شناسهٔ خبر: 55890776 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

رئیس جمهور در نشست خبری:

مردمي‌سازي دولت و فساد ستيزي از محورهاي مهم دولت سيزدهم است

صاحب‌خبر -
مردمي‌سازي دولت و فساد ستيزي از محورهاي مهم دولت سيزدهم است
برگزاری آریا-رئیس جمهور گفت: تصمیم جدی دولت مقابله با فساد برون و درون سازمانی است، لذا باید خود دولتمردان مقابله گر با فساد باشند و باید به پرونده همه فساد‌ها رسیدگی شود.
به گزارش خبرگزاری آریا، رئیس جمهور در نشست خبری با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و بین المللی در سالن اجلاس سران، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی به‌ویژه شهدای دولت، شهیدان رجایی و باهنر با قدردانی از حمایت‌های رهبر انقلاب، نهاد‌ها و رسانه‌ها از دولت و دولتمران گفت: دولت مردمی و توجه مردم و با مردم بودن در 31 استان و 50 شهر در مجامع کشوری و کارگری در همه حوزه ها، یکی از محور‌های مهم در دولت است.
آقای رئیسی با اشاره به اینکه بودجه 1401 بر اساس عدالت محوری تصویب شده است، فساد ستیزی را از اولویت‌های دیگر دولت سیزدهم اعلام کرد و گفت: تصمیم جدی دولت مقابله با فساد برون و درون سازمانی است، لذا باید خود دولتمردان مقابله گر با فساد باشند، همچنین مسئله فساد ساختار‌های رانتی که جیب عده‌ای را پُر می‌کند، باید به پرونده آن‌ها رسیدگی شود.
رئیس جمهور ادامه داد: اعلام کردیم هیچ کس نباید دچار خلاف شود و اگر در جایی فسادی رخ داد، باید ساختار‌ها اصلاح شود.
همگرایی و هم افزایی دستگاه‌های مختلف و نهاد‌های انقلاب اسلامی، رویکرد بعدی دولت بود که رئیس جمهور از آن گفت.
هم افزایی و پرهیز از حاشیه در دستور کار دولت است
آقای رئیسی در ادامه نشست خبری خود گفت: ما به هیچ عنوان در دولت اجازه نداده ایم که گرفتار حاشیه شویم، اما در برخی از ادوار، دولت‌هایی بودند که دچار حاشیه‌ها شدند و حاشیه بر متن یعنی خدمتگزاری مردم ترجیح پیدا کرد.
رئیس جمهور اظهار داشت: در این مدت مواردی از فساد بوده که با آن برخورد شده، همچنین در این رابطه ما به مسئولین و مدیران بار‌ها گفته‌ایم و تاکید می‌کنیم که مساله فساد چه ساختار‌های فسادزا و چه ساختار‌های رانتی که روابط ناسالم ایجاد می‌کند و با پر کردن جیب یک عده، منجر به بی عدالتی در جامعه می‌شود، باید برخورد و ساختارها، حتی در خود دولت اصلاح شود، به نحوی که دیگر شاهد تولید پرونده در دستگاه اداری کشور نباشیم، لذا اگر در مجموعه دولت گزارشی برسد، باید همه دولتمردان نسبت به آن حساس باشند و مهم، داشتن حس مبارزه با فساد است.
آقای رئیسی ادامه داد: برخورد عبرت آموز با فساد و مفسد، حتما می‌تواند اجرای قانون و اجرای عدالت را تضمین کند.
رئیس جمهور رویکرد سوم در دولت سیزدهم را مساله همگرایی و هم افزایی دستگاه‌های مختلف و ظرفیت‌های کشور برشمرد و گفت: دولت، نهاد‌های انقلابی و همه ظرفیت‌های کشور و حتی سازمان‌های مردم نهاد، در کنار هم تعریف می‌شوند، مثلا وقتی در سفر‌های استانی، لیست اقدامات و سنوات قرائت می‌شود، فقط مربوط به وزارتخانه‌ها نیست، بلکه همه دستگاه‌های مسئول در یک جلسه مشترک تقسیم کار می‌کنند و هر کس در بخش خودش می‌پذیرد که چه باید بکند و سپس، اعلام می‌شود.
