حال بررسی اوضاع هستند و در تلاشند مشکلات را رفع کنند. از مردم و زائران گرامی درخواست می‌شود اگر مرز خسروی را برای سفر به عتبات عالیات انتخاب کرده‌اند، فعلا از مراجعه به این مرز خودداری کرده و در شهرهای عقبه یا هرجا که هستند در توقفگاه‌های شهری بیتوته کنند. امکانات از سوی طرف عراقی در این مرز مهیا نیست و مراجعه به این مرز منجر به زحمت زائران خواهدشد. بنا بر تصمیمات استاندار کردستان 200دستگاه اتوبوس برای تردد زائران در نظر گرفته شده و همچنین نیازهای اولیه خوراکی در حد امکان مهیا شده و در اختیار زوار قرار می‌گیرد.
این ازدحام و توضیحات رئیس قرارگاه اربعین فراجا در حالی است که پیش از این رئیس ستاد مرکزی اربعین ایران اعلام کرده بود مرز خسروی بسته شده و به دلیل فراهم نبودن امکانات کافی در طرف عراقی، تردد زوار از این مرز متوقف شده‌است.
از سوی دیگر جانشین رئیس پلیس راهور با بیان این‌که ۲۲۰ هزار نفر تردد و خروج از مرز ثبت شده‌است، گفت: با توجه به خروج خودرو‌ها از استان‌های همدان، کرمانشاه و اصفهان پیش‌بینی می‌شود امروز و فردا با ازدحام زائران در مرز‌ها مواجه شویم.
با تمام این موارد، همدلی و همیاری مردم تمام‌ناشدنی است و در مرز خسروی موکب‌های بسیاری مستقر است و خدمات مختلفی به زائران ارائه می‌کند. حتی در ساعاتی خودرو‌های حشدالشعبی برای تردد رایگان زائران به شهرهای عراق مستقر هستند.