به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که طی دوره اخیر بسیاری از محافل و حتی مقامات رسمی رژیم صهیونیستی به ناتوانی این رژیم در مقابله با چالشهای داخلی و خارجی که موجودیت اسرائیل را تهدید میکند اعتراف کردهاند، پیامهای تهدیدآمیز اخیر سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله ترس و نگرانی در میان صهیونیستها را دو چندان کرده است. اسرائیلیها از یک سو نگرانند که به دلیل تهدیدات سید حسن نصرالله نتوانند از میدان گازی کاریش واقع در منطقه مورد مناقشه با لبنان گاز استخراج کنند؛ چراکه در این صورت خود را در برابر یک تقابل نظامی با حزب الله قرار دادهاند که پیامدهای ناگوار و نامعلومی خواهد داشت.
از طرف دیگر رژیم صهیونیستی که اعلام کرده بود در ماه سپتامبر شروع به استخراج انرژی از میدان کاریش خواهد کرد اکنون خود را در شرایطی میبیند که اگر نتواند از این میدان گاز استخراج کند مجبور است خسارت اقتصادی هنگفتی به شرکتهای حفاری پرداخت کرده و ممکن است فرصت طلایی برای بهرهبرداری از قیمتهای بالای انرژی در شرایط بحرانی جهان را از دست بدهد.
بر این اساس، به تعویق افتادن استخراج انرژی از میدان گازی کاریش، رژیم صهیونیستی را در برابر افکار عمومی داخلی و خارجی به سوژه خنده تبدیل خواهد کرد؛ زیرا این مسئله یک پیروزی به طور کلی برای لبنان و به شکل ویژه برای حزب الله است و پوچ و توخالی بودن تهدیدات سران ارشد سیاسی و امنیتی اسرائیل را ثابت میکند. به ویژه اینکه ماه گذشته «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی لبنانیها را به یک جنگ بیسابقه تهدید کرد و از آنها خواست در صورت بروز درگیری، خانههای خود را ترک کنند.
در این میان، کارشناسان و تحلیلگران و مفسران رژیم صهیونیستی در رسانههای عبری زبان به اتفاق آرا موافق هستند که اسرائیل با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند و به دلیل چالشهایی که در برابر آن قرار دارد ارتش این رژیم نمیتواند برای مدت طولانی وضعیت آمادهباش خود را در مرزهای لبنان حفظ کند.
به گفته این کارشناسان، اوضاع در جبهه شمالی فلسطین اشغالی نزدیک به انفجار است و منابع اسرائیلی همچنان هشدار میدهند که حزب الله ممکن است این بار به جای پهپادهای شناسایی پهپادهای مسلح خود را برای حمله به میدان گازی کاریش بفرستد. در عین حال مقامات صهیونیست به غافلگیریهایی که در سال 2006 حزب الله برای اسرائیلیها داشت اشاره میکنند.
تحلیلگران و کارشناسان وابسته به محافل بلندپایه امنیتی و نظامی در تلآویو اعتراف میکنند که اسرائیلیها تهدیدات اخیر سید حسن نصرالله مبنی بر فرستادن موشکها و پهپادهای حزب الله به فراتر از میدان کاریش را بسیار جدی گرفتهاند؛ چرا که این تهدیدات دبیرکل حزب الله همواره اسرائیلیها را آزار میداده و شکست آنها در جنگ دوم با لبنان در جولای سال 2006 را یادآوری میکند، زمانی که نصرالله معادله معروف خود (فراتر از حیفا) را مطرح کرد که هنوز در ذهن سران اسرائیل و شهرکنشینان مانده است.
برای فهم و درک عمق بحرانی که رژیم صهیونیستی به دلیل تهدیدات سید حسن نصرالله دچار آن شده، شرایط این رژیم را با توجه به دیدگاهها و ایدهها و تحلیلهای کارشناسان این رژیم مورد بررسی قرار میدهیم. در وهله نخست ارسال پهپادهای تهاجمی حزب الله به میدان گازی کاریش و سکوهای گازی رژیم صهیونیستی در منطقه مورد مناقشه یکی از عمده عوامل نگرانی اسرائیلیهاست.
در همین زمینه، «یوآو لیمور» تحلیلگر نظامی در روزنامه (اسرائیل هیوم) که وابسته به محافل ارشد امنیتی در تل آویو است اظهار داشت، ارتش اسرائیل بعد از پرواز پهپادهای شناسایی حزب الله بر فراز میدان کاریش سطح آماده باش خود را بالا برد اما این بار ممکن است حزبالله پهپادهای تهاجمی خود را بفرستد.
البته یوآو لیمو تنها کسی که نسبت به تشدید اوضاع برای اسرائیل در مرز دریایی با لبنان هشدار داده است. عاموس هرئیل، تحلیلگر امور نظامی در روزنامه عبری هاآرتص، به نقل از منابع موثق در دستگاه امنیتی و سیاسی اسرائیل فاش کرد، در حال حاضر به دلیل نگرانیهایی که درباره تشدید تنشها وجود دارد بازار گاز اسرائیل بهدنبال یافتن یک جایگزین برای استخراج انرژی به جای میدان کاریش است که قرار بود حفاری و اکتشاف در این میدان از ماه سپتامبر آینده آغاز شود.
