به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که امروز جمعه به جمهوری آذربایجان سفر کرده است با "رامیل اسوب اف" همتای خود دیدار و گفتگو کرد.
وی با اشاره به ریشه های مشترک تاریخی، تمدنی، دینی و فرهنگی بسیار نزدیک بین دو کشور و دوملت، گسترش و تعمیق روابط با جمهوری آذربایجان را بخش مهمی از سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: ما در گذشته یک ملت بودیم که به دلایل مختلف از هم جدا شدیم، اما ریشه های مشترک همچنان باقی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: نباید اجازه داد که نظام سلطه و بدخواهان دو ملت، آسیبی به روابط برادرانه دو ملت وارد کنند. رژیم صهیونیستی به عنوان کانون اصلی شرارت و ناامنی در منطقه اکنون با بحران های سیاسی و چالشهای اقتصادی و اجتماعی داخلی روبروست و تلاش می کند تا با انتقال بحرانهای داخلی به منطقه، فشارهای داخلی خود را کاهش دهد.
شمخانی با بیان اینکه یکی از مولفه های اصلی ایجاد صلح و ثبات، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای منطقه است، حمایت مستمر از صلح و ثبات در منطقه را از راهبردهای اصلی جمهوری اسلامی ایران خواند.
وی افزود: با هر اقدامی که منجر به ایجاد ناامنی و تغییر ژئوپلتیک منطقه شود مخالفیم و با آن مقابله خواهیم کرد. امروز همه کشورهای منطقه به این باور رسیده اند که امنیت وارداتی نمی تواند تامین کننده منافع بلند مدت آنان باشد و تنها راه دستیابی به ثبات و امنیت پایدار، همکاری مسئولانه کشورهای منطقه با یکدیگر است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی همکاری همه جانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و دفاعی میان تهران-باکو را به نفع ایران و جمهوری آذربایجان خواند و گفت: برای توسعه مناسبات دو جانبه که تامین کننده منافع ملی دو کشور است، بدون هیچگونه محدودیتی آمادگی کامل داریم.
رامیل اوسوب اف نیز در این دیدار گفت: با توجه به اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی دو کشور به عنوان فرصتی استثنایی برای تقویت مناسبات دو جانبه، موضوع امنیت و ثبات پایدار در منطقه از اولویتهای مهم ایران و آذربایجان است. امیدوارم سفر شما به آذربایجان به نقطه عطف در روابط دو جانبه و رفع برخی موانع تصنعی در مناسبات تهران-باکو تبدیل شود.
وی افزود: اراده قاطع جمهوری آذربایجان بر همکاری با کشورهای منطقه برای حفاظت از صلح کاملاً هویدا شده است. تلاش دو کشور برای مبارزه با تروریسم، جرائم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر ضروری است. مرزهای مشترک ایران و آذربایجان باید همواره امن باشد و به نماد دوستی و مودت میان دو کشور تبدیل شود. تجربیات گذشته نشان داده که تنها روش ایجاد امنیت پایدار، مشارکت و همکاری نزدیک کشورهای منطقه با یکدیگر است.
انتهای پیام/
∎