شناسهٔ خبر: 55846770 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تجارت نیوز | لینک خبر

کرونا اقتصاد کشور را به سخره گرفت؟/ واقعیت کرونا از نگاه سازمان جهانی بهداشت

سازمان جهانی بهداشت در رابطه با واقعیت کووید 19 این‌گونه نوشت که این ویروس هنوز ادامه دارد و آمار مرگ و میر آن به نسبت بالا گزارش می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش تجارت‌نیوز، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: با ثبت یک میلیون مورد فوت ناشی از کرونا در سال جاری میلادی زمان آن است تا واقعیت این بیماری بررسی شود.

به نقل از ایسنا، مسئول بخش کووید سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (جمعه) گفت: پس از فوت یک میلیون بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در سال جاری، اکنون زمان بررسی دقیق واقعیت کروناویروس است.

ماریا ون کرخوف، مسئول فنی بیماری کووید-۱۹ در سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: آمار قربانیان کروناویروس ناراحت کننده است زیرا تستهای تشخیصی، روشهای درمانی، واکسن و اقدامات بهداشت عمومی برای کنترل بیماری در دسترس هستند.

وی افزود: این موضوع را در نظر بگیرید که ما در سال سوم همه گیری کووید-۱۹ قرار داریم و از ابزارهای لازم برای مقابله با شیوع بیماری و پیشگیری از مرگ و میرهای ناشی از آن برخوردار هستیم. بیشتر ما در برابر این اعداد و ارقام خنثی شده‌ایم.

مسئول فنی بیماری کووید-۱۹ در سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: بررسی واقعیت ضروری است. واقعا نیاز است بررسی شود که ما در چه جایی قرار داریم. ما نباید در موقعیتی باشیم که هر هفته ۱۴ یا ۱۵ هزار مورد فوت ثبت شود.

وی با بیان اینکه همه گیری پایان نگرفته، اظهار داشت: درحالیکه مردم به زندگی عادی خود ادامه میدهند باید همه گیری را پایان داد. هرچند لازم است نسبت به آن هوشیارتر بود. بسیاری از مردم در مورد زندگی با کووید صحبت میکنند اما لازم است مسئولانه با این بیماری زندگی کنیم.

به گزارش مدیکال اکسپرس، ون کرخوف گفت: ثبت یک میلیون مورد مرگ ناشی از کرونا در سال زندگی با کووید نیست و گزارش ۱۵ هزار مورد فوت در هفته زندگی مسئولانه با کرونا نیست.

هزینه‌‌های میلیاردی کرونا

معاون درمان وزارت بهداشت، هزینه‌های تحمیلی ناشی از بیماری کرونا در کشورمان را تاکنون بالغ بر ۴۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

به نقل از مهر، سعید کریمی در گفتگوی تلویزیونی گفت: بیماران بستری کرونا از پوشش ۹۰ درصدی هزینه‌ها برخوردارند و برای بیماران سرپایی نیز این پوشش ۷۰ درصد بوده است.

وی با اعلام اینکه کرونا تاکنون ۴۲ هزار میلیارد تومان هزینه به نظام سلامت کشور تحمیل کرده است، افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، ۲۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از این هزینه‌ها از محل صندوق توسعه ملی تأمین شده که تاکنون بخش قابل توجهی از این اعتبار پرداخت شده است.

کریمی با اشاره به اینکه هزینه بیمار سرپایی کرونا به طور میانگین ۸۰۰ هزار تومان است، گفت: به این هزینه‌ها، باید خرید واکسن، انجام واکسیناسیون، تهیه دارو و…، را نیز اضافه کرد.

مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران بالاست/ وضعیت کنترل عفونت‌های بیمارستانی در کشور

وضعیت کنترل عفونت‌های بیمارستانی در کشورنشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌‌که میزان مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران بالاست، درباره وضعیت کنترل عفونت‌های بیمارستانی در کشور توضیحاتی ارائه کرد.

به نقل از تسنیم، محمدتقی بیگ‌محمدی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری امروز در این دانشگاه با بیان این‌که رشته و علم میکروب‌شناسی جزو علوم‌پایه‌ای است که با سلامت مردم عجین است، اظهار کرد: یکی از خروجی‌های این رشته ارتقای سلامت است و بنابراین اهمیت بیشتری نسبت به سایر رشته‌های علوم پایه دارد.

وی افزود: بشر به صورت مداوم در حال استفاده از آنتی‌بیوتیک‌هاست که تهدید جدی برای دنیا حساب می‌شود، زیرا مقاومت آنتی‌بیوتیکی افزایش می‌یابد یعنی دیگر داروهای آنتی‌بیوتیکی روی باکتری اثربخش نخواهند بود و این مسئله مقابله با باکتری‌ها را سخت‌تر می‌کند.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: مقاومت آنتی‌بیوتیکی یک مسئله و معضل جهانی است و ایران نیز جزو کشورهایی است که مصرف آنتی‌بیوتیک در آن خیلی بالاست؛ در کشور ما ۵۰ درصد بیماران آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند که این آمار در خاورمیانه ۳۰ تا ۷۰ درصد است‌؛ در حالی که تنها حدود ۱۵ درصد گلودردها ناشی از باکتری است و نیاز به آنتی‌بیوتیک دارد اما متاسفانه تعداد زیادی از افراد در صورت داشتن گلودرد، بدون نسخه آنتی‌بیوتیک دریافت می‌کنند و یا بسیاری از پزشکان این داروها را به صورت بی‌رویه برای بیماران تجویز می‌کنند.

