نیروهای امنیتی روسیه یک روزنامه نگار منتقد جنگ این کشور علیه اوکراین را بازداشت کردند.
به گزارش عصرایران "مارینا اوفسیانیکوفا" به دنبال ورود ناگهانی به پخش زنده تلویزیونی و در دست داشتن نوشته ای در مخالفت با جنگ علیه اوکراین، به شهرت رسیده بود.
وکیل و نزدیکان این روزنامه نگار گفتند او دیروز یکشنبه بازداشت شد.
هنوز دستگاه های رسمی در روسیه درباره این بازداشت چیزی اعلام نکرده اند.
چند روز قبل مارینا به تنهایی در کنار کاخ کرملین دست نوشته ای را در دست داشت که از جنگ روسیه علیه اوکراین و پوتین رئیس جمهور روسیه انتقاد می کرد.
نزدیکان این روزنامه نگار در کانال تلگرامی نوشتند: "مارینا بازداشت شد. هیچ اطلاعاتی از محل بازداشت او نیست".
این پیام به همراه سه عکس هستند که دو پلیس را نشان می دهد که مارینا 44 ساله را به خودروی سفید رنگ منتقل می کنند. مارینا سوار بر موتورسیکلت بود که متوقف شد.
وکیل این روزنامه نگار منتقد ( دمتری زاخاتوف) در گفتگو با خبرگزاری ریانووستی روسیه ضمن تایید بازداشت وی گفت که نمی داند او را به کجا منتقل کرده اند. وکیل ادامه داد: معتقدم این اتفاق با اعتراض او مرتبط است.
مارینا روز جمعه گذشته عکس هایی را در تلگرام منتشر کرد که نشان می داد او در نزدیکی کاخ کرملین (محل ریاست فدراسیون روسیه) دست نوشته ای را درباره کشته شدن کودکان اوکراین در دست داشت و پوتین را قاتل توصیف می کند.
خبرگزاری فرانسه نوشت احتمالا او به اتهامات " انتشار اطلاعات دروغ" و "تخریب وجهه ارتش" بازداشت شده دو اتهامی که در صورت اثبات با مجازات زندان روبه رو خواهد شد.
مارینا متولد شهر اودیسا اوکراین از پدر روسی و مادر اوکراینی است. او تا اسفند گذشته در شبکه اول تلویزیون روسیه کار می کرد تا اینکه در پخش زنده بخش خبر شبانگاهی شبکه اول تلویزیون دولتی روسیه، با پلاکارد "نه به جنگ" وارد استدیو شد ؛ پشت سر مجری برنامه قرار گرفت و این دست نوشته را نشان داد.
روی این پلاکارد به زبان های روسی و انگلیسی نوشته شده بود: "نه به جنگ"، "جنگ را متوقف کنید"، "پروپاگاندا را باور نکنید" و"آنها اینجا به شما دروغ می گویند". مارینا بعد از این حادثه، برای 14 ساعت بازداشت و بازجویی شد و پس از آزادی به پرداخت جریمه 30 هزار روبلی (280 دلار) محکوم شد.
او علاوه بر جنگ روسیه علیه اوکراین، به نوع پوشش خبری رسانه های دولتی روسیه درباره این جنگ هم اعتراض داشت.
بعد از این اتفاق، مارینا از همکاری با شبکه اول تلویزیون دولتی روسیه استعفا داد. همزمان امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه پیشنهاد پناهندگی را به این روزنامه نگار روس ارائه کرد اما او آن را رد کرد.
مارینا درباره این کار خود گفته بود: "ما نیاز داشتیم این جنگ میان اعضای یک خانواده متوقف شود تا این دیوانگی به جنگ هسته ای تبدیل نشود. امیدوارم وقتی پسرم بزرگ شود متوجه شود چرا این کار را کردم".
او درخواست ها برای ترک روسیه و اقامت و پناهندگی در دیگر کشورها را رد کرده و گفته بود در روسیه باقی می ماند.
مارینا درباره وضعیت همکارانش در شبکه دولتی تلویزیون روسیه هم گفته بود بسیاری از آنها می دانند آنچه انجام می دهند خطاست. برخی از آنها استفعا کردند اما برخی دیگر، نمی توانند کار خود را ترک کنند با این که واقعیت ها را می دانند. اشاره او به شرایط سخت اقتصادی بود.
مارینا بعد از این حادثه به شهرت رسید. این اتفاق غیرعادی در روسیه است زیرا رسانه های دولتی تحت نظارت شدیدی هستند.
رسانه های دولتی در روسیه خبرهای جنگ این کشور علیه اوکراین را یکطرفه پوشش می دهند و از بیان بسیاری از جزئیات از جمله کشته شدن مردم عادی و تخریب شهرهای اوکراین در حملات روسیه خودداری می کنند.
رسانه های دولتی روسیه همچنین براساس دستور دولت این کشور از جنگ و حمله نظامی روسیه به اوکراین با عنوان خنثی "عملیات نظامی ویژه" یاد می کنند.
براساس قوانین جدید در روسیه، در صورتی که رسانه ها و خبرنگاران در این کشور، غیر از روایت رسمی درباره جنگ روسیه علیه اوکراین منتشر کنند به اتهامات متنوعی محاکمه و مجازات می شوند.
روسیه از 5 اسفند گذشته حمله نظامی گسترده ای را علیه اوکراین آغاز کرد که تاکنون هم ادامه دارد. این جنگ تاکنون منجر به کشته شدن هزاران نظامی و غیرنظامی و تخریب شهرها و زیرساخت های غیرنظامی شده است. علاوه بر این، تعدادی از شهرهای جنوب و شرق اوکراین نیز به اشغال روسیه درامده است.
از زمان آغاز جنگ، پلیس روسیه هزاران نفر را به دلیل اعتراض ضدجنگ در این کشور بازداشت کرده است.
نظر شما