رئیس جمهور اضافه کرد: ما به هیچ عنوان در دولت اجازه نداده ایم که گرفتار حاشیه‌ها شویم، در برخی از ادوار، اما دولت‌هایی بودند که دچار حاشیه‌ها شدند و حاشیه بر متن ترجیح پیدا کرد، لذا به جای خدمت گذاری به مردم، رفع مشکلات آنان و اجرای عدالت و قانون برای رفع تنگنا‌های زندگی مردم، گرفتار حاشیه‌ها شدند.
حل مسأله، عدالت محوری و مبارزه با فساد، سه رویکرد اصلی دولت است
رئیس جمهور در ادامه نشست خبری با خبرنگاران رسانه های داخلی و بین المللی در سالن اجلاس سران، با بیان اینکه حل مسأله، پیدا کردن راهکار حل مشکلات و دنبال کردن رفع آنها همواره سه موضوع مورد توجه و رویکرد اول دولت بوده است، گفت: ما هیچ جا حضور پیدا نکردیم الا اینکه به مشکل توجه کنیم و در جهت رفع آن برآییم. در سفرهای استانی مصوباتی داشتیم و تصمیماتی گرفته شده که برخی از آنها، تصمیمات زودبازده و برخی میان مدت و بلند مدت بوده اند. لذا همه سفرها و سرکشی های ما با نگرش به مشکلات، یافتن راهکار و دنبال کردن رفع مشکلات همراه بوده است و در این راستا دستگاه هایی را مسئول کردیم که رفع مشکل را تا حصول نتیجه دنبال کنند.
آقای رئیسی با بیان اینکه مسأله عدالت محوری رویکرد دوم دولت سیزدهم است گفت: بودجه سال 1401 براساس عدالت محوری تنظیم شد، لذا مستند ما هم برای تقسیم ظرفیت ها و امکانات در کشور براساس عدالت، سند آمایش سرزمینی بود. ممکن است فردی در دانشگاهی یا مرکزی نسبت به این سند حرفی داشته باشد، اشکالی ندارد و اصلاحات صورت می گیرد، اما باید وقتی می گوییم عدالت مستند باشد، یعنی بر اساس یک سندی، تقسیم امکانات یا ظرفیت های موجود در کشور انجام شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه همواره در جذب نیروی انسانی، پرداخت ها، ارتقای نیروی انسانی، بکارگیری افراد و در همه مسائل تاکید شده که باید پیوست عدالت داشته باشیم، گفت: بارها در دولت، شورای اداری استان ها و هم در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها تأکید شده که مسأله عدالت امری است که باید همه اقدامات و عملکردها در راستای عدالت محوری باشند و اگر احیاناً با عدالت فاصله دارند، باید با اجرای عدالت و گوشزد کردن آن، عملکردها اصلاح شوند تا ما بتوانیم کاملا بر اساس عدالت حرکت کنیم.
آقای رئیسی رویکرد سوم دولت را ستیز با فساد عنوان کرد و گفت: اصلاح ساختارهای فسادزا و مقابله با افرادی که با کجی و فساد از طریق روابط ناسالم و اخذ رشوه قصد آلوده کردن نظام اداری را دارند، یکی دیگر از تصمیمات جدی دولت بوده است و در این رابطه نیز بخش بازرسی ریاست جمهوری، نظارت های درون سازمانی و برون سازمانی فعال شده اند. البته مواردی بوده نه در حد فساد، بلکه در حد تخلف از یک مدیر کل یا معاون وزیر در مورد اخذ رشوه در یک دستگاهی گزارش شده بود که سریع با آن ها برخورد شد و دولت موضوع را دنبال کرده و آن را برای بررسی بیشتر به دستگاه قضایی ارجاع داده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما مدعی فساد و مسئول مبارزه با فساد را در هر دستگاهی، مدیر همان دستگاه می‌شناسیم. این طور نیست که هر کسی خودش را مسئول اجرای امور بداند، فکر کند که از بیرون یک دستگاهی قرار است این کار را انجام بدهد، نه. هیچ مدیریتی در کشور بدون نظارت و کنترل تعریف نمی شود، یعنی در کنار کار مدیریتش وظیفه نظارت و کنترل را هم همواره دارد و وظیفه ضدیت با فساد را اولا خود او دارد و بعد دستگاه های مربوطه که در بیرون سازمان در قوای دیگر مسئولیت دارند، لذا مدعی فساد و برخورد با این تخلفات خود دولتمردان باید باشند.
