شناسهٔ خبر: 55430026 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

از «شیرپور»، محل استقرار «ایمن الظواهری» هنگام حمله پهپاد آمریکا چه می‌دانیم؟

صاحب‌خبر -

شفقنا-ایالات متحده امریکا از کشته شدن «ایمن الظواهری»، سرکرده القاعده در حمله‌ای پهپادی در پایتخت افغانستان خبر داده است و مقامات امریکایی می‌گویند عملیات تعیین مکان و قتل وی در نتیجه «تلاش‌های دقیق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) » صورت گرفته است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العربی الجدید، «ذبیح الله مجاهد»، سخنگوی دولت طالبان با صدور بیانیه ای ضمن تایید این خبر، زمان و مکان دقیق حمله را ساعت ۶:۱۸ روز یکشنبه به یک خانه مسکونی در ناحیه «شیرپور» کابل اعلام کرد و آن را نقض آشکار اصول بین المللی و موافتنامه دوحه خواند.

شیرپور؛ منطقه‌ای حفاظت شده و امنیتی

الظواهری در منطقه شیرپور کابل مورد هدف پهپاد امریکایی قرار گرفت؛ منطقه‌ای که پیش از به قدرت رسیدن طالبان و بعد از آن مورد حفاظت شدید امنیتی قرار داشت، شیرپور در نزدیکی منطقه وزیر اکبرخان واقع شده است که سفارتخانه‌های امریکا، ایران و برخی کشورهای دیگر در کنار نهادهای بین‌المللی، بیمارستان نظامی و پایگاه‌های نظامی مهم در آن قرار دارد.

منازل بسیاری از وزرای دولت پیشین افغانستان در داخل منطقه شیرپور قرار دارد از جمله منزل ژنرال بسم الله محمدی وزیر دفاع دولت اشرف غنی، ژنرال عبدالرشید دوستم معان فنی در مرحله نخست حکومت وی به علاوه منازل بسیاری از اعضای پارلمان و مجلس سنای گذشته این کشور.

پیش از به قدرت رسیدن طالبان خیابان‌های منتهی به این منطقه با دیوارهای بتنی احاطه شده بود و از تردد و عبور و مرور مردم عادی به این منطقه ممانعت می‌شد اما پس از تصرف کابل در نیمه ماه اوت گذشته، وزارت کشور طالبان همه این خیابان‌ها را به روی شهروندان باز کرد و اغلب منازل مسئولان پیشین به مهمان‌خانه و یا مراکز استقرار عناصر مسلح طالبان تبدیل شده است.

اما با این وجود، عبور و مرور به منطقه شیرپور چه از منطقه وزیر اکبرخان و یا منطقه شهرنو نیازمند گذر کردن از ایست و بازرسی‌های بسیار و بازرسی دقیق نیروهای طالبان است.

بر اساس گزارش‌ها، الظواهری هر سحرگاه به بالکن خانه خود در منطقه امن و مرفه نشین  شیرپور می آمد و در سحرگاه ۳۱ ژوئیه نیز در بالکن ایستاده بود که یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی دو موشک “هلفایر – R۹X ” یا «نینجا» را که تیغه هایی بازشونده دارند به سمت وی شلیک کرد به گونه ای که نه به اعضای خانواده اش بلکه به هیچ غیرنظامی دیگری نیز آسیبی نرسید.

گزارشات به نقل از یک مقام ارشد سازمان سیا حاکی است که برای کشتن ایمن الظواهری در بالکن این ساختمان سه طبقه که بسیاری از رهبران القاعده در اطراف آن زندگی می کنند، ۶ ماه برنامه ریزی صورت گرفته بود و در این مدت الظواهری هیچگاه خانه امنش را ترک نکرده بود.

این گزارش را در العربی الجدید ببینید.

کشته شدن ایمن‌الظواهری در کابل؛ آیا افغانستان در زیر کنترل طالبان به «بهشت امن تروریست ها» تبدیل شده است؟