شناسهٔ خبر: 55411611 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: پارس نیوز | لینک خبر

بهترین روش خشک کردن انجیر در آفتاب با حفظ کیفیت

روش خشک کردن انجیر در آفتاب بدون نیاز به امکانات خاص و روش های نگهداری از انجیرهای خشک شده برای مدت طولانی را یاد بگیرید.

صاحب‌خبر -

روش خشک کردن انجیر در آفتاب بدون نیاز به تجهیزات خاص را یاد بگیرید تا بتوانید در خانه با روشی کاملا بهداشتی و بدون استفاده از مواد نگهدارنده انجیر خشک تهیه نمایید. روش های نگهداری از انجیر خشک شده را در پارس نیوز بخوانید.

زمانی که میوه ها در تماس با نور و اکسیژن خشک می شوند مواد مغذی آنها کاهش می یابد، از جمله برخی ویتامین ها مانند ویتامین C و اسید فولیک. با این وجود برخی اثرات میوه های خشک از میوه های تازه بیشتر است مثلا انجیر، توت و آلوی خشک اثر ملینی بیشتری دارند. میوه های خشک، فیبر، آهن و پتاسیم بالایی دارند.

انجیره - روش خشک کردن انجیر در آفتاب

وقتی انجیر خشک می شود، آب موجود در آن خارج شده و مواد معدنی ، ویتامین ها و کالری آن افزایش می یابد. انجیر خشک ماندگاری زیادی دارد، بر خلاف انجیر تازه که به ندرت بیش از یک هفته می توان در یخچال سالم نگهداشت،

در طب سنتی به افرادی که مزاج سرد و خشک دارند مصرف انجیر تازه (تر) و یا خیسانده انجیر خشک توصیه شده است. افراد دارای طبع سرد و تر نیز بهتر است برای جلوگیری از غلبه این طبع، از انجیر خشک استفاده نمایند.

بهترین نوع انجیر برای تهیه انجیر خشک مرغوب ، انجیر استهبانات است. این انجیر، زرد و خوشرنگ و بسیار شیرین است که پس از خشک شدن شبیه انجیر خشک های بازاری می شود.

هنگام خرید انجیر تازه دقت کنید مزه میوه ترش نباشد. تازگی پوست میوه تازه و انجیر تا حدودی نرم باشد. در غیر این‌ صورت میوه نارس بوده و بخشی از شیره تند و تیز انجیر با محصول همراه است. البته نرم بودن بیش از حد نیز ممکن است با افت کیفیت محصول همراه باشد.

خشک کردن انجیر - روش خشک کردن انجیر در آفتاب

انجیرها را بشویید که هر گونه آلودگی و خاکی که روی آن نشسته شسته شود.

ساقه را ببرید و همه ی لکه ها را با یک چاقوی کوچک برش دهید.

انجیر را از بالا به پایین نصف کنید.

یک قفسه سیمی را با یک پارچه توری که به اندازه کافی بزرگ باشد که تمام انجیرها را پوشش دهد و آن ها را معرض نور خورشید قرار دهید.

انجیرها را به خط روی سیم ها بگذارید ؛ اما آن ها را لمس نکنید.

انجیرها را با یک پارچه ی توری بپوشانید که از گزند حشرات حفظ شوند.

انجیرها را دو روز زیر نور خورشید قرار دهید، هر روز صبح آن ها را چک کنید. پس از پایان دو روز انجیرها بایدد نرم و قابل انعطاف باشند و در هنگام فشردن خشک باشند.

انجیر خشک - روش خشک کردن انجیر در آفتاب

فر را از قبل گرم کرده و دمای آن بر روی ۶۰ درجه سانتی‌گراد (۱۴۰ درجه فارنهایت)  قرار گیرد. سپس میوه انجیر را روی صفحه مشبکی درون فر قرار دهید. درب فر بایستی کمی باز باشد تا رطوبت انجیر از فر خارج شود.  مراقب باشید درجه حرارت از ۱۳۵ درجه بیشتر نشود. در غیر اینصورت انجیر بسیار داغ شده و پخته می‌شود. همچنین انجیر درون فر بایستی هر چند وقت یک‌بار چرخانده و پشت و رو گردد.

مدت زمان مورد نیاز برای ماندن انجیر نیمه خشک درون فر در حدود ۱۲ تا ۱۸ ساعت می‌باشد. انجیر تازه (تر)، ممکن است درون فر تا ۳۶ ساعت زمان نیاز داشته باشد. انجیر خشک زمانی به‌ دست آمده که آب داخل میوه کاملا خشک شود و انجیر حالت چروکیدگی پیدا کند.

خشک کردن انجیر با دستگاه خشک کن - روش خشک کردن انجیر در آفتاب

روش دیگری که برای خشک کردن انجیر مورد استفاده قرار می گیرد عبور دادن انجیرها از یک نخ است. در این روش انجیرها را به شکل تسبیح به یک نخ آویزان می کنند و آن را در محلی که در معرض آفتاب است قرار می دهند. گاهی وقت ها هم قبل از خشک شدن انجیر به آن ها آرد می زنند تا به یکدیگر نچسبند.

انواع انجیر - روش خشک کردن انجیر در آفتابروش خشک کردن انجیر در آفتابروش خشک کردن انجیر در آفتابروش خشک کردن انجیر در آفتابروش خشک کردن انجیر در آفتاب

انجیر خشک را باید در ظرف در بسته قرار دهید که در معرض هوا نباشد. ظرف حاوی انجیر را در فریزر قرار بدهید تا برای ۱۸ تا ۲۴ ماه ماندگاری داشته باشد.

هر ۴۰ گرم انجیر تر که معادل یک چهارم لیوان میوه خرد شده است حدود ۱۰۶ کالری دارد و می تواند ۲۰ درصد نیاز روزانه بدن را تامین کند.

نظر شما