شناسهٔ خبر: 55060001 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

هشتمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری بررسی شد

اشراف خبرگان مردم بر امور جاری کشور

روز دوشنبه همزمان با تفاهم پرسروصدای ایران و آژانس انرژی اتمی و واکنش پرحاشیه مجلس شورای اسلامی، هشتمین اجلاسيه رسمی مجلس خبرگان رهبری از ساعت ۸ صبح ضمن رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی و بدون جاروجنجال بلاوجه با نطق آیت‌الله احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان در محل ساختمان پیشین مجلس در تهران برگزار شد.

صاحب‌خبر -

وحید عظیم‌نیا
روز دوشنبه همزمان با تفاهم پرسروصدای ایران و آژانس انرژی اتمی و واکنش پرحاشیه مجلس شورای اسلامی، هشتمین اجلاسيه رسمی مجلس خبرگان رهبری از ساعت ۸ صبح ضمن رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی و بدون جاروجنجال بلاوجه با نطق آیت‌الله احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان در محل ساختمان پیشین مجلس در تهران برگزار شد.
 اهمیت مجلس خبرگان
مجلس خبرگان رهبری از نهادهاى ابتکارى در نظام سیاسى جمهوری اسلامی ایران است که براى اولین بار، با تدوین قانون‏ اساسىِ جمهورى اسلامى در حقوق اساسى مطرح شد. همان‌طور که در تارنمای این مجلس نیز آمده، نقش مجلسِ خبرگان هرچند در فعالیت‏‌هاى خرد کشور، محسوس نیست، ولى حضور فعال آن، پشتوانه اطمینان بخشى در جهت صیانتِ نظام است. این مجلس، از بحران خلأ رهبرى در نظام پیشگیرى مى‏‌کند و نگاه هوشمندانه‌اش بر شیوه اداره کشور، سلامت نظام را تأمین مى‏‌کند. از یک‌سو بر عدالت، فقاهت، شجاعت و تدبیر «رهبرى امروز»، اشراف دارد و از طرف دیگر هوشیارانه، در اندیشه «رهبرى فردا» است.
 ساختار مجلس خبرگان
مجلس خبرگان، از دو بخش «هیئت‌رئیسه» و «کمیسیون‏‌ها» تشکیل مى‏‌شود. هیئت‌رئیسه این مجلس خود به دو بخش هیئت‌رئیسه سِنّى و هیئت‌رئیسه دائم تقسیم می‌شود. هیئت‌رئیسه سنی در اولین جلسه مجلس خبرگان، بر اساس سن نمایندگان، تعیین مى‏‌شود به طوری که مسن‏ترین فرد از خبرگان حاضر، به عنوان رئیس سِنى و فرد بعدى به منزله نایب‌‏رئیس و دو نفر از جوان‏‌ترین خبرگان حاضر، به سمت منشى، معین مى‌‏شوند. 
این هیئت‌رئیسه که فقط در اولین جلسه هر دوره از مجلس خبرگان تشکیل می‌شود، با انتخاب اعضاى هیئت‌رئیسه دائم، به کار خود پایان مى‌‏دهد. هیئت‌رئیسه دائم نیز مرکب از رئیس، دو نایب‏‌رئیس، دو منشى ودو کارپرداز است که از میان اعضا   براى مدت دو سال و با رأى مخفى، انتخاب مى‏‌شوند. انتخاب رئیس، با رأى اکثریت مطلق حاضران و انتخاب نواب رئیس و منشیان و کارپردازان، هر کدام جداگانه و با اکثریت نسبى و به صورت مخفى خواهد بود. در صورتى که در انتخاب رئیس، در مرحله اول، اکثریت مطلق حاصل نشود، از بین دونفری که بیشترین رأى را کسب کرده‌‏اند، با رأى‏‌گیرى مجدد و اکثریت نسبى، رئیس، انتخاب مى‏‌شود.
 وظایف رئیس مجلس خبرگان
رئیس مجلس خبرگان، علاوه بر اداره جلسات مجلس خبرگان، بر کلیه امور ادارى، مالى، استخدامى و سازمانى مجلس خبرگان، نظارت دارد و باید با ارتباط منظم با رهبرى، شرایط را براى انجام دادن وظایف مجلس خبرگان آسان کند. وى، مصوبات قانونى مجلس خبرگان را امضا و به مراجع ذى‏ربط ابلاغ مى‏‌کند. رئیس مجلس خبرگان، موظف است گزارشى سالانه از عملکرد و اقدامات هیئت‌رئیسه را به مجلس خبرگان ارائه کند.مجلس خبرگان همچنین دارای ۷ کمیسیون است و این کمیسیون‏‌ها به منظور بررسى‏‌هاى کارشناسى و تهیه گزارش جهت طرح در جلسات رسمى، تشکیل‌شده است.
