شناسهٔ خبر: 55077966 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

گزارش| ۲۰۰ مطالبه مردم کرمانشاه از دولت سیزدهم/ انباشت مشکلات از یک دهه گذشته

در آستانه سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان کرمانشاه بخشی از مهمترین مشکلات استان کرمانشاه که بیشتر مورد توجه مردم بوده و انتظار برای پرداختن و رفع آن‌ها می‌رود، مطرح شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بیست و هشتمین سفر ریاست جمهوری این بار به نام کرمانشاه رقم خورد و این استان فردا میزبان رئیس جمهور و هیئت همراه است و این ظرفیت بزرگی را در تمام ابعاد برای استان ایجاد می‌کند.

با توجه به محرومیت‌های استان کرمانشاه مطالبات بسیاری در حوزه‌های مختلف به ویژه اقتصادی و عمرانی از رئیس جمهور و هیئت دولت وجود دارد که توجه جدی به آن‌ها بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را نیز کاهش می‌دهد.

نخستین معضلی که استان کرمانشاه سال‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کند نرخ بالای بیکاری است که همواره در جایگاه‌های نخست کشور قرار دارد و در سال‌های اخیر نمود بیشتری داشته است و همین موضوع زمینه بسیاری از انحرافات و آسیب‌های اجتماعی دیگر را فراهم می‌کند.

نرخ بیکاری استان کرمانشاه در سال گذشته 14.9 درصد اعلام شد که براین اساس کرمانشاه دومین استان با نرخ بالای بیکاری در کشور بود اما نرخ بیکاری در بهار امسال نشان می‌دهد استان کرمانشاه با 15.4 درصد، بیشترین نرخ بیکاری را در میان استان‌ها دارد.

استان کرمانشاه دارای 6 مرز رسمی است که زیرساخت‌های مناسبی ندارند در حالی که تأمین زیرساخت‌ها به طور قطع رونق اقتصادی را به دنبال خواهد داشت و تکمیل و اجرای طرح‌های جامع در مرزهای استان از جمله مرز خسروی و پرویزخان با قدمتی بسیار بالا، ضروری است.

حمل یکسره بار در مرزهای استان، کاهش عوارض گمرکی و راه دسترسی مناسب از مهمترین دغدغه تجار در مرزهای استان است که با توجه به آن‌ها اشتغالزایی و سرمایه‌گذاری بسیاری در این زمینه فراهم می‌شود.

توجه به وضعیت مرزهایی همچون تیله‌کوه و استقرار گمرک در آن به طور قطع از میزان قاچاق کالا از این مرز می‌کاهد و از طرف دیگر معیشت مرزنشینان که از گذشته‌های دور تاکنون مرزداران غیور کشور بوده‌اند و اکنون در تنگنا قرار دارند، بهبود می‌یابد و این در حالی است که آیت‌الله رئیسی در سفر قبلی خود به استان بر معیشت مرزنشینان و کوله‌بران بسیار تأکید داشتند.

تکمیل پروژه راه‌آهن کرمانشاه به خسروی که اکنون به دلیل مشکلات اعتباری متوقف شده نیازمند 8000 میلیارد تومان اعتبار است و در صورت تکمیل این طرح ملی، کوتاهترین مسیر ریلی به کشور عراق و در نهایت بندر لاذقیه در سوریه و ارتباطات بین‌المللی فراهم و رونق اقتصادی ایجاد می‌شود.

سامانه گرمسیری و سردسیری از مصوبات سفر مقام معظم رهبری است که سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین پروژه آبی غرب کشور به صورت ناتمام اجرا شده و بسیاری از اراضی کشاورزی با وجود سامانه گرمسیری در بیخ گوش آن‌ها، از آب کافی بی‌بهره هستند و تکمیل قطعه یک دو از مطالبات جدی کشاورزان و صنعتگران استان است.

سامانه سردسیری نیز از دیگر پروژه‌هایی است که با گذشت سال‌ها هنوز قدمی برای آن برداشته نشده و این در حالی است که سامانه سردسیری از سیروان شروع شده و پاوه، جوانرود، روانسر، کوزران، ماهیدشت و کرمانشاه را که مشکلات بسیاری در زمینه تأمین آب دارند، مشروب می‌کند.

سند توسعه نفت و گاز استان کرمانشاه که 9 مجتمع پرتوشیمی را در حوزه بالادستی، میانی و پایین ‌دستی شامل می‌شود می‌تواند آبی بر آتش بیکاری استان باشد و انتظار مردم استان این است که با تخصیص اعتبار و اجرایی شدن آن از مشکلات استان کاسته شود.