باید با مدیریت جهادی به دنبال رفع موانع باشیم
آقای رئیسی در ادامه نشست خبری، با بیان اینکه بدون تردید برای انجام امور با موانعی مواجه هستیم گفت: آیا باید مانع را بشناسیم یا هیچ مانعی را به رسمیت نشناسیم؟ ما می‌توانیم با یک حرکت جهادی و مدیریت جهادی به دنبال رفع موانع باشیم.
 رئیس جمهور، رویکرد بعدی دولت را حرکت و مدیریت جهادی عنوان و تصریح کرد: بدون تردید برای انجام امور با موانعی مواجه هستیم. آیا باید مانع را بشناسیم یا هیچ مانعی را به رسمیت نشناسیم؟ ما می‌توانیم با یک حرکت جهادی و مدیریت جهادی به دنبال رفع موانع باشیم. رهبری معظم انقلاب هم بار‌ها فرمودند که هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد که حل نشود. وقتی به استان‌ها می‌روم و در جلسات شورا‌ها شرکت می‌کنم، می‌گویم همه مشکلاتی که می‌گویید قابل حل است یا قابل حل نیست. اگر قابل حل است، بروید راه حل آن را پیدا کنید.
 آقای رئیسی تصریح کرد: ما باید به دنبال راهکار برای حل مشکلات باشیم و به مردم بگوییم مشکل وجود دارد، البته انتظار مردم بیان مشکل نیست، آن‌ها خود مشکلاتی دارند، بلکه انتظار مردم از دولت، حل مشکل است؛ لذا رویکرد اول ما باید در جهت حل مشکل باشد و رویکرد بعدی ما هم نگاه به درون برای حل مشکلات کشور نه نگاه به بیگانه و دست‌های بیگانگان، چراکه تاکنون بیگانگان مشکلی را برای کسی حل نکرده اند و برای ما هم حل نخواهند کرد.
 رئیس جمهور همچنین نگاه به دستان توانای مردم، جوان ها، کارشناسان و افراد کارآمد در کشور را رویکرد دولت عنوان کرد و گفت: معتقدیم که نگاه به دستان بیگانه ما را معطل می‌گذارد، کمااینکه سال‌ها کشور معطل گذاشته شد. در برخی از حوزه‌ها اقدامات بایسته، انجام نشد که شاید نگاه دیگران تغییر کند، نه نگاه به درون و توانایی‌ها و ظرفیت‌هایی که در درون کشور وجود دارد. ما در کشور ظرفیت کم نداریم و باید از این ظرفیت‌ها استفاده کرد و از نیرو‌های توانا در همه امور به کار گرفت و در اینجا مسأله تولید و استفاده از توانایی‌های درون کشور یکی از محوری‌ترین نکات مورد توجه و تأکید دولت است.
 آقای رئیسی استفاده از نیرو‌های جوان و کارآمد در حوزه‌های مختلف را یکی دیگر از رویکرد‌های مورد توجه دولت بیان کرد و گفت: در این رابطه شکستن یک حلقه بسته از مدیران و جذب نیرو‌های جوان و کارآمد در حوزه‌های مختلف که بتوان از همه آن‌ها استفاده کرد، به این معنا نیست که افرادی که تاکنون کار کرده اند، دیگر نباید از آن‌ها استفاده کرد. بلکه ما گفتیم در همه جا، هر کسی بنای کار و تلاش دارد و کارآمد است، به حساب بیاید، اما اگر کسی بنا ندارد کار کند و روحیه تحولی ندارد، خصوصا در حوزه مدیریتی حتما جایش را به افراد کارآمد و تحول گرا بدهد تا کار‌ها دنبال شود، لذا باید این نگاه تحولی کاملا در کشور دنبال و پیگیری‌های لازم انجام شود.
 رئیس جمهور در ادامه به رویکرد مهم مسئولیت پذیری و تصمیم گیری در دولت اشاره کرد و گفت: معطل نکردن و توجه به وضعیت و شرایط کشور از جمله موضوعاتی است که باید همواره به آن توجه شود، لذا باید دولت مسئولیت پذیر باشد و مسئولان با حرکت جهادی تصمیم بگیرند. کشور نیازمند تصمیم‌های متقن و قوی و باز کردن گره هاست. اگر قرار باشد انجام امور با روحیه مسئولیت پذیری و شجاعت همراه نباشد، مشکل ایجاد می‌کند، لذا باید کار‌ها دقیق شناخته شوند و تصمیمات متقن درباره امور اتخاذ شود و باید به دنبال تصمیمات هم بود.