 ابقای هیئت‌رئیسه
یکی از مهم‌ترین برنامه‌های هشتمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری، انتخاب هیئت‌رئیسه این مجلس بود. با رأی‌گیری انجام‌شده، اعضای فعلی برای مدت دو سال دیگر انتخاب شدند؛ بر این اساس اعضای هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری تا اسفند ۱۴۰۲ عبارت‌اند از: آیت‌الله احمد جنتی رئیس،  حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی نایب رئیس اول، آیت‌الله محمدعلی موحدی‌کرمانی نایب رئیس دوم، آیت‌الله سید احمد خاتمی و آیت‌الله عباس کعبی منشی، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری کارپرداز فرهنگی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن قمی کاپرداز  اداری و مالی.
 ابقای   اعضای هیئت اندیشه‌ورز
هیئت اندیشه‌ورز  یکی از تشکل‌های مهم مجلس خبرگان رهبری است که پیرو دیدار چند سال قبل اعضای این مجلس با رهبر حکیم انقلاب تشکیل‌شده است. فلسفه تشکیل این هیئت بررسی و رصد پیشرفت یا پسرفت حرکت انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف است از این جهت، هیئتی از اعضای مجلس خبرگان رهبری با نظارت دبیرخانه این مجلس تشکیل‌شده است. در اجلاس رسمی روز دوشنبه، با نظر نمایندگان مجلس خبرگان رهبری ترکیب اعضای کمیسیون‌ها و هیئت اندیشه‌ورز این مجلس نیز به مدت دو سال دیگر ابقا  شدند.
 نطق آیت‌الله جنتی
اما آنچه بیشتر از سایر موضوعات موردتوجه قرار گرفت، نطق آیت‌الله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری در آئین افتتاحیه هشتمین اجلاسیه رسمی پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری بود، چه آنکه ضمن نشان دادن سوگیری مجلس خبرگان، بازتاب‌دهنده دغدغه‌های مردم و درخواست از همه مسئولان برای خدمت به مردم بود.آیت‌الله جنتی با تبریک اعیاد  رجبیه یاد و خاطره اعضای فقید مجلس خبرگان رهبری، آیات مصباح یزدی، محمد یزدی و ابراهیم امینی و گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی بابیان این‌که داغ این شهید عزیز هرگز کهنه نمی‌شود، ابراز امیدواری کرد: خداوند هرچه زودتر امکان انتقام خون آن شهید عزیز را بدهد و ما به چشم خود آن روز را ببینیم.وی با قرائت بخش‌هایی از نامه سردار شهید قاسم سلیمانی به دخترش درباره لزوم دفاع از مظلومان و انسان‌های بی‌پناه در برابر تروریست‌ها گفت: خدا ترامپ و آمریکا و کسانی که در ترور این شهید عزیز نقش داشتند و یک ملت را داغدار کردند لعنت کند.آیت‌الله جنتی در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از خدمات کادر درمان برای صیانت از سلامت مردم در برابر ویروس کرونا و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عرصه سلامت اظهار داشت: کرونا از مسائل امروز ما و دنیا است که فکر همه را مشغول کرده و مشکلات فراوان اقتصادی و سیاسی به وجود آورده است.وی افزود: برخی مردم به‌واسطه کرونا با وضعیت اقتصادی نامناسبی مواجه شدند و کسب‌وکارشان کساد شده و نمی‌توانند زندگی خود را بچرخانند. مردم عزیز ما در ایام کرونا کمک‌های مؤمنانه خوبی به همدیگر و به فقرا داشتند و مثلا شاهد بودیم برخی صاحب‌خانه‌ها مراعات حال مستأجران را کردند. ما مردم عزیزی داریم و از همه مسئولان بدون استثنا  می‌خواهم هر خدمتی می‌توانند به مردم بکنند.
