شناسهٔ خبر: 56068049 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

مخبر بر پیش بینی تدابیر لازم جهت حضور میلیونی و تسهیل در تردد زائران اربعین تاکید کرد

صاحب‌خبر - انبوه جمعیت‌ در پایانه مرزی خسرویبه دلیل عدم آمادگی عراقی‌ها در پذیرش زائران، زائران اربعین در مرز خسروی‌ سرگردان شده‌اند و استانداری کرمانشاه از همه زائران اربعین حسینی خواست که با توجه به اطلاعیه‌ها و گزارش‌های رسانه‌ای، سفر خود به عتبات عالیات را مدیریت کنند.
به گزارش تسنیم در مرز خسروی، ‌بنابر اعلام مسئولان محلی اتوبوس کافی برای انتقال زائران از مرز منذریه به کربلا وجود ندارد و فعلاً به دلیل عدم آمادگی کشور عراق در پذیرش زائران، کار اعزام زوار از مرز خسروی متوقف شده است. طرف عراقی برای رساندن آب و جابجایی و حمل و نقل زائران شرایط مساعد را ندارد، لذا زائران از این بابت دچار مشکل شده‌اند.
مرز خسروی در غرب استان کرمانشاه نزدیکترین فاصله را تا کربلا دارد و از صبح امروز با استقبال زائران اربعین روبرو شده که کمبود امکانات در مرز منذریه (طرف عراقی مرز خسروی) سبب کندی خروج زائران شده است.
وضعیت مرز به حالت عادی برگشت
براساس گزارش تسنیم از مرز خسروی، ‌ازدحامی که در مرز وجود داشت برطرف شده و بخش زیادی از زائرانی که در شهر قصرشیرین حضور دارند به موکب‌ها منتقل شدند و در حال استراحت و پذیرایی هستند.
جمعیت حاضر در پایانه با مدیریت ستاد اربعین استان وارد خاک عراق و مرز منذریه شده‌اند و وضعیت مرز به حالت عادی برگشته است اما فعلا زائری از قصرشیرین به مرز خسروی منتقل نمی‌شود.
خدمات‌رسانی به زائران شامل توزیع آب معدنی نیازهای درمانی و تغذیه به خوبی در حال انجام است و تلاش مسئولان این است که تردد به آسانی انجام شود.
رایزنی با عراقی‌ها برای تردد زائران
با رایزنی سفیر ایران در عراق و فرماندهان مرزبانی و پیگیری انجام شده بخش قابل توجهی از زائران از مرز خسروی گذر کردند و این زائران به سمت شهرهای زیارتی عراق عازم شدند.
بخشی از زائران هم که در شهر قصرشیرین حضور داشتند به موکب‌های واقع در سطح شهر هدایت شدند و زائرانی که در مرز خسروی حضور دارند به عراق و شهرهای زیارتی منتقل می‌شوند.
اطلاعیه استانداری: زائران سفر خود به عتبات عالیات را مدیریت کنند
بهمن امیری مقدم استاندار کرمانشاه با اشاره توقف اعزام زائران به عتبات عالیات گفت: با توجه به رشد 40 درصدی مراجعه زائران نسبت به روز‌های گذشته شاهد کندی تردد و خروج از مرز خسروی به سمت عتبات عالیات هستیم.
وی افزود: اگرچه امکانات مناسبی در مرز خسروی در خاک ایران مستقر شده، اما امکانات موجود در ورودی عراق در مرز منذریه هم تراز زیرساخت‌های خسروی نیست و به همین دلیل ورود زائران منذریه به کندی صورت گرفته است.
استاندار کرمانشاه از همه زائران اربعین حسینی خواست که به اطلاعیه‌ها و گزارش‌های رسانه‌ای و سفر خود به عتبات عالیات را مدیریت کنند تا در مسیر محدودیت مواجه نشود.
اتوبوس در مرز منذریه عراق وجود ندارد
به گفته مسئولان امکانات لازم برای پذیرایی از زائران شهرستان قصرشیرین و مرز خسروی وجود دارد اما امکانات لازم از جمله اتوبوس در مرز منذریه عراق وجود ندارد و این موضوع خروج زائران را با کندی روبرو کرده است تا جایی که مسئولان مرزبانی از زائران خواسته‌اند به این مرز مراجعه نکنند.
