شناسهٔ خبر: 55355035 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

افزایش قربانیان سیل به ۵۶ نفر و ۱۸ مفقودی/ ادامه عملیات امداد +فیلم

رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر کشور گفت: درحال حاضر شمار جانباختگان سیل در سراسر کشور به ۵۶ نفر رسیده است. از این تعداد ۱۸ مورد مربوط به امام‌زاده داوود و ۱۴ مورد مربوط به زریندشت فیروزکوه است. ۲۸ نفر نیز در سراسر کشور مفقودند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد.

صاحب‌خبر - به گزارش جهان نيوز، مهدی ولیپور رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر کشور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل‌زدگان در کشور گفت: پس اعلام هشدار سازمان هواشناسی درباره بارش شدید باران در نقاط مختلف کشور و احتمال جاری شدن سیلاب، سازمان امداد و نجات امدادگران امدادگران و تجهیزات خود در سراسر کشور را به حالت آماده‌باش کامل درآورد. همچنین بالگردهای امدادی در استان‌های در معرض خطر نیز به حالت آماده‌باش درآمدند.  

وی با بیان اینکه انبارهای امدادی نیز از نظر تجهیزات اسکان، اقلام زیستی و موادغذایی مورد بازید دوباره قرار گرفته و مواردی نیز تقویت شدند، گفت: همچنین با استفاده از تجارب سال‌های قبل، پیش‌بینی لازم برای اختصاص اماکن اسکان اضطراری نیز در این استان‌ها در دستورکار قرار گرفت.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره خدمات امدادی ارائه شده از سوی این سازمان از ابتدای مردادماه تا به این لحظه اظهار کرد: در مجموع در ۲۱ استان کشور عملیات امدادونجات مرتبط با سیل به اجرا درآمد که طی ۲۴ ساعت گذشته این عملیات در هشت استان البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری، لرستان، مازندران، یزد، اصفهان و کرمان به اجرا درآمد.  

ولیپور درباره امدادرسانی‌های انجام شده نیز گفت:  امدادگران سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر مجموعا بیش از ۳۵۰۰ نفر را اسکان اضطراری داده شده و بالغ بر ۱۵۰۰ نفر را نیز از سیل و آبگرفتگی نجات دادند.

وی درباره شمار جانباختگان سیل نیز گفت: درحال حاضر شمار جانباختگان سیل در سراسر کشور به ۵۶ نفر رسیده است. از این تعداد ۱۸ مورد مربوط به امام‌زاده داوود و ۱۴ مورد مربوط به زریندشت فیروزکوه است. ۲۸ نفر نیز در سراسر کشور مفقودند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد.  

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه از ۱۸ مورد مفقودی حادثه سیل امام زاده داوود که از سوی سازمان امدادونجات ثبت شده بود، پیکرهای ۱۸ تن کشف شد، گفت: در فیروزکوه نیز عملیات امدادونجات ادامه دارد و حدود پنج نفر مفقود هستند که جستجو برای یافتن آنان ادامه دارد.  

به گفته وی، بیشترین درگیری با سیل طی شبانه‌روز گذشته و به تبع آن بیشترین عملیات امدادونجات در استان‌های تهران، مازندران، چهارمحال و بختیاری و یزد انجام شده است.
ادامه عملیات جست‌وجو و امداد و نجات
شب گذشته هم پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر در گفت‌وگوی ویژه خبری تلویزیون از ادامه عملیات جست‌وجو و امداد و نجات در فیروزکوه و دماوند خبر داد و گفت: عملیات جست‌وجو و امداد و نجات در امامزاده داوود به لحظات آخر خود رسیده است، اما در فیروزکوه و دماوند همچنان ادامه دارد.
 
کولیوند با اشاره جزئیات خسارات و تلفات سیل‌های اخیر گفت: حدود ۲۰ استان در مدت اخیر متاثر از سیل بوده‌اند. ۱۱۱ شهرستان و ۳۱۰ روستا با این پدیده مواجه شدند و ۲۹ محور مواصلاتی درگیر آن بودند. در کل ۳۸۵ نقطه کشور تحت تاثیر سیل‌های اخیر قرار گرفتند.

وی افزود: ۵۳ نفر در چند روز در کل کشور جان‌ خود را به علت سیل از دست دادند و ۱۶ نفر نیزهنوز مفقودند. بیشترین تلفات ما در استان تهران است که در نقاط گوناگونی مانند امامزاده داوود، فیروزکوه، زرین‌دشت و روستای آتشان سیل اتفاق افتاد.

کولیوند با اشاره به وضعیت امدادرسانی در امامزاده داوود و فیروزکوه اظهار کرد:عملیات جست‌وجو در امامزاده داوود به لحظات آخر رسیده است، اما در فیروزکوه و دماوند عملیات جست‌وجو و امدادرسانی همچنان ادامه دارد. 

وی اضافه کرد: سه هزار نفر را به عنوان امدادگران اصلی که سابقه امدادرسانی دارند در کل کشور در حال فعالیت هستند و در نقاط بحرانی حضور دارند. اولین کاری که ما انجام می‌دهیم جست‌وجو و نجات افراد زنده است. دیروز نیز یک مرد چهل ساله در امام‌زاده داوود در رودخانه‌های پایین‌دست کشف و تحویل نیروهای امدادی شد. افراد زیادی نیز از مناطق ناامن به نقاط امن منتقل شدند. توزیع اقلام غذایی و زیستی نیز انجام است.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به سختی عملیات امدادرسانی در برخی نقاط گفت: در فیروزکوه و دماوند به علت ریزش کوه، دسترسی بسیار سخت بود. شدت حادثه زیاد بود و ما با استفاده از مسیر ریلی شاهرود توانستیم اقلام زیستی و تغذیه‌ای را منتقل کنیم. امدادگران نیز شبانه از همین مسیر جابجا شدند. ما با استفاده از این روش مردم را نیز از محل حادثه تخلیه کردیم. این منطقه به‌اندازه‌ای صعب‌العبور بود که حتی امکان فرود بالگرد نیز وجود نداشت و مجبور شدیم برای نجات دو تن از مصدومان در ۱۰۰ متری منزل آن‌ها فرود بیاییم و مصدومان را منتقل کنیم.

کولیوند گفت: ما در همه استان‌ها آمادگی کامل داریم و اقلام مورد نظر را نیز در محل‌های مناسب جمع‌آوری کرده‌ایم. همچنین، از طریق رسانه‌ها برای پیشگیری هشدار لازم را صادر کردیم. الان که در حین عملیات هستیم، بیشترین کار در فیروزکوه و دماوند انجام می‌شود. آقای مخبر معاون رئیس‌جمهور نیز در محل حادثه حضور پیدا کردند و تقسیم‌بندی کارها بسیار خوب و دقیق انجام شده است. البته پیچیدگی و سختی کار باعث شده عملیات جست‌وجو و امداد طول بکشد.

بارش باران نیز ادامه دارد و امروز نیز برای ۱۸ استان هشدار هواشناسی داده شد. یکی از استان‌هایی که باید برای مواجهه با سیل آماده باشد، استان فارس است.  

کولیوند تاکید کرد: عدم رعایت مواردی که هشدار نسبت به‌ آن‌ها داده شده بود، سبب بروز این حجم از تلفات شد.

نظر شما