سرویس اجتماعی-
به گزارش کیهان، خیل ورود زائران حسینی به کشور عراق برای زیارت اربعین حسینی در کربلای معلی و سایر شهرهای زیارتی این کشور از چندین روز قبل آغاز شده و پیشبینیها حاکی از این است که امسال حدود
5 میلیون زائر ایرانی به سفر اربعین مشرف شوند. در همین رابطه، سردار محمد شرفی، فرمانده قرارگاه اربعین فراجا در گفتوگو با شبکه خبر گفت: برابر برنامهریزیها از اول صفر تا به الان نزدیک به پانصدوچهل هزار نفر از زائران از مرزهای چندگانه به سمت عراق خارج شدهاند. بیشترین تردد از پایانه مهران انجام میشود و میتوان گفت که حدود ۶۰ درصد از زائران این پایانه را برای خروج از کشور انتخاب کردند. ۲۴۰ گیت گذرنامه برای خروج از کشور در تمامی مرزها فعال است و بیش از صد گیت از گیتهای گذرنامه نیز در پایانه مهران فعال است. فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با بیان اینکه دیروز (دوشنبه 14 شهریورماه) شاهد پیک خروج از کشور زائران اربعین حسینی بودیم، ادامه داد: زائران با کمترین ایستایی در گیتها از کشور خارج میشوند. زائران برای خروج از کشور دیگر مرزها را انتخاب کنند و همگی از مرز مهران خارج نشوند.
ممنوعیت ورود ماشینهای شخصی به مهران
شرفی با بیان اینکه فراجا توان افزایش ۱۵۰ گیت دیگر را دارد، افزود: گیتها شبانهروزی فعال است اما مشاهده میکنیم که در ساعات اولیه بامداد و در ادامه تا ظهر بیشترین خروجی از کشور را داریم. لازم به ذکر است از ساعت ۱۲ شب دوشنبه 14 شهریورماه تا ظهر این روز، ۱۲۰ هزار نفر از مرزهای چندگانه عبور کردهاند.
وی با بیان اینکه زائران با مدارک معتبر به مرزها مراجعه کنند، گفت: ورود ماشینهای شخصی به مهران ممنوع است؛ تمامی ماشینها در پارکینگ اربعین هدایت میشوند و مسیر از پارکینگ اربعین به بعد مسدود است و زائران باید با اتوبوسهای شهری به مرزها بیایند.
بهکارگیری اتوبوس و ونهای جدید
در مراسم اربعین
همچنین وزیر کشور نیز روز گدشته در پایان آئین رونمایی مرحله نخست واگذاری ناوگان حملونقل عمومی شهری گفت: بیش از ۱۰۰۰ اتوبوس و ون در این مراسم تحویل شهرداریها و دهیاریهای کشور میشود که تمامی این تجهیزات و اتوبوسها ابتدا در مسیر اربعین مورد استفاده قرار میگیرد و پس از آن تحویل شهرداریها خواهد شد.
احمد وحیدی درخصوص تخلف برخی شرکتهای هواپیمایی و فروش بلیتهای اربعین هم گفت: بیتردید اگر شرکتهای هواپیمایی در این ایام تخلف کنند با آنها برخورد قانونی خواهد شد. این هنگامه بزرگ فرهنگی و مذهبی نباید به گونهای باشد که فردی به خود اجازه دهد که سوءاستفادهای را انجام دهد بلکه همه باید در این موضوع خود را سهیم بدانند. خطوط هوایی نباید مرتکب تخلف شوند. در غیر اینصورت برخورد مقرراتی با آنها خواهد شد و حتی شاید وزارت راه تصمیم بگیرد مدتی آنها را معلق کند. لذا درخواست میکنیم شرکت هواپیمایی مصوبات وزارت راه را به دقت مورد احترام قرار دهند و اجرایی کنند.
وضعیت مراکز اقامتی و رفاهی
در استانهای کرمانشاه، ایلام و خوزستان
محمدرضا سهیلی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه هم درخصوص ارائه خدمات به مسافران مراسم اربعین که از این استان عبور میکنند، اظهار کرد: همه دستگاههای خدماترسان استان بسیج شدهاند که در کنار خدمات مردمی به بهترین شکل ممکن پذیرای زوار اربعین باشند.
وی گفت: ما در شهر قصرشیرین و پایانه خسروی امکانات اسکان و پذیرایی بسیار مناسبی داریم که علاوهبر امکان اقامت در مواکب، ۱۴ هتل و مجموعه اقامتی نیز با بیش از ۱۰۰۰ تخت آماده خدماتدهی به مسافران اربعین هستند. فرزاد شریفی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام نیز با بیان اینکه تمهیدات لازم برای ورود زائران به استان و مرز مهران برای رفاه حال زائران و مسافران عتبات عالیاتاندیشیده شده، اعلام کرد: با توجه به اینکه این ادارهکل بهعنوان معین شهرستان ملکشاهی معرفی شده است برای رفاه حال زائران و پذیرایی از آنان با فرمانداری این شهرستان همکاریهای ویژهای در راستای ایجاد پایگاه اطلاعرسانی، برپایی دو سیاهچادر برای پخت غذاها و سوغات محلی استان، اقدامات لازم برای اسکان زائران و برپایی نمایشگاه صنایعدستی و سوغات محلی انجام شده است.
وی اضافه کرد: مجموعههای مختلف در سطح شهرستان مهران به منظور اسکان زائران در مهمانسراها، کمپها، واحدهای اقامتی و... نیز آماده شده است.
محمدحسین ارسطوزاده، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان هم با اشاره به برپایی بیش از یکهزار موکب در مسیر تردد زائران اربعین در استان خوزستان، از برپایی مضیف عربی و سیاهچادرهای بختیاری برای اسکان و پذیرایی از این زائران خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به بررسیهای صورتگرفته، حدود ۴۵۰ موکب در مرز شلمچه، ۳۰۰ موکب در مرز چذابه و بیش از ۲۵۰ موکب در دیگر مسیرهای عبور زائران در استان خوزستان توسط علاقهمندان به خدمتگذاری در این ایام برپا شده است.
توصیه ستاد مرکزی اربعین
به سالمندان و بیماران
از سوی دیگر، ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع) در اطلاعیه شماره ۸ با توجه به فصل گرما و ازدحام جمعیت توصیههای بهداشتی و محدودیتهای جدیدی را اعلام کرد و از سالخوردگان و افراد بیمار خواست از انجام سفر اربعین بپرهیزند.
در متن این اطلاعیه آمده است: «به اطلاع ملت عزیز و محبان اهل بیت(علیهمالسلام) و تمامی متقاضیان سفر اربعین حسینی(ع) میرساند به منظور تامین امنیت جان و حفظ سلامت زائران گرامی و با توجه به تاکیدها و توصیههای بهداشتی و لیست محدودیتهای اعلامی در سامانه سجا و نیز فصل گرما، توصیه میشود افرادی که به شرایط و بیماریهای زیر مبتلا هستند از اعزام و سفر به عتبات عالیات پرهیز کنند:
الف- موارد مدنظر دفتر جمعیت، خانواده و مدارس کمیته بهداشت و درمان اربعین
ب- موارد مدنظر دفتر بیماریهای غیرواگیر کمیته بهداشت و درمان اربعین
پ- موارد مدنظر دفتر بیماریهای واگیر کمیته بهداشت و درمان اربعین
متاسفانه بیشترین میزان آلودگی هوا از طریق ریزگردها در منطقهایران و عراق در سالجاری در حال وقوع است و همزمانی آن با ایام اربعین در فصل گرم سال، این مشکل را برای سلامت گروههای آسیبپذیر چند برابر میکند.
ازدحام جمعیت پس از محدودیتهای دو سال اخیر، امکان دسترسی گروههای آسیب پذیر (مادران، کودکان و سالمندان) را به خدمات بهداشتی درمانی با محدودیت جدیتر مواجه میکند.
افزایش خطر ابتلا به سویههای جدید کرونا توام با رفتارهای غیرقابل انتظار ویروس در ازدحام جمعیت و تجمع بیش از حد، مشکل مهم دیگر برای گروههای آسیب پذیرِ سالمندان، مادران باردار و مادران دوره نقاهت پس از زایمان، نوزادان و کودکان در هر دو جنس است.
هوای نسبتاً گرم و غبارآلود مرزها و شهرهای عراق
گفتنی است، کارشناس سازمان هواشناسی در مرزهای غربی و شهرهای زیارتی عراق، از ماندگاری هوای نسبتاً گرم خبر داده و شرایط جوی را آفتابی و غبارآلود پیشبینی کرده است.
معصومه احمدی با اشاره به غبارآلود بودن هوا به زائران اربعین توصیه کرد حتماً ماسک همراه خود داشته باشند. وی نوسانات دمایی در مسیر اربعین را بدین شرح پیشبینی کرد: مرز مهران: 32 تا 46 درجه، مرز خسروی: 28 تا 44 درجه، مرز چذابه و شلمچه: ۴۵ تا ۲۹ درجه، کربلا، نجف و کاظمین: 30 تا 46 درجه و سامرا: 29 تا 45 درجه.
نظر شما