 تقدیر از حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
رئیس مجلس خبرگان رهبری از حضور پرشور مردم در مراسم بزرگداشت سالگرد انقلاب و راهپیمایی۲۲ بهمن تقدیر کرد و افزود: راهپیمایی ۲۲ بهمن به کشور آبرو داد و شنیدم که برخی ۱۵ کیلومتر با وسیله نقلیه در راهپیمایی حضور یافتند. در برابر این مردم هر خدمتی از ما برمی‌آید نباید کوتاهی کنیم.
آیت‌الله جنتی به فشار حداکثری آمریکا به ملت ایران و برخی اقدامات در چارچوب راهبرد مقاومت فعال اشاره‌کرده و افزود: در مدت اخیر حرکت‌های خوبی برای مقابله با اقدامات آمریکا انجام شد. آمریکایی‌ها جرئت نکردند به حمله ایران به عین الاسد و انهدام پهپاد آمریکایی جواب بدهند.وی ادامه داد: ترامپ با گفتار و رفتارش حیثیت آمریکا را برد و حتی قوانین کشورش را زیرپا گذاشت و نشان داد که آن‌ها، به هیچ‌چیز پایبند نیستند، اما آمریکا رو به افول و سقوط است و ما رو به صعود هستیم و آینده از آن ماست. قدرت ما ناشی از قدرت خداست و ضعف آمریکا بیش از حد تصور ماست. امروز آن‌ها به جان هم افتاده‌اند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: مردم در انتخابات مجلس با مشارکت خوبی حضور یافتند و آزادانه نمایندگان خودشان را انتخاب کردند.
 توصیه‌ای به نمایندگان مجلس
آیت‌الله جنتی بر همین اساس به نمایندگان مجلس توصیه کرد: نمایندگان جدید مجلس که بسیاری از آن‌ها نیرو‌های انقلابی نیز هستند، حق این مردم را ادا کنند و به فکر خودشان و جریانات سیاسی و دوستانشان نباشند و به مردمی خدمت کنند که آن‌ها را انتخاب کرده‌اند، در خدمتگزاری به مردم اولویت‌ها را در نظر بگیرند و به مسائل فرعی و دست دوم نپردازند و از قدرت خود به نفع نظام و انقلاب و مردم استفاده کنند.وی همچنین به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو نیز اشاره‌کرد و اظهار داشت: قانون اساسی شرایط رئیس‌جمهور را مدیر، مدبر و باتقوا عنوان کرده که باید به این شرایط اهمیت داد. شورای نگهبان در تأیید صلاحیت‌ها بیش از همه باید به تقوای کاندیدا‌ها توجه نماید. تقوا در حد عدالت و یک درجه بالاتر از عدالت است و طبیعی است مردم باتقواترین را انتخاب کنند. امیدوارم کسانی که از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت می‌شوند، از ابتدا تا پایان تقوای لازم را داشته و خادم ملت باشند.
 تقدیر از  حجت‌الاسلام رئیسی
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تقدیر از اقدامات ضد فساد دستگاه قضائی گفت: از حجت‌الاسلام رئیسی بابت اقدامات در مبارزه با فساد تشکر می‌کنیم. مبارزه با فساد از خواسته‌های مردم است. مردم گرفتار فساد گردن کلفت‌ها و زوردار‌ها هستند و این مرد الهی و دوست‌داشتنی کمربسته و به جنگ فساد می‌رود و قطعا مردم قدردان و حامی اقدامات ایشان و قوه قضائیه هستند.
  دیدار با رهبر انقلاب
حضور اعضای مجلس خبرگان در حسینیه امام خمینی (ره) و دیدار با رهبر حکیم انقلاب طبق ضوابط و آئین‌نامه‌های ستاد مقابله با کرونا و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی آخرین بخش اجلاس یک‌روزه مجلس خبرگان رهبری بود.