به گفته مسئولان راهداری اکنون جمعیتی در حدود 5 هزار نفر در مرز خسروی حضور دارند و در طرف عراقی مرز نیز دو برابر این جمعیت در انتظار حضور وسایل نقلیه برای جابه‌جایی هستند که با هماهنگی مسئولان ایرانی و عراقی،‌ بخشی از اتوبوس‌های موجود در شهر قصرشیرین به کشور عراق منتقل شده‌اند.
این اتوبوس‌ها کار انتقال زائران اربعین از شهر قصرشیرین تا مرز خسروی را برعهده داشتند که با انتقال آنها به کشور عراق،‌ زائران باید مسیر پانزده کیلومتری شهر قصرشیرین تا مرز خسروی را با پای پیاده طی کنند؛ هر چند که از دقایقی پیش خروج زائران از شهر قصرشیرین متوقف شد.
به گفته خبرنگار تسنیم در مرز منذریه عراق تنها دو موکب آستان قدس رضوی و اوقاف شیراز از صبح امروز مستقر شده‌اند و با توجه به حجم زائران و گرمای هوا مشغول توزیع آب بسته‌بندی در میان آنها هستند که با رایزنی دو طرف ایرانی و عراق احتمال افزایش موکب‌ها در این منطقه وجود دارد.
انبوه جمعیت‌ در پایانه مرزی خسروی
رئیس قرارگاه اربعین فراجا در حاشیه بازدید از پایانه مرزی خسروی ضمن عرض سلام و درود به زائران اباعبدالله الحسین(ع) گفت: به دلیل انبوه جمعیت، زوار عزیز در پایانه مرزی خسروی که تقریبا مملو از جمعیت شده، شرایط با توجه به آب و هوای گرم بسیار دشوار شده است.
سردار محمد شرفی افزود: طرف عراقی به لحاظ رساندن آب و جابجایی و حمل و نقل زائران شرایط مساعد را ندارد، لذا زائران عزیز از این بابت دچار مشکل شده‌اند.
جانشین معاون هماهنگ کننده فراجا عنوان کرد: بنابراین استاندار کرمانشاه و سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران در عراق و فرماندهان و مسئولان با تشکیل جلسه در پایانه مرزی خسروی در حال بررسی اوضاع هستند و در تلاشند مشکلات را رفع کنند.
شرفی گفت: از مردم و زوار گرامی درخواست می شود اگر مرز خسروی را برای سفر به عتبات عالیات انتخاب کرده اند فعلا از مراجعه به این مرز خودداری و در شهرهای عقبه یا هرجا که هستند در توقفگاه‌های شهری توقف و بیتوته کنند.
مراجعه به مرز فراتر از انتظار بود
استاندار کرمانشاه با اشاره به انبوه جمعیت حاضر در مرز خسروی گفت: مراجعه فراتر از انتظار در مرز خسروی سبب ازدحام و کندی تردد از این مرز شده‌است که این‌موضوع نیازمند مدیریت سفر از سوی زائران، توجه به اطلاعیه های رسمی و همکاری با مسئولان ذی‌ربط در این زمینه است.
بهمن امیری مقدم روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از پایانه بین‌المللی خسروی افزود: طی دو سه روز اخیر میزان مراجعه زائران اربعین حسینی به مرز بین‌المللی خسروی به‌صورت تصاعدی افزایش پیدا کرده‌است به‌طوری‌که روز سه‌شنبه نسبت‌به روز دوشنبه شاهد رشد 400 درصدی مراجعه زائران بودیم و امروز نیز نسبت‌به روز گذشته شاهد مراجعه چند برابری زائران هستیم که روند خروج آنان از مرز را با کندی مواجه کرده‌است.
وی افزود: گرچه زیرساخت‌ها و امکانات مناسبی در مرز خسروی فراهم‌ شده است اما امکانات موجود در مرز منذریه و ورودی عراق همتراز با زیرساخت‌های مناسب خسروی نیست و به‌همین دلیل ورود زائران از مرز منذریه عراق با کندی صورت گرفته‌ است.
استاندار کرمانشاه از همه زائران اربعین حسینی خواست که به اطلاعیه‌ها و گزارش‌های رسانه ملی درباره مرز خسروی توجه و سفر خود به عتبات عالیات را مدیریت کنند تا در مسیر با کندی و محدودیت مواجه نشوند.