پروژه پالایشگاه آناهیتا یکی از بزرگترین پروژه‌های استان کرمانشاه و از مصوبات سفر مقام معظم رهبری است که طی سال‌های گذشته بلاتکلیف مانده و سهم آن تنها چند بار کلنگ‌زنی بوده است و اکنون قرارگاه خاتم، هلدینگ اهداف و وزارت نفت سرمایه‌گذاری آن را به عهده دارند و انتظار می‌رود در سفر رئیس جمهوراعتبار مورد نیاز برای اجرای آن تأمین شود.

منطقه آزاد قصرشیرین که در اردیبهشت ماه سال گذشته بعد از کش و قوس‌های فراوان به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید تاکنون اقدامی برای آن انجام نشده و این در حالی است که این منطقه علاوه بر توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در منطقه، ثمرات مثبتی نیز برای کشور به همراه خواهد داشت و امید است با دستور رئیس جمهور مراحل اجرایی آن تسریع یابد.

واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی بسیاری در استان وجود دارند که به دلیل مشکلات اعتباری و و حقوقی راکد هستند و همین موضوع سبب افزایش نرخ بیکاری در استان شده است در حالی که با تأمین نقدینگی، تسهیل در پرداخت تسهیلات بانکی و تعیین مشوق‌هایی می‌توان از مشکلات این واحدها کاست.

استان کرمانشاه همچنین دارای تعدادی سد در حال اجراست که برخی از آن‌ها همچون سد قشلاق 12 سال به فراموشی سپرده شده و تکمیل آن می‌تواند تحولی را در حوزه‌های مختلف ایجاد کند.

پروژه قطار شهری شهر کرمانشاه از دیگر پروژه‌هایی است که سال‌ها در کش و قوس تصمیمات مختلف مدیران قرار داشته و در واقع یکی از اقدامات دولت نهم و با عنوان «مونوریل» بود که در نهایت با تغییر مدیران مختلف به قطار شهری تغییر یافت اما هنوز هم جز ستون‌های عظیم پیشرفتی در آن مشاهده نمی‌شود و این در حالی است که اعتبار بسیار هنگفتی برای آن هزینه شده و درختان کهنسال بسیاری برای آن قطع شد.

رودخانه قره‌سو در میانه شهر کرمانشاه که می‌توانست به یک ظرفیت خوب برای جذب گردشگر تبدیل شود اکنون با ورود فاضلاب انسانی به آن به یک معضل جدی برای شهر کرمانشاه تبدیل شده و پاکسازی و ساماندهی آن و همچنین آبشوران به اعتبار قابل توجهی نیاز دارد که اعتبارات استانی پاسخگوی آن نیست.

افزایش قیمت و نابه‌سامانی در بازار، توسعه فرودگاه، راه‌ها و بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها در استان، توجه به وضعیت زنان خانه دار و مشاغل خانگی، کم بودن مراکز تفریحی و تعطیل بودن شهربازی، کم کاری دستگاه‌های فرهنگی تنها بخشی از مشکلات دیگر استان است که انتظار می‌رود در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان مورد توجه و رصد قرار بگیرد.

بهمن امیری‌مقدم استاندار کرمانشاه نیز با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به کرمانشاه در روز پنجشنبه اظهار داشت: 80 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام در استان وجود دارد و 200 طرح و پروژه اساسی احصا شده و در این سفر تعیین تکلیف خواهند شد.

وی با بیان اینکه بیش از 22 هزار و 346 میلیارد تومان طرح‌های اشتغالزایی در استان وجود دارد عنوان کرد: مدیر اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین در این سفر معرفی می‌شود و طرح جامع و جذب سرمایه‌گذاری آغاز می‌شود.

امیری‌مقدم با اشاره به اینکه کیفی سازی و افزایش ظرفیت پالایشگاه کرمانشاه نیز در این سفر مورد توجه است و 80 درصد به ظرفیت آن افزوده می‌شود گفت: عملیات اجرایی بیش از 30 هزار واحد مسکونی مسکن ملی در طرح جهش تولید مسکن آغاز می‌شود.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه عملیات اجرایی پروژه پتروشیمی روانسر در این سفر آغاز می‌شود افزود: عملیات اجرایی پالایشگاه آناهیتا آغاز می‌شود که 67 درصد سهام مربوط به قرارگاه خاتم، 13 درصد مربوط به هلدینگ اهداف و 20 درصد مربوط به صنعت پالایش نفت کشور است.

انتهای پیام/832/

نظر شما