بیگ‌محمدی تاکید کرد: تحویل داروهای آنتی‌بیوتیکی به افراد بدون تجویز پزشک ممنوع است اما متاسفانه شاهد تحویل بدون نسخه این داروها در داروخانه‌های کشور هستیم.

وی در پاسخ به سوال مبنی بر این‌که «آیا میزان استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در ایام کرونا افزایش یافت» گفت: متاسفانه در جامعه پزشکی شاهد هستیم که علی‌رغم حذف داروی «آزیترومایسین» از پروتکل درمانی کووید۱۹، همچنان این دارو تجویز می‌شود و مصرف این دارو در ایام شیوع کرونا افزایش پیدا کرد زیرا در اوایل بیماری تصور می‌شد که در درمان بیماری موثر است‌‌ اما بعدها ثابت شد که اثربخشی ندارد‌‌.

به گفته رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، یکی از عوارض جانبی مصرف آنتی‌بیوتیک این است که باکتری‌های مفید روده را نیز از بین می‌برد و به همین دلیل است که بیمارانی که آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند دچار عوارض گوارشی همچون اسهال می‌شوند.

بیگ‌محمدی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر وضعیت کنترل عفونت در بیمارستان‌ها تصریح کرد: برای کنترل عفونت در سطح مراکز بهداشتی و درمانی از نظر تدوین دستورالعمل‌ها وضعیت خوبی وجود دارد و تیم‌های نظارتی در سطوح وزارتخانه و دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها فعالند و به صورت ادواری بر نحوه عملکرد مراکز بهداشتی و درمانی نظارت می‌کنند اما این به این معنا نیست که همه این دستورالعمل‌ها به خوبی اجرا می‌شوند و ما در اجرای این پروتکل‌ها با مشکلاتی مواجه هستیم.

بیگ‌محمدی افزود: بیشترین مشکلی که در کنترل عفونت بیمارستانی در کشور ما وجود دارد، رفتار گیرندگان و ارائه‌دهندگان خدمت درمانی است. یعنی رفتار پزشکان و بیماران در کنترل عفونت بیمارستانی مناسب نیست و این امر تبعاتی نظیر گسترش برخی عفونت‌ها را در پی دارد.

وی ادامه داد: در سطح بیمارستان‌ها در بخش بستری و آی‌سی‌یو، ممکن است فردی مبتلا به نوعی عفونت باشد؛ اگر کنترل عفونت صورت نگیرد ممکن است این میکروب از بخشی به بخش دیگر منتقل شود و افزایش آلودگی، خود زمینه‌ساز افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی است.

در ادامه این نشست خبری، دکتر محمدمهدی فیض‌آبادی، رئیس انجمن میکروب‌شناسی ایران با اشاره به افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی و کاهش اثربخشی داروهای آنتی‌بیوتیک بر اثر این معضل، اظهار کرد: در ایام کرونا، مصرف داروهای آنتی بیوتیکی نظیر آزیترومایسین افزایش یافت که در نتیجه تجویز و مصرف بی‌رویه این آنتی‌بیوتیک بوده است و می‌تواند منجر به کاهش اثربخشی این داروی ارزشمند در درمان بیماری‌های عفونی شود. در حال حاضر میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی در دسته آنتی‌بیوتیک‌های وسیع‌الطیف، به ۷۰ درصد رسیده که آمار نگران‌کننده‌ای است و باید بیمارستان‌ها برای تجویز و مصرف این داروها، مدیریت درستی را اعمال کنند.

وی در پاسخ به سوال مبنی بر خطرات مقاومت آنتی‌بیوتیکی برای درمان بیماری‌ سل، بیان کرد: سل مقاوم به دارو، معضل جهانی است و مصرف نامناسب و بی رویه داروهای آنتی‌بیوتیکی، باعث بروز سویه‌های مقاوم سل به دارو خواهد شد و اگر این سویه‌های سل به چند آنتی‌بیوتیک مقاوم شوند، میزان کشندگی سل به ۸۰ تا ۹۰ درصد خواهد رسید. در زمان حاضر در کل جهان ۵۰۰ هزار مورد سل مقاوم به دارو شناخته شده است که تهدید مهمی برای درمان این بیماری است.

در ادامه، مریم پورحاجی‌باقر دبیر اجرایی بیست و سومین کنگره بین‌المللی میکروب‌شناسی ایران، هدف از این کنگره که هشتم تا دهم شهریورماه در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود را ارتقای ارتباط میان متخصصین علوم پایه و علوم بالینی دانست و گفت: تبادل به‌روزترین دستاوردهای علمی ـ پژوهشیِ جمع کثیری از اساتید برجسته دانشگاهی، محققین و پژوهشگران داخلی و همچنین تعدادی از پژوهشگران صاحب‌نظر خارجی از کشورهایی همچون آلمان، استرالیا، آمریکا، ایتالیا، بلژیک، سوئد، عمان، کانادا، هند و یونان در این حوزه انجام خواهد شد؛ در این رویداد بین‌المللی، به محورهای گوناگونی همچون وضعیت درمان، واکسیناسیون و کنترل بیماری کووید۱۹، بررسی بیماری‌های نوپدید و بازپدید از جمله بیماری آبله میمونی، کنترل عفونت‌های بیمارستانی، نقش پروبیوتیک‌ها در بیماری‌های عفونی، وضعیت عفونت‌های ادراری، وضعیت بیماری سل در ایران و جهان و اهمیت سل مقاوم به درمان و… پرداخته می‌شود.

برچسب‌ها:

نظر شما