مخبر بر پیش بینی تدابیر لازم جهت حضور میلیونی و تسهیل در تردد زائران اربعین تاکید کرد
معاون اول رییس جمهور در گفت‌گوی تلفنی با نخست وزیر عراق با بیان اینکه پیش بینی می شود تعداد زائران اربعین به بیش از پنج میلیون نفر برسد، از اعلام آمادگی ایران برای کمک به عراق جهت تقویت پایانه های مرزی این کشور ، تامین آب، برق و افزایش تعداد باجه های کنترل گذرنامه خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمد مخبر عصر روز چهارشنبه در تماس تلفنی مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق با بیان اینکه حفظ اتحاد و تقویت انسجام داخلی همه گروه های سیاسی، مذاهب و قومیت ها در عراق مورد تاکید جدی جمهوری اسلامی است، اظهار داشت: توانمندی دولت عراق در میزبانی و پذیرایی از زائران یکی از نشانه اقتدار این کشور است و تهران هم برای ارائه هرگونه کمک در این زمینه به بغداد آمادگی دارد.
وی با قدردانی و تشکر از دولت و مردم عراق به خاطر مهمان نوازی و پذیرایی مناسب از زائران امام حسین(ع) خاطرنشان کرد: مراسم اربعین امسال دو تفاوت عمده با سال های گذشته دارد؛ یکی جمعیت کثیر زائران است که پیش بینی می شود تعداد زائران به بیش از پنج میلیون نفر برسد و دیگری شدت گرماست که از این بابت نگرانی هایی وجود دارد که می‌توان تدابیر و پیش بینی های لازم برای این موضوعات را اتخاذ کرد.
معاون اول رییس جمهور همچنین بر ضرورت تسهیل در حمل و نقل زائران تاکید کرد و افزود: با توجه به گرمای شدید هوا، پیگیری های دولت عراق برای تسهیل در پذیرش زائران در پایانه های مرزی قابل تقدیر است.
مخبر تقویت پایانه های مرزی عراق، تامین آب و برق و افزایش تعداد باجه های کنترل گذرنامه را با اهمیت دانست و ضمن اعلام آمادگی ایران برای هرگونه کمک در این زمینه، افزود: تامین امکانات سرمایشی، آب شرب و کمک های درمانی در پایانه های مرزی از جمله مواردی است که باعث سفر راحت تر زائران می شود.
وی همچنین از نخست وزیر عراق خواست دستورات لازم برای تسهیل رفت و آمد و رفع ممنوعیت ورود اتباع غیرایرانی را صادر کند.
مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز در این مکالمه تلفنی از آمادگی کامل دولت و نیروهای نظامی و مردمی برای خدمت به زائرین خبر داد و گفت: تمامی نیروهای دولتی و داوطلب سازماندهی شده اند که خدمات لازم را در زمینه حمل ونقل و تامین نیازهای زوار ارائه دهند.
وی با استقبال از پیشنهادات عملیاتی و اجرایی دکتر مخبر، خاطرنشان کرد: هر چه در توان داشته باشیم در راستای تامین امنیت و ارائه تسهیلات و خدمات به زائران به کار خواهیم گرفت تا شاهد برگزاری باشکوه مراسم اربعین باشیم.
حسینی: مردم و نهادهای خوزستان آمادگی خوبی برای پذیرایی از زوار اربعین دارند
همچنین نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در استان خوزستان مردم استقبال خوبی برای پذیرایی از زوار و موکب داری مراسم اربعین دارند، گفت: همچنین سازمان‌ها و نهادهای دولتی نیز اقداماتی در حوزه های فرهنگی، امنیتی و اجتماعی انجام داده‌اند و در مسیر پیاده روی اربعین آمادگی خدمت رسانی به زوار را دارند.
سید کریم حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت مرزهای چذابه و شلمچه در استان خوزستان برای تردد زائران اربعین بیان کرد: در روزهای گذشته و تا اربعین از نظر استقبال و آمادگی مردم و حضورشان در مسیر پیاده روی، استان خوزستان و به ویژه شهرهای اهواز، حمیدیه، سوسنگرد و بستان را می توان با شهرهای عراق از بابت ازدحام جمعیت، استقرار مواکب و شروع به پیاده روی مقایسه کرد.

برچسب‌ها: