به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، تنها یک روز پس از تمجید زارع پور وزیر ارتباطات دولت رئیسی از محمد جواد آذری جهرمی در جمع صاحبان و مدیران ارشد شرکت های اپراتور همراه اول درباره زیرساخت های اینترنت و گفتن این جمله که شرعا و عرفا نمی تواند تلاش همکاران پیشینش را برای این توسعه زیرساخت نادیده بگیرد ، او از لفظ ناجوانمرد برای پیشینیان خود استفاده کرد که این تغییر ناگهانی احتمالا ریشه در فشارهایی دارد که از بخش هایی دیگر از دولت ناشی می شود.
یکی از مهمترین وعده های سید ابراهیم رئیسی به مردم در روزهای کارزار انتخاباتی اینترنت پرسرعت و ارزان بود. او با اذعان به اینکه بسیاری از مردم در پلتفرم هایی چون اینستاگرام کسب و کار دارند ، از این گفت که خودش بیش از دو میلیون دنبال کننده در اینستاگرام دارد و حتی از این گفت که سرعت اینترنت را طوری حفظ می کند و مانع از تغییر در آن می شود که گیمرها بتوانند به فعالیت های شان ادامه دهند.
در این یک سال اما یکی از چالش های مدام دولت اختلال های متوالی در شبکه سراسری اینترنت، کاهش چشمگیر سرعت اینترنت ، گرانی بسته ها و البته تغییر مدل محاسبه تعرفه ها که باعث سریعتر مصرف شدن بسته های اینترنتی بوده ، شده است.
همه این مسائل باعث شد تا یکی از سوال های کلیدی پرسیده شده در دیدار رئیس جمهور با خبرنگاران درباره اینترنت باشد. جایی که سید ابراهیم رئیسی با استناد به گزارش عملکرد یک ساله وزارتخانه زارع پور ماجرای افزایش سرعت ۱۱ درصدی را مطرح کرد و گناه کندی اینترنت را گردن عدم توسعه زیرساخت اینترنت در دولت قبل انداخت.
بعد از این گفته ها ابتدا امیر ناظمی معاون جواد آذری جهرمی در وزارتخانه ارتباطات در توئیتی از این گفت که چگونه در طول دوران کرونا ، شاد توانسته بار آموزش کشور را به دوش بکشد و بعد آذری جهرمی در توئیتی به این ابهام پاسخ داد و با انتشار یک نظرسنجی در صفحه شخصی خود نشان داد ۷۸ درصد کاربران ادعای رئیس جمهور را رد کرده اند.
نکاتی که البته منجر به واکنش زارع پور شد. او در حاشیه یک نمایشگاه ارتباطاتی آذری جهرمی را به جهت سرکوب قیمت های اینترنت در دوره ۴ ساله اش زیر سوال برد و گفت:«این ناجوانمردانه بوده که برای کسب محبوبیت ، با فشار به اپراتور ها و سرکوب قیمت اینترنت جلوی راه های توسعه زیرساخت گرفته شود.»
البته این دعواها در شرایطی است که عادل طالبی فعال سرشناس کسب و کارهای اینترنتی اعتقاد دارد بسیاری از مشکلات اینترنت که دولتی ها به آن اشاره ای نمی کنند به دلیل دست کاری های آنها در زیرساخت های اینترنت کشور و کم کردن پهنای باند اینترنت بین الملل کشور است .
ماجرا اینجاست که بیشتر فعالیت مردم در استفاده از اینترنت برای فعالیت در شبکه های اجتماعی یا سایت ها و اپلیکیشن های خارجی است . بسیاری همان طور که خود رئیس جمهور گفته بود راه ارتزاق مالی شان کسب و کارهای خرد اینستاگرامی است و اما با کاهش پهنای باند اینترنت بین الملل هر روز سرعت دسترسی مردم به اینترنت و کیفیتش کمتر و کمتر شده است و این نارضایتی ها را به بار آورده است. تصمیمی که البته ریشه در نگاه های صیانتی دارد و نمونه هایش را در همه این سال ها در فیلترینگ های هزینه بر گسترده اما بی اثر دیده ایم.
در این شرایط دولتی ها چاره را برای کاهش سرعت و کیفیت در انتقاد از توسعه زیرساخت می دانند درحالی که در یک سال گذشته با گسترش آموزش حضوری بخش عمده ای از نیاز الزامی به اینترنت در کشور هم کاهش یافته اما همچنان خبری از بهبود دسترسی مردم نیست.
چندی قبل محمد جواد آذری جهرمی در پادکست صوتی سکه درباره سیاست های فیلترینگ و عدم موفقیت شان مثال فیلترینگ یوتیوب را زده بود که چقدر هزینه برای محدودیتش شده و اذعان کرده بود همچنان با وجود همه فیلترینگ و تصمیمات محدود کننده میزان رجوع به آن از نمونه ایرانی اش آپارات بیشتر است و حتی مدیران آپارات می گویند محتواهای تولیدی شان روی یوتیوب بیش از آپارات دیده می شود!
∎