این کارشناس صهیونیست با اشاره به تهدیدهای اخیر سید حسن نصرالله اعلام کرد، امکان تشدید اوضاع میان اسرائیل و لبنان درباره چاههای گاز در دریای مدیترانه به میزان قابل توجهی افزایش یافته و حسن نصرالله «تبر» جدیدی برای حفاری در دریا در پرونده مناقشه مرزی لبنان و اسرائیل پیدا کرده است. به نظر میرسد که نصرالله در حال حاضر قصد توقف تهدیدات خود را ندارد. بر اساس برنامه اولیه اسرائیل قرار بود که شروع عملیات اکتشاف در میدان کاریش به گروه دیگری از شرکتهای فعال در میدان «لویتان» سپرده شود تا مجوز انتقال بخشی از گازی که استخراج میکنند را به مصر داشته باشند که قیمتهای آن بسیار بالاست. اما در دوره اخیر پیامهایی برای این شرکتها ارسال شده مبنی بر اینکه اگر حزبالله تصمیم به تشدید اوضاع در ماه سپتامبر بگیرد عملیات اکتشاف و حفاری اسرائیل در میدان کاریش به تعویق میافتد.
این تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی به نقل از منابع ارشد امنیتی در تلآویو تاکید کرد، طبق برآوردهای اطلاعاتی اسرائیل احتمال یک جنگ همه جانبه میان اسرائیل و حزب الله هنوز کم است اما تحولات مرزی در دوره اخیر پیچیده شده است. طی هفتههای گذشته حزب الله تهدیدات مختلفی را با توجه به قدرت نظامی خود اجرا کرده و اتفاق بزرگی که اخیراً رخ داد این بود که حزب الله پهپاد شناسایی خود را برای عکاسی از میدان کاریش فرستاد. در مقایسه با سالهای بعد از جنگ دوم با لبنان در سال 2006 امروز سرعت وقایع در مرز لبنان درحال افزایش است، به ویژه اینکه اکنون پای درآمدهای اقتصادی به ارزش میلیاردها دلار در میان است و این مسئله میتواند اوضاع را ترسناک کند.
عاموس هرئیل در ادامه به نقل از یک افسر بلندپایه ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که اسرائیل هنوز در شرایط سال 2006 زندگی میکند؛ جایی که حزب الله در یازده جولای این سال 2 سرباز اسرائیلی را به اسارت گرفت و ما هیچ اطلاعی از این مسئله نداشتیم و در نهایت همه چیز به سمت وقوع یک جنگ پیش رفت.
«دنیل سوبلمان» پژوهشگر ارشد اسرائیلی در دانشگاه هاروارد نیز نگرانی عمیق خود را از اینکه حزب الله یک جنگ فرسایشی علیه اسرائیل به راه بیندازد و میدان کاریش موشک باران شود ابراز کرد و گفت، این جنگ فرسایشی در صورتی که آغاز گردد به هیچ وجه با اهداف اسرائیل همخوانی ندارد. به ویژه اینکه اکنون اسرائیل تلاش میکند در سایه پیامدهای بحران اوکراین نقشی در حل بحران انرژی جهان ایفا کند و از منافع مالی فروش گاز به کشورهای اروپایی نیز بهرهمند گردد.
«آلون بن دیوید» از دیگر تحلیلگران نظامی رژیم صهیونیستی وابسته به محافل ارشد تلآویو، در روزنامه عبری زبان معاریو اعلام کرد، شاخصها نشان میدهد که حزب الله میخواهد از توافقی که لبنان و اسرائیل در مذاکرات غیر مستقیم در پرونده مناقشه مرزی به آن دست مییابند به عنوان فرصتی برای تقویت جایگاه خود به عنوان حامی لبنان استفاده کند و نشان دهد حزب الله تنها طرفی است که از امتیازات دولت لبنان در برابر اسرائیل دفاع میکند.
وی در پایان اظهار داشت، زمانی که قدرت نیروی نظامی حزب الله در مرزها و مهارت این نیروها را میبینیم متوجه میشویم که اسرائیل باید برای یک جنگ جدید آماده شود. حزب الله دوبار در سال 2000 و 2006 اسرائیل را غافلگیر کرد و بنابراین باید فرض را بر این بگذاریم که حزب الله دوباره میتواند ما را غافلگیر کند.
از سویی عامل دیگری که وضعیت سردرگمی و آشفتگی میان مقامات و محافل صهیونیست را آشکار میکند این است که رسانههای این رژیم اخیراً اخباری منتشر کردهاند مبنی بر اینکه سرویسهای امنیتی اسرائیل از ترس حملات حزبالله در حال بررسی امکان جابهجایی سکوهای گازی میدان کاریش هستند، اما با وجود این، همچنان این نگرانی وجود دارد که سکوهای گازی در هر منطقه که مستقر شوند نمیتوانند از خطر موشک و پهپادهای حزبالله در امان بمانند؛ بهویژه اینکه سید حسن نصرالله صراحتاً تهدیداتی در این زمینه ارائه کرده است.
بعد از معادله «کاریش و فراتر از آن» که دو هفته گذشته توسط سید حسن نصرالله مطرح شد و مربوط به تهدید همه مواضع اسرائیل در سراسر فلسطین اشغالی در صورت تجاوز این رژیم به حقوق لبنان بود، اخیرا دبیرکل حزبالله معادله جدیدی ترسیم کرد با این عنوان که «اگر لبنان نتواند به حق خود برسد، اسرائیل به هیچ وجه و در هیچکجا اجازه استخراج انرژی نخواهد داشت»؛ معادلهای که به شدت صهیونیستها را سردرگم و آنها را مجبور کرده از سر ناتوانی در پاسخ به تهدیدات حزبالله و سید حسن نصرالله دست به دامن کشورهای اروپایی شوند .
انتهای پیام/
∎