شناسهٔ خبر: 55708497 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

سیاست خارجی

آمریکا: جمهوری اسلامی برای رسیدن به توافق از درخواست کلیدی خود عقب نشینی کرد/ فعال سیاسی: موضوع سپاه هم فعلا منتفی شده!

یک مقام ارشد دولت آمریکا گفته است: «ایران رسماً درخواست کلیدی و «خط قرمز» خود که منجربه بن‌بست در تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای ایران شده بود را کنار گذاشته است.» یکی از بازیکنان موفق والیبال تیم ملی ایران؛ ابوالفضل قلی پور است، این بازیکن جوان در سال ۱۴۰۰ وارد تیم ملی ایران شد و در مسابقات قهرمانی آسیا در سال ۲۰۲۱ به عنوان یکی از اعضا اعزام شد. در ادامه این مطلب سرپوش به بیوگرافی ابوالفضل قلی پور، این بازیکن موفق خواهیم پرداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش سی‌ان‌ان، ایران در پاسخ روز دوشنبه خود به پیش‌نویس توافق هسته‌ای پیشنهاد شده توسط اتحادیه اروپا - که اتحادیه اروپا آن را پیش‌نویس «نهایی» توصیف کرده - درخواست حذف سپاه پاسداران ایران از فهرست گروه‌های تروریستی خارجی ایالات متحده را کنار گذاشته است.

این مقام مسئول، با اشاره به این که آمریکا بارها و مکرراً این درخواست را رد کرده است، گفت: « در نسخه فعلی متن و آنچه آنها مطالبه می‌کنند، این درخواست کنار گذاشته شده است ، بنابراین اگر به توافق نزدیک‌تر هستیم، دلیلش همین است.»

این مقام گفت که ایرانی ها همچنین از درخواست های مربوط به حذف چندین شرکت مرتبط با سپاه پاسداران نیز صرف نظر کرده‌اند. وی افزود: «رئیس‌جمهوری، قاطع و ثابت‌قدم بوده است که نام سپاه پاسداران ایران را از لیست گروهای تروریستی خارجی حذف نخواهد کرد».

این مقام اما گفت در حالی که امکان توافق اکنون بیش از دو هفته پیش است، نتیجه نامشخص است زیرا برخی شکاف‌ها همچنان باقی است. به گفته این مقام ، بایدن تنها توافقی را تایید می‌کند که منافع امنیت ملی ایالات متحده را تامین کند.

در همین حال یکی دیگر از مقامات ارشد دولت گفت: «پیشرفت از این نقطه به بعد ممکن است کند باشد. اما به نظر می رسد در حال حاضر، شتاب بیشتری نسبت به سال گذشته وجود دارد.

فعال سیاسی : آمریکا آب پاکی را روی دست ایران ریخت / موضوع سپاه هم فعلا منتفی شده!

شفقنا: سیدجلال ساداتیان در پاسخ به این سوال که مذاکرات برجام به مرحله ای رسیده است که در داخل ایران و آمریکا عده ای نسبت به عاقبت این توافق خوش بین نیستند. در نهایت نتیجه این دور از مذاکرات چیست؟ اظهار داشت:مذاکرات، در حقیقت مذاکرات نبود و متن نهایی شده را به اروپاییان ارائه کردند و اروپاییان متن را به آمریکایی ها دادند و آنها متن را به اروپا برگرداندند و مجددا متن به ایران برگشت داده شد و در این مرحله اروپاییان حالتی از نامه بری را انجام دادند و نهایتا خودشان متنی را تهیه کردند و به ایران ارائه دادند و گفتند این متن را امضا کنید. ایران برای پاسخ تا دوشنبه مهلت داشت. کشورمان مواردی را مطرح کرده و خواستار پاسخ طرف مقابل شده است. مهلتی که گذاشته شده تا دوشنبه آینده است و آمریکایی ها هم باید پاسخ بدهند اما این نکته که دقیقا چه مواردی مورد توافق واقع شده است و چه مواردی هنوز مورد اختلاف است هنوز اطلاع رسانی نشده است.

شکست رسمی مذاکرات برجام,اظهارات مقامات امریکایی درباره برجام

وی افزود: اروپاییان از ماجرا خبر دارند و هر خبری منتشر شده از جانب اروپاییان بوده است. هیات ایرانی هیچ گزارشی از این مسائل نداده است و تنها کلیاتی را مطرح کرده است و گفته شده ما آماده ایم تا اگر طرف مقابل توافق کند به توافق برسیم.

طرف اصلی ماجرا آمریکایی ها هستند و اروپاییان و روسیه و چین به نوعی کنار نشسته اند

وی تصریح کرد: در داخل آمریکا هم این گمان می رود که با ناکامی در برجام انتخابات میان دوره ای کنگره را از دست بدهند و لابی صهیونیست کاملا به سمت جمهوری خواهان‌ میل کند و آنها اکثریت کنگره را از دست بدهند. از این رو آمریکاییان نیز با ملاحظاتی جلو می روند تا امتیاز خاصی به ایران ندهند. امتیازات نیز در وهله اول خواسته ایران در مورد ضمانت های لازم است ولی آمریکایی‌ها گفتند ما نمی توانیم و نه در مورد خودمان و نه در مورد دولت بعدی نمی توانیم ضمانتی بدهیم. چون به دو سوم آرا نیاز دارند ولی این امکان وجود ندارد و با یکی دو رای ، اکثریتی شکننده دارند.

نکته دوم اینکه تحریم ها کاملا برداشته شود که در این مورد هم مساله به فروش نفت ایران محدود شده تا بتواند نفت بفروشد و به پول آن دسترسی پیدا کند. نکته سوم خروج سپاه از لیست تروریستی بود تا تحریم های مربوط برداشته شود که این مورد هم به بعد از توافق موکول شد تا در فرصتی بعد سنگ های خود را با هم وا بکنند.

در موارد مربوط به نظارت های پادمانی و مسائل مربوط به قبل از جمله تعداد سانتریفیوژهای فعال و تولیدات غنی شده اورانیوم و… نیز فرض می کنیم همه را حل و فصل کرده باشند و وارد جزئیات نمی شویم. طرف اصلی ماجرا آمریکایی ها هستند و اروپاییان و روسیه و چین به نوعی کنار نشسته اند و همه می دانند که عمده اختلاف بین ایران و آمریکا است و باید اجازه داد آنها مسائل خود را با هم حل کنند. حتی اگر بریتانیا و آلمان و روسیه و چین هم تک تک مسائل خود را در این کار دخیل نکنند مساله باز بین ایران و آمریکا است و ما چاره ای نداریم تا دوشنبه صبر کنیم و ببینیم از میان این همه حرف و حدیث حاشیه ای که از میان شنیده ها منتشر می شود، چه خبری منتشر می شود و متن منتشر شده چه تفاوت و فاصله ای با متن قبلی و صحبت های انجام شده دارد و یا چقدر انطباق خواهد داشت.

نظر شما