شناسهٔ خبر: 55080794 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

دیپلمات‌های ایران و کره‌جنوبی درباره دارایی‌های مسدودشده ایران گفتگو کردند/ شرط کره جنوبی برای آزاد سازی پول هال بلوکه

صاحب‌خبر -
دیپلمات‌های ایران و کره‌جنوبی درباره دارایی‌های مسدودشده ایران گفتگو کردند/ شرط کره جنوبی برای آزاد سازی پول هال بلوکه
خبرگزاری آریا-معاونان وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی، طیفی از مسائل دوجانبه از جمله توافق هسته‌ای و دارایی‌های مسدودشده تهران را به بحث گذاشتند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از یونهاپ ،چو هیون دونگ معاون اول وزیر امور خارجه کره جنوبی در تماس با «علی باقری کنی» همتای ایرانی و مذاکره‌کننده ارشد ایران در مذاکرات رفع تحریم‌ها، مسائل دوجانبه و دارایی‌های مسدود شده تهران را به بحث گذاشتند.
در بیانیه وزارت امور خارجه کره جنوبی آمده است، دو طرف آخرین تحولات پیرامون مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای 2015 با ایران و دیگر مسائل دوجانبه را به بحث گذاشتند.
این بیانیه می‌افزاید باقری در تماس با همتای کره‌ای گفت، «مسائل مبرم دوجانبه» باید سریعاً حل و فصل شوند و چو نیز در پاسخ گفت، دولت سئول پس از احیای برجام، برای آزادسازی دارایی هفت میلیارد دلاری ایران و از سر گرفته شدن تبادلات نفتی دو کشور اقدام خواهد کرد.
این دیپلمات ارشد کره‌ای گفت، سرنوشت دارایی‌های مسدود شده ایران به نتیجه گفت‌وگوهای هسته‌ای با طرف‌های برجام بستگی دارد.
ماه گذشته نیز وزیر خارجه کره جنوبی در سفر به واشنگتن، در نشست خبری مشترک با همتای آمریکایی خود درباره دارایی‌های بلوکه شده ایران اظهارنظر کرد.
به رغم وعده‌های چند سال اخیر مقام‌های کره جنوبی درباره تلاش این کشور برای آزادسازی اموال بلوکه شده ایران، وزیر خارجه جدید کره جنوبی در سفر به آمریکا از وجود «موانع» برای آزادسازی دارایی‌های ایران سخن گفت.
وزیر خارجه کره جنوبی گفت: «در رابطه با ایران، ما می‌خواهیم یک رابطه دوجانبه سودمند داشته باشیم، هرچند موانعی در خصوص وجوه مسدود شده (ایران در کره جنوبی) داریم. کره (جنوبی) این موضوع را با ایران و همچنین با ایالات متحده گفتگو خواهد کرد».

نظر آمریکا درباره آزادسازی دارایی‌های ایران
ماه گذشته مشاور امنیت ملی کاخ سفید در آخرین اظهار نظر خود موضع آمریکا درخصوص آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران در کره جنوبی گفت که تحریم‌ها بایستی اجرا شوند.
 «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی 7 میلیارد دلار دارایی‌‌های ایران در کره جنوبی بر ضرورت اجرای تحریم‌ها علیه ایران تأکید کرد.
یک خبرنگار از سالیوان پرسید آیا مسئله آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران درکره جنوبی جزو موضوعاتی است که در سفر «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به کره جنوبی مطرح خواهد شد یا خیر.
سالیوان در پاسخ گفت: «همان‌طور که می‌دانید ما در سطوح فنی و کارشناسی به طور منظم با کره‌ای‌ها درباره این موضوعات رایزنی می‌کنیم. نمی‌دانم آیا این موضوع در دستور کار گفت‌وگوی میان روسای جمهور دو کشور قرار دارد یا خیر.»
او سپس در پاسخ به این سوال که موضوع آمریکا درباره آزادسازی دارایی‌های ایران چیست؟ تصریح کرد: «دیدگاه ما این است که تحریم‌ها بایستی اجرا شوند و تا وقتی که ایران به پیشبرد برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد، ما باید با شریکان و متحدانمان همکاری کنیم تا اطمینان حاصل کنیم فشار اقتصادی علیه ایران به شکلی حفظ می‌شود که سرانجام آنها را به توافق بر سر توافق منصفانه و معقولی که الان در وین روی میز قرار دارد ،‌مجاب می‌کند.»
دارایی ایران در دو بانک کره جنوبی مجموعا به ارزش 7 میلیارد دلار،‌از ماه سپتامبر سال 2019 به بهانه تحریم‌های آمریکا بر واردات نفت ایران توسط سئول، بلوکه شده است.
اظهارات سالیوان درباره دارایی‌های ایران در کره جنوبی درحالی مطرح شده که مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات ، به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها ، بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف به ویژه ایران را به کند کردن روند مذاکرات متهم کند.
یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرف‌های آمریکایی در مذاکرات وین ، مخالفت‌های نماینده‌های کنگره با سیاست‌های دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. یکی از انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزه‌های اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران نمی‌پردازد.

