کارشناسان میگویند اگر بگذارید شارژ باتریتان کاملا خالی شود و سپس آن را به شارژ بزنید، این کار میتواند به مرور زمان باتری گوشیتان را نابود کند.
برای درک اینکه چرا نباید اجازه داد شارژ باتری به صفر برسد لازم است از نحوه ساخت باتریها اطلاع داشته باشیم. باتری گوشیها عمدتا از لیتیوم-یون ساخته شده است و به مرور زمان، از لحظهای که استفاده از آن را شروع کردید، دوام آن کاهش مییابد.
عمر باتری به چرخههای شارژ بستگی دارد
چرخه عمر باتری شما مستقیماً به تعداد سیکلهای شارژ آن بستگی دارد. به بیان مختصر، یک سیکل (چرخه) شارژ به معنای تعداد دفعاتی است که باتری لیتیوم-یونی در دستگاه شما از صفر تا کامل شارژ میشود. به خاطر ساختار شیمیایی این باتریها، آنها برای همیشه دوام نخواهند آورد. این بدان معناست که هر چه تعداد فولشارژهای بیشتری برای باتری رخ دهد به طور تصاعدی سریعتر افت کیفیت پیدا میکند. به طور متوسط هر باتری تا پایان عمرش 400 تا 500 سیکل شارژ را پشت سر میگذارد.
با این تفاصیل، طبیعتا این سوال پیش میآید که راه درست حفظ عمر باتری چیست؟ اول اینکه باید از شارژ شدن باتریتان تا حداکثر ظرفیتش جلوگیری کنید. تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی مانند گوگل به کمک کاربران آمدهاند؛ مثلا گوگل در گوشیهای پیکسل خود قابلیتی را در گوشیهای خود تعبیه کرده است که سقف شارژ را در شرایطی که باتری به شدت در حال استفاده شدن است (مثلا زمان بازی کردن)، و اگر کاربر مدت زیادی گوشی خود را در حالت شارژ رها کرده باشد، در 80% نگه میدارد.
یک روش دیگر افزایش طول عمر باتری این است که گوشیتان را از درجه حرارت نامناسب دور نگه دارید. وبسایت پیسی مگ توضیح داده است که 0 تا 35 درجه سانتیگراد محدوده دمایی بهینه برای یک اسمارتفون است.
منبع: اسلشگیر