کره جنوبی، آزادسازی دارایی‌های ایران را به مذاکرات وین گره زد
همچنین «پارک جین» وزیر خارجه جدید کره جنوبی در نشست خبری با همتای آمریکایی خود  در ماه گذشته ادعا کرد که موانعی برای آزادسازی اموال بلوکه شده ایران در این کشور وجود دارد.
 وزیر خارجه کره جنوبی که به واشنگتن سفر کرده است، در نشست خبری مشترک با همتای آمریکایی خود درباره دارایی‌های بلوکه شده ایران اظهارنظر کرد.
به رغم وعده‌های چند سال اخیر مقام‌های کره جنوبی درباره تلاش این کشور برای آزادسازی اموال بلوکه شده ایران، وزیر خارجه جدید کره جنوبی در سفر به آمریکا از وجود «موانع» برای آزادسازی دارایی‌های ایران سخن گفت.
دارایی‌های ایران در دو بانک کره جنوبی مجموعا به ارزش 7 میلیارد دلار،‌از ماه سپتامبر سال 2019 به بهانه تحریم‌های آمریکا بر واردات نفت ایران توسط سئول، بلوکه شده است.
به گزارش وبگاه اینترنتی «وزارت خارجه آمریکا»، پارک جین وزیر خارجه کره جنوبی در بخشی از نشست خبری مشترک با آنتوین بلینکن وزیر خارجه آمریکا درباره دارایی‌های بلوکه شده ایران اظهارنظر کرد.
وزیر خارجه کره جنوبی گفت: «در رابطه با ایران، ما می‌خواهیم یک رابطه دوجانبه سودمند داشته باشیم، هرچند موانعی در خصوص وجوه مسدود شده (ایران در کره جنوبی) داریم. کره (جنوبی) این موضوع را با ایران و همچنین با ایالات متحده گفتگو خواهد کرد».
این مقام ارشد کره جنوبی افزود: «از نظر مذاکرات برجام، امیدواریم این موضوع هر چه زودتر حل شود و اگر این اتفاق بیفتد، فکر می‌کنم این موانع نیز برطرف شود. بنابراین ما نیاز به دیپلماسی و گفت‌وگوی بیشتری با ایران داریم تا بتوانیم نتیجه مثبتی از مذاکرات هسته‌ای داشته باشیم».
ماه گذشته بود که «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی 7 میلیارد دلار دارایی‌‌های ایران در کره جنوبی بر ضرورت اجرای تحریم‌ها علیه ایران تأکید کرد.
سالیوان در پاسخ به سوالی درباره احتمال آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران گفت: «دیدگاه ما این است که تحریم‌ها بایستی اجرا شوند و تا وقتی که ایران به پیشبرد برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد، ما باید با شریکان و متحدانمان همکاری کنیم تا اطمینان حاصل کنیم فشار اقتصادی علیه ایران به شکلی حفظ می‌شود که سرانجام آنها را به توافق بر سر توافق منصفانه و معقولی که الان در وین روی میز قرار دارد،‌مجاب می‌کند».

گفت‌وگوی مالی و معاون وزیر خارجه کره‌جنوبی درباره ایران
 «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران در آخرین تماس تلفنی خود با معاون وزیر امور خارجه کره‌جنوبی درباره پول های بلوکه شده ایران رایزنی کرده بوددند.
وی در این پیام توییتری نوشت: «طی گفتگو با معاون وزیر خارجه کره جنوبی ،ما به هماهنگ کردن تلاش‌هایمان درباره گستره وسیعی از منافع مشترک درباره ایران متعهد شدیم».
کره‌جنوبی یکی از کشورهایی بود که با خروج آمریکا از برجام، با سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا علیه ایران همراهی کرد.
 بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر 2018 میلادی (شهریورماه 1397) به بهانه تحریم‌های آمریکا پرداخت نشده و طی سال‌های گذشته این پول توسط سئول بلوکه شده است.
پس از آنکه دولت آمریکا به ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» از برجام به صورت یکجانبه خارج شد و سیاست فشار حداکثری علیه ایران را در پیش گرفت، تمام کشورهایی که از ایران نفت می‌خریدند راتحت فشار قرار گرفته تا خرید نفت از ایران را به صفر برسانند.
کره جنوبی از جمله مشتریان نفت ایران بود که خرید نفت از تهران را به صفر رسانده و طبق خواسته دولت آمریکا، مانع از دستیابی ایران به منابع مالی خود در بانک‌های این کشور شد.
اما سئول پا را فراتر گذاشت و در برهه‌ای از زمان به ایران اعلام کرد که بابت نگهداری دارایی‌های ایران در بانک‌های این کشور، باید هزینه پرداخت شود.
 تاکنون سفرهایی بین مقامات دو کشور انجام و رایزنی‌هایی صورت گرفته اما تا کنون نتیجه قابل توجهی در زمینه آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران حاصل نشده است.
رابرت مالی چندی پیش نیز در نشستی در کمیته امور خارجی مجلس سنا درباره مذاکرات وین شرکت کرد و با اذعان به شکست سیاست فشار حداکثری که از دوران ترامپ علیه ایران اعمال شده بود گفت که بهترین مسیر، بازگشت به برجام است و افزود: «تنها راهکار واقعی که در اینجا داریم، دیپلماسی است».
مالی در عین حال گفت که: «فشار حداکثری دولت قبلی به جای متقاعد کردن ایرانی‌ها به دادن امتیاز آنها را به سمت تحریکات حداکثری سوق داد. ایران و گروه‌های مسلح تحت حمایت آنها حملاتشان به شریکانمان در خلیج [فارس] و نیروهای خودمان را افزایش دادند.»
وی همچنین یادآور شد که دولت کنونی آمریکا یعنی دولت جو بایدن حتی یکی از تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران را هم رفع نکرده است